שאלה שנורא מעסיקה אותי בזמן האחרון

D i a n e

New member
שאלה שנורא מעסיקה אותי בזמן האחרון

כבר כמה חודשים שאני סוחבת איתי מועקה, שכבר באה לידי ביטוי כדיכאון שמתעצם מיום ליום. אני מודה שבעבר סבלתי מדיפרסיה שארכה שלוש שנים, ובשנה הראושנה לגיוסי, התקפי העצבות התמתנו בצורה נורא משמעותית. לאחרונה חלה ירידה מאוד משמעותית במב רוח שלי כתוצאה מסיבות משפחתיות, ובעיות שלי עם עצמי. אני משרתת כמורה חיילת, וכל שינוי במצב רוח שלי בא לידי ביטוי בעבודה שלי ובתפקוד. אני רוצה לפנות לקב"ן, לייעוץ ולתמיכה, אך אני חוששת כשאעשה זאת הוא ימצא אותי כלא מתאימה לתפקיד, וימליץ לפסול לי מקצוע. מה עליי לעשות?

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
להתמודד עם המועקה...

נראה שדברים שונים מפריעים לך לתפקד במיטבך ואת מאד מוטרדת, מרגישה אולי שדברים מתחילים לצאת משליטתך אך פוחדת לפנות לקבלת עזרה. יקרה, נראה לנו שבדיוק כמו שכתבת "...לפנות לקב"ן, לייעוץ ולתמיכה", זאת המשמעות האמיתית של המושג קב"ן, לעזור לך להתגבר על קשיים זמניים, ואולי, אם יש צורך, לתת לך הפנייה לגורם מקצועי. כנראה שהדימוי של הקב"ן בקרב החיילים הוא הרבה יותר "מאיים" ממה שהוא באמת. אם הצבא השקיע זמן וכסף בהכשרתך כמורה חיילת ואם את אוהבת לעסוק בזה וועושה את זה לשביעות רצון הממונים עליך אז מדוע שהקב"ן ימצא אותך כלא מתאימה? ואגב, כנראה שזה גם לא בסמכותו להחליט אם את מתאימה או לא. תפקידו הוא לתמוך בך ולעזור לך לעבור תקופה קשה. בכל מקרה אנחנו מאמינים שאת תמצאי את הדרך שמתאימה לך, ומקווים שתמצאי כוח לבקש את העזרה לה את זקוקה, ואולי העזרה שתקבלי תאפשר לך למלא את תפקידך ביתר הצלחה. מקווים שתרגישי טוב, נשמח אם תחזרי לספר מה החלטת ומה קורה אתך.

navyseal78

New member
אל תהססי לפנות לקב"ן. הוא לטובתך.

1.נראה שקיים מידע רפואי שהסתרת בעבר מהצבא, חבל. 2.במצבך, כבר הוכחת כנראה שאת מתפקדת, אני גם לא אתפלא אם את חיילת מוערכת, כבר זמן רב משרתת בתפקיד תובעני וקשה. הייתי מציע שתפני לקב"ן בהקדם, לבדוק האם את צריכה ליווי קב"ן או ליווי פסיכיאטר. תפקיד הקב"ן הוא לבוא לעזרתך, במידת הצורך להפנות להתייעצות גם עם פסיכיאטר שיוכל לסייע תרופתית \ לאבחן. בכל מקרה אם יש לך מוטיבציה לשירות ואת מסוגלת, גם אם קשה כרגע אף אחד לא יכריח אותך לסיים את השירות הצבאי. המלצתי: תפני בהקדם.

למעלה