שאלה שניה - כיבוי הדלקה

asdasdsadhg

New member
שאלה שניה - כיבוי הדלקה

גיליתי בדבר הפקודה SHUTDOWN הקיימת ומאפשרת למישתמש לכבות את המערכת אבל מישום מה לא תמיד אני מסוגל להישתמש בפקודה הזאת כלומר, היא אפילו לא מופיעה ברשימת הפקודות שלי אני כותב SH ולוחץ על מקש ה TAB והפקודה הזאת אפילו לא מופעיה ברשימת הפקודות שמופיעה הייתי חושב שזה סתם בעייה באיזה משהו שולי אבל כשזה קורה אני ממש לא יכול להישתמש בפקודה וכשאני מקליד SHUTDOWN הוא מיתנהג כאילו הקלדתי סתם ג´יבריש חסר משמעות. אין לי מושג למה זה קורה. אני יודע מה התחביר שאני צריך להישתמש בפקודה הזאת ואיך להישתמש בה באופן כללי, זאת לא הבעיה, הבעיה היא שהפקודה כאילו "נעלמת", כאילו בלעה אותה האדמה. מה זה יכול להיות?

Rul3R

New member
CAPSLOCK

יכול להיות שכתבת את הפקודה בCAPS או לא בצורה שהיא אמורה להכתב ובגלל זה לינוקס לא זיהה אותה, תנסה לכתוב shutdown -h now לכיבוי shutdown -r now להפעלה מחדש של המחשב או halt ו- reboot בחלק מההפצות. שים לב שאתה כותב את הפקודה נכון! (CaSe sEnSiTIvE). מה שעוד יכול להיות הוא שה PATH לא מכוון אל הקובץ של הפקודה הזאת, ולכן תצטרך או להוסיף את הסיפריה של הפקודה הזאת אל ה PATH או לכתוב את המיקום המלא של הקובץ shutdown.

asdasdsadhg

New member
איך אני עושה את זה?

איך אני מוסיף פקודה לPATH? כלומר, בהנחה שמצאתי את SHUTDOWNואני יודע את הPATH שלו, איך אני מוסיף אותו? עם איזה פקודה איך בדיוק?

Rul3R

New member
PATH

אם אתה רוצה זמנית לשנות את ה PATH תשתמש לדוגמא ב: PATH=/usr/local/bin אם תרצה שזה יהיה קבוע, תוסיף את השורה הנ"ל לקובץ .bash_profile שנמצא ב HOME DIR שלך.

asdasdsadhg

New member
לא הבנתי דבר אחד

אם אני כותב את הפקודה PATH זה מוסיף את השורה שאני רוצה לPATH או פשוט מחליף את כל הPATH שלי שכבר קיים בשורה שכרגע הכנסתי ל PATH ? ודבר נוסף, איך אני יכול לראות את ה PATH הנוכחי שלי? אני זוכר משהו מימי הלינוקס העתיקים שלי שיש מישתנה בשם $PATH אבל איך אני מציג אותו? ועוד משהו, אם איזה פקודה אני מחפש קבצים? מיצטער על עומס השאלות אבל כזה הוא אני.....

Rul3R

New member
דבר אחד?

אם תכתוב את מה שאמרתי מקודם זה יחליף את כל ה PATH זמנית, עד הפעם הבאה שתכנס כמשתמש הזה, אלא אם תכניס את זה לקובץ שאמרתי ואז זה יהיה קבוע. כדיי לראות את ה PATH הנוכחי תרשום: echo $PATH וכדיי לחפש קבצים תוכל להשתמש בפקודה find או בפקודה whereis או בפקודה which או בפקודה locate. הפקודה locate משתמשת במסד נתונים שהפקודה updatedb יוצרת, ולכן החיפוש שלו יותר מהיר, כי המסד נתונים כבר קיים, יש הפצות שמעדכנות את המסד נתונים הזה כל זמן קבוע, ויש כאלה שצטרך לעדכן אותו ידנית מידי פעם (updatedb) כדיי שהחיפוש יהיה יותר מעודכן בפעם הבאה שתרצה להשתמש ב locate, כמובן שהתדירות של העידכון של מסד הנתונים צריכה להיות תלויה במספר השינויים שאתה עושה בדיסק שלך, אם מחקת ושיניתי והוספת הרבה קבצים ותיקיות, מומלץ לעדכן בתדירות יותר גבוהה, ולהפך.

חלילה מלעשות כזה דבר ..

ברעיון יש יותר מצדק .. רק ששכחת דבר אחד . קיבוע המשתנה אמור להתייחס אל המשתנה הקיים ולהוסיף עליו .. ולא לקבע אותו למשהו שונה מכוון שאז שאר הפקודות לא יעבדו ..

ezaton

New member
קודם כל

לשם הכיבוי, זה בסדר. ניתן להריץ את הפקודה פשוט עם מיקומה המלא: sbin/shutdown -h now/, לדוגמא, ואז אין צורך לטרוח בכל נושא ה PATH. Ez

ezaton

New member
עדיין

הבעיה היא ש sbin/ לא קיים אצלו ב PATH, ולכן הוא יצטרך לעשות אותו הדבר עבור init

Rul3R

New member
לא הבנתי למה

התגובה שלך מתייחסת להודעה שלי, היא אמורה להתייחס להודעה של דורון. התגובה שלי של "אמרתי לו את זה בתשובה הראשונה" התייחסה לקטע עם ה PATH והתגובה של דורון התייחסה ל init, ככה שהתגובה שלך צריכה ללכת אליו ולא אליי. -- זה מה שקורה שאין לי מה לכתוב.

ezaton

New member
צודק, נו נו נו דורון

לא ישנתי כבר כמעט 30 שעות. אני לא אחראי למעשי. Ez

lizard

New member
תכתוב

shut ולא רק sh. חוץ מזה יש גם את הפקודה reboot שעושה בערך אותו דבר.

למעלה