שאלה שנשאלה בפורום "בוני אתרים" וקשורה יותר לפורום זה

שאלה שנשאלה בפורום "בוני אתרים" וקשורה יותר לפורום זה

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=156&messageid=177297390

אשמח אם מישהו יוכל להשיב לו

אחריות לשימוש לשם מתחם

לצערי, או בעצם לצרוך של השואל, אם מדובר על אחריות פלילית, רוב הסיכויים שכן. כלומר יש סיכון רב לבעל שם המתחם אם באתר מתבצעת פעילות עבריינית. (הימורים, סחר בסמים וכו'). את האחריות הפלילית לא ניתן להשליך על צד שלישי ורב הסיכויים שתו א שם בסיוע לעבירה אם לא בשותפות.
במשטר האזרחי, העניין לדעתי יותר מורכב. אמנם אתה יכול להגיע להסכם אם האדם או הארגון שמשתמש בפועל כי האחריות עליו, אבל אם האדם פושט רגל או התאגיד מתפרק, אתה חשוף לכל הסיכון. אם אין לך אינטרס כלכלי בשם המתחם יותר טוב שתעביר אותו או לפחות תפנה ליועץ משפטי לבדיקת הסיכון והקטנתו.

binyamins

New member
תודה על התשובה המפורטת. אני יכול להחתים אותו על השכרה ?

ככה אני אשכיר לו את הדומיין ולא יהיה לי צד בפעילות האתר.
זה אפשרי, לא ?

תודה רבה !

לא הבנתי עדיין

מה לא להעביר לו. יכול להיות שיש לך סיבות טובות. אבל אם לא, תעביר לו (בכסף, בחינם, מה שמתאים לכם).
לדעתי זה רק מקטין חשיפה, לא מונעאותה.
"ההשבכרה" הזאת היא בעצם לא השכרה כי אין לך בעלות אלא זכות שימוש. כי אין בעלות בשמות מתחם.ואם אין בעלות, אין השכרה אלא עיסקה אובליגטורית, לא קניינית. המשמעות היא שזה טופס רק בין שניכם, לא כלפי כל העולם.ולכן, כשיש בעיות, אם הוא נעלם או פושט רגל, יבואו אליך ואתה חשוף.

binyamins

New member
שאלה: אני אובד עצות זמן רב ...

בהמשך לפוסט קודם, אני מפרט את הבעיה במלואה:

אני רוצה להקים אתר סחר אלקטרוני ומסיבות של תחרות עיסקית אני לא רוצה שהדומיין יהיה על שמי ושם משפחתי
מכיוון שסיומות co.il מחייבות פרסום השם ב whois, אני בבעיה
כבר מעל לחודש אני מחפש ולא מוצא דרך שבה יהיה לי דומיין אבל שמי לא יופיע ב whois
אני אשמח לקבל הערות והארות

תודה רבה !

לא ברור

כמה דברים לא ברורים בהודעתך:
א. למה זו שאלה משפטית?
ב. למה האתר חייב להיות על שמך?
ג. למה האתר חייב להיות בסיומת co.il?

binyamins

New member
אז ככה ...

א. למה זו שאלה משפטית? - כי אולי אני אבקש ממישהו אחר לקנות את הדומיין
ב. למה האתר חייב להיות על שמך? - אין לי בעיה שיהיה על שם חבר בלי לאבד זכויות על השם
ג. למה האתר חייב להיות בסיומת co.il? - אסטרטגית

יש דרכים שונות להסתיר את זהות הבעלים של אתר רשום ב il. אבל זה עולה כסף וצריך להתייעץ ולבדוק כדאיות.
כאשר אדם אחד המחזיק בשם המתחם הוא אחר מהאדם שבעלי האתר, יש השלמות לשניהם.
כאשר אתר עוסק במסחר והוא מופנה לקהל הישראלי, אי גילוי זהות וכתובת הבעלים מנוגדת לדיני הגנת הצרכן.

binyamins

New member
אפשרות: האם מישהו יכול להחזיק את הדומיין שלי בנאמנות ?

במצב זה כל הפרטים ב WHOIS שלו אבל אני בעל הדומיין
אפשרי ?

תודה !

אפשריות רמות שונות של הסתרה

כפי שציינתי.
השאלה היא עד כמה רוצים להקשות על החשיפה.
אם אתה רוצה שפשות סקרנים לא יוכלו לגלות את הקשר שלך לאתר תוך 5 שניות, נאמנות היא פתרון.
אם לעומת זאת, אתה חושש מתביעות, או מרשות המיסים, או מהמשטרה, זה לא פתרון.
אינני יודע מה הבעיה ולכן איני יודע אם יש פתרון ומהו.

Asafiz30

New member
תשובה

אני גם בעל מס' דומיינים

כשרוכשים דומיין יש לך אופציה בתוספת תשלום נוסף (כמה$ בודדים) לשמור על "פרטיות" כלומר שלא יראו באתרים שהזכרת את בעליי האתר

זה נקרא http://en.wikipedia.org/wiki/Domain_privacy 

תוכל לבקש דרך הספק שאתה רוכש

בהצלחה .

כללי הרישום

ה. מידע מהמרשם ועדכונו
21) הצגת מידע מהמרשם אודות שמות מתחם ("WHOIS")
ציטוט:

21.1. מידע ביחס לשם מתחם, המחזיק בו ואנשי הקשר הרשומים שלו (איש קשר אדמיניסטרטיבי, איש קשר טכני ו- Zone Contact) וכן מידע אודות שרתי שמות המתחם והרשם המנהל ("המידע"), יעמוד לאחזור במסגרת שירות ה- WHOIS שמפעיל המרשם (ושירותים הנגזרים ממנו), בכתובת: www.isoc.org.il/whois. המידע שיציג המרשם בשירות זה יהיה כפי שנמסר לו על-ידי המבקש.
21.2. המבקש מאשר לאיגוד להעמיד לעיון הציבור מידע כנ"ל שמסר לאיגוד.
22) עדכניות המידע
22.1. המחזיק והרשם המנהל מחויבים להודיע למרשם, באמצעות הגשת בקשה מתאימה, על כל שינוי או עדכון למידע הקיים בידי המרשם.
22.2. בהגשת בקשה כלשהי למרשם מצהיר המבקש כי המחזיק הוא אישיות משפטית וכי כל המידע שנמסר לאיגוד הוא מלא, נכון ומדויק. מידע לא מדויק או מצג שווא יכולים לשמש בסיס לדחיית הבקשה או לביטול הקצאת שם המתחם, כמפורט בכללים אלו.

למעלה