שאלה שמ&#

שאלה שמ&#

יש הרבה מאוד מאוד חיילים שבאים לקב"ן בעצם בלי שום בעיה נפשית... ותופסים טראמפ על זה שיש דבר כזה שקוראים לו קב"ן והוא יכול להוציא אותך מהצבא,והוא יכול לסדר לך להיות ליד הבית וכו וכו... והשאלה שלי היא... איך הקב"ן יכול להבחין בין מישהו שמספר "סיפור" אמיתי לבין מישהו שמשקר ומספר סיפור שחבר שלו סיפר לו כדי שיעזור לו לקבל הקלות...כמו למשל אם מישהו רוצה לצאת מקורס נהיגה... כולם יודעים כבר איזה "סיפור" צריך לספר... וזה שהוא מפחד מנהיגה וכו...

kaban

New member
קבן

תראי, קבן הוא לא שוטר צבאי ואנחנו לא מנסים לראות מי משקר ומי לא. על מנת להעריך האם יש למישהו בעיה המחייבת שינוי בפרופיל (וקבנים לא אחראיים על קלב) נערכות עם חייל מספר שיחות ולפעמים גם עם הוריו. על סמך המידע שנאסך ועל פי חוות דעת ממפקדיו אנחנו מעריכים האם לחייל יש בעיה חמורה מספיק כדי להוריד פרופיל. אנחנו גם יודעים כי יש חיילים שאינם דוברים אמת ויש גם כאלו שהוריהים משתפים איתם פעולה לשם כך. יש לציין כי לפעמים משחק של חייל הוא כל כך טוב עד כי התוצאה היא לרעתו מבלי שהוא התכוון לכך - כמו שחרור למי שרצה רק הקלות, אשפוז פסיכיאטרי או שחרור עם סעיף כזה שעלול לפסול רשיון נהיגה.

דרך אגב

דרך אגב אני בן...אבל חפיף אמממ יש לי עוד שאלה קטנה... האם אתה אי פעם הגעת למצב שאתה לא מאמין למישהו? ומה עשית אם כן הגעת למצב כזה...

kaban

New member
תשובה

סליחה על הבילבול קודם כל לדבר אחד תמיד האמנתי - שכל מי שבא אלי היה במצוקה!!! לגבי השאר, בהחלט היו מקרים שחלק מהדברים שנאמרו נראו לי מוזרים או לא תואמים דברים אחרים שנאמרו. לשם כך לרוב לא החלטתי כלום לפני שעשיתי 4 עד 5 שיחות עם כל חייל, קיבלתי חוות דעת שונות ממפקדים שונים ובדר"כ גם דיברתי עם ההורים. אני לא משטרה צבאית, לא עקבתי אחרי אף חייל ואני בטוח כי יש כאלו שקיבלו פרופיל שלא היה מגיע להם. היו מקרים שגם ידעתי דברים לאחר שהורדתי פרופיל - ותמיד אמרתי - אם מישהו רוצה תווית של בעל בעיה נפשית אז שיהיה לו לבריאות!!!

תודה ו....

תודה רבה על התשובות... וחזק כח כנגד הבחור שעונה לשם סוניבוי, הוא סתם מנסה לעצבן אותך ולהוציא אותך מדעתך...

למעלה