שאלה שנשאלה בראיון

• פותח הנושא dnaa
  • פורסם בתאריך

dnaa

New member
שאלה שנשאלה בראיון

שלום לכולם, אתמול הייתי בראיון בו התבקשתי לרשום בערך שתי שורות על כל אחד מהמושגים הבאים: system test integration test functionality test performance test load test stress test compatibility test מישהוא יכול לעשות לי סדר ולהסביר לי מה ההבדל בסוגי הבדיקות?

vinney

Well-known member
ניסית לתרגם ?../images/Emo13.gif

system test - בדיקת מערכת integration test - בדיקת שילוב מערכות (שילוב רכיבים, בדיקות תאימות וכו) functionality test - בדיקת פונקציונליות, בד"כ אל מול מסמך דרישות הלקוח. performance test - בדיקות ביצועים (כולל עומסים, עמידות, תלוי במערכת) load test - מקרה פרטי של הנ"ל - בדיקות עומסים stress test - מקרה פרטי אחר - בדיקות עמידות וביצועים compatibility test - בדיקות תאימות (עם מערכות הפעלה, תוכנות צד ג', סוגי חומרה וכו וכד), חלק מבדיקות אינטגרציה.

neko

New member
סתם הערה:

לדעתי זה ממש טיפשי לשאול כזה דבר בראיון - אלא אם כן באת עם ניסיון מוגדר בQA. וגם אז זה חסר משמעות - אם אתה במקרה לא מכיר סוגי בדיקות זה אומר שלא תהיה בודק טוב?!

vinney

Well-known member
לא רק זה

קורה גם שמושגים זהים מקבלים משמעויות שונות ממקום למקום, לא בכל מקום יש הבדלה בין stress לperformance, או בין funcionality ו integration, וכל מיני דברים כאלה... זה לדעתי עניין של הגיון בריא וידע כללי, לא יותר.

ravitd

New member
ובנוסף...

מה שעוד לא ברור, זה במידה והמועמד מצליח לענות על ההגדרות יפה, האם הם מצפים שהוא גם ידע לבצע כל אחד מסוגי הבדיקות?? האם לדעתך עדיף שבודק תכנה יידע קצת מכל דבר או יתמחה בתחום מסויים?

vinney

Well-known member
תלוי בסוג הבדיקות

למשל בדיקות load ו performance אלה בדיקות הדורשות ידע מקצועי והכרת כלים מיוחדים מאוד, ובד"כ (יתקנו אותי אם אני טועה) אנשים מתמקצעים בזה. בדיקות אוטומציה זה גם תחום התמקצעות. אבל integration, system וacceptance וכו, זה לא סוג בדיקה, זה שלב בדיקה, שיכול לכלול בתוכו, בין היתר, בדיוקות load ו performance.

ravitd

New member
המממ

מסכימה. זה נורא תלוי בחברה המעסיקה, וכמה הם יודעים על QA... במה אתה מתמחה?

vinney

Well-known member
../images/Emo13.gif

שום דבר ספציפי אני עוסק הרבה בפיתוח ובבדיקות פונקציונליות, מרמת הUNIT עד האינטגרציה המלאה, וקצת בבדיקות עומס.

ravitd

New member
הבנתי...

...ראיתי שאתה מתמחה גם במילואים....
סליחה על החוצפה אבל את התשובות שלך הכי נהניתי לקרוא כשסרקתי קצת את הפורום... היה נדמה לי שיש לך נסיון רב בתחום. בדף 2 בהודעה על אוטומציה השארתי קצת רקע עלי... ותודה.

עפר פרת

New member
המושגים מוגדרים היטב

זה לא ידע כללי, זה חלק מדיסציפלינה של בדיקות תוכנה, שמבדילה בין סוגי בדיקות על מנת לאפשר לבודקי תוכנה לבחור את הכלי המתאים לצרכיו. העובדה שאותם מושגים מקבלים משמעויות שונות ממקום למקום מרמזת על-כך שדיסציפלינת בדיקות התוכנה עוד לא השתרשה מספיק. במקרים רבים אנחנו נצטרך להסביר וללמד כיצד לתכנן ולבצע בדיקות בצורה הטובה ביותר, כשאנחנו מסתמכים לא רק על הגיון בריא וידע כללי, אלא על מתודולוגיות חזקות שעוצבו במשך עשרות שנים של עבודה הנדסית בתחום בדיקות התוכנה. השאלה בראיון מרמזת על כך שהראיון נערך בחברה רצינית המתייחסת לבדיקות תוכנה כתחום הנדסי שיש בו ידע מקצועי.

neko

New member
שלשום לא ידעתי לענות על השאלה הזאת

כלל (למעט אינטואיציה בסיסית), ואילו היום, אחרי שקראתי את השרשור הזה, אני יכול לענות עליה בקלות. זה אומר שאני בודק יותר טוב היום מאשר שלשום? ואם הייתי ממשיך לעבוד בQA עוד שנה מהיום בלי לקרוא את השרשור (אני עושה רק בדיקות ידניות, אין לי נגיעה בתחומים הנ"ל), הייתי בודק פחות טוב ממה שאני היום, רק בגלל הכרות עם כמה מושגים?

vinney

Well-known member
חלילה וחס

היה לוקח לך טיפה'לה יותר זמן להכנס לתפקיד הדורש את ההכרות הזאת.

עפר פרת

New member
להריץ טסטים כתובים - לא בהכרח

לתכנן טסטים - ודאי וודאי. טוב שקראת את השירשור
)

עפר פרת

New member
חוץ מזה...

יש כמה רמות של לדעת: לדעת שזה קיים (כמו, למשל, לקרוא את השרשור) להבין מה זה אומר (לדעת לתאר כל פריט ברשימה) לדעת ליישם את זה (איך עושים stress test למוצר?) להיות מסוגל להחליט על זה (אפקטיבי בהתייחס למוצר הנבדק, לא אפקטיבי?) בקיצור - אחרי שעתיים השיפור אולי לא גדול, אבל יש סיכוי לא רע...

neko

New member
זאת בדיוק הנקודה - אם רוצים בודק

שידע לעשות בדיקה מסויימת, שייבחנו אותו על הבדיקה הזו. לדעת אילו סוגי בדיקות קיימים זה נחמד, אבל לא מעיד על פוטנציאל או ניסיון.

עפר פרת

New member
נראה לי שנגמר עידן

נראה לי שנגמר עידן ה"כל אחד יכול לעשות בדיקות". העידן הזה חלף עם הבועה. עכשיו צריך אנשים שיודעים מה הם עושים, למה הם עושים את זה ואיך לעשות את זה נכון.

neko

New member
המממ.. צריך זאת מילה חזקה מדי לטעמי

סה"כ ארגון גדול יעדיף עובד בעל פוטנציאל שאפשר ללמד אותו מהר מאשר מישהו שיש לו קצת נסיון אבל האופי שלו לא מתאים לעבודה. בגלל זה הם בד"כ משקיעים במבחני אישיות בכל המכונים הפסיכולוגיים למיניהם.

למעלה