שאלה שנלקחה ממגן וממש לא ברורה

סנטה

New member
שאלה שנלקחה ממגן וממש לא ברורה ../images/Emo7.gif

מהו הפתרון שהציע הרצל לבעיית היהודים בגולה ? הצג 2 פעולות [ כל אחת מתחום אחר ] שנקט הרצל לקידום פתרון זה ! ואני שואל ... מה הם רוצים ממני ? מה הפתרון שהוא הציע לבעיית היהודים בגולה ? [ הפתרון הטריטריאלי ? ] ומה זה 2 פעולות [ כתבים ? פנייה ליהודים עשירים בעם ? תכנית באזל ? הפעיות להשגת הצ´רטר ? ] תעזרו לי אני בוכה !

Shlizi

New member
לסנטה

יש לך אי-מייל? אני אשמח לעזור, אבל אין לי כוח להקליד הכל כאן
-נועה-

נעדר

New member
מורה להסיטוריה מדבר

פתרון של הרצל לבעיית היהודים בגולה כפי שמוצגת בספרו "מדינת היהודים" (תשובה בנקודות) מדינה יהודית שאכן הוא פתרון טרטוריאלי. חשוב שבהתאם לתפיסה המדינית של הרצל. המדינות צריכות לתת את הסכמתם להקמת מדינה יהודית. לפי הרצל יש להם אינטרס מובהק שתקום מדינה כזאת (כפי שפשר לראות באופן בו הוא מקיים את המגיעים הדיפלומטיים) והן צריכות להיות מעורבות בהקמתה. אופיה של המדינה: שבע שעות עבודה ביום, אין צורך בצבא כי היא תהיה מדינה שוחרת שלום, תרבות אירופאית (גם על כך ביקר אותו אחד העם), זכויות סוציאליות,דאגה למעד האישה וכדומה. הרצל מציעה הקמתם של שני גופים לקידום הרעיון : אגודת היהודים והחברה היהודית ואכן מה שציינת אלה הן הפעולות לקידום הרעיון. בנוסף לפירוש חשוב להסביר כיצד זה מקדם את הפתרון שמציע הרצל. בהצלחה

זה לא קשה

אתה צריך לרשום שבספר מדינת היהודים הרצל מציין את הבעיה כבעיה לאומית ולכן הפתרון חייב להגיע במישור הלאומי- ריכוז היהודים בטריטוריה אחת. ואחרי זה אתה מפרט את כל הקטע שהרצל רצה שבמדינה זו ישלוט המעמד הבורגני והיא תהיה ע"פ דפוסי התרבות המערבית החילונית וכו... לגבי הפעולות זה מתחלק לארגוני ומדיני, מדיני זה כל הפעולות להשגת הצ´רטר אצל המעצמות ואררגוני זה קונגרס באזל או גיוס תומכים. מקווה שעזרתי.

נעדר

New member
מורה להיסטוריה מדבר

יחד עם זאת הרצל אינו היחיד שדבר על פתרון לאומי. לכן חשוב היסוד המדיני בתפיסה שלו לדעתי האישית

למעלה