שאלה שנתקלתי בה שקשורה לשרון

izzyr

New member
שאלה שנתקלתי בה שקשורה לשרון

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=632&msgid=68023164 "קודם כל ברצוני לשלוח לראש הממשלה איחולי החלמה מהירה ומקווה שיחיה חיים ארוכים ככל בני משפחתו. עם זאת, אני סבור שגם אם הוא יחזור במהרה לתפקוד מלא, יהיו לא מעט מצביעים שישאלו עצמם מה יקרה עם במהלך הקדנציה הבאה מצבו הבריאותי לא יאפשר לו למלא את תפקידו. הרי מדובר במפלגה של איש אחד, אז מה הטעם לקיומה עם פרישתו. אני מניח שהוא יאבד לא מעט מנדטים לשינוי, לעבודה ולליכוד. לכל מי שמתכונן לכעוס על העלאת הנושא אומר שהעלאת הנושא היא לגיטימית עקב גילו של ראש הממשלה והיותו ראש הממשלה המבוגר ביותר אי פעם. האדם היחיד שלגביו הגיל אינו רלבנטי הוא פרס שתמיד יהיה כאן וימשיך לנסות להבחר לכל מה שאפשר." אני חושב שזה יותר מתאים כאן, שאלה רצינית

למרות שאינני מצביע לשרון/קדימה

העובדה שאולמרט (מ"מ ראש הממשלה ומספר 2 בקדימה) יהיה מחליפו, אפילו אם זה רק ל 100 ימים, מפחידה אותי יותר מהעובדה ששרון ימשיך להיות ראש הממשלה.

השאלה היפוטתית

כי אולמרט הוא מספר 2 בקדימה, בכל מקרה. יד ימינו של שרון (למרות הריבים המתוקשרים ביניהם בעבר). אולמרט לא ויתר על תפקיד מ"מ ראש הממשלה לטובת פרס (כשזה היה התנאי לצירוף העבודה לממשלת ההתנתקות), הוא בטח לא יוותר על התפקיד לטובת ציפי לבני. על ציפי לבני הייתי סומך יותר (גם יותר מאשר על אריאל שרון, מבחינתי זו לא חכמה). למרות שאחרי ההתבטאויות האחרונות שלה, קשה לדעת מה היא חושבת. זה עדיין לא היה גורם לי להצביע למפלגה הזאת.

תומרס1

New member
זה בכלל לא בטוח שאולמרט

הוא מספר 2 במפלגה. מה רק בגלל שהוא כרגע מ"מ של שרון??? אנחנו עדיין לא יודעים מי מספר 2.. שימו לב שבכל ישיבה של קדימה תמיד משני צידיו ציפי לבני ואהוד אולמרט אז ככה שקשה מאוד לדעת כרגע מי הוא מס' 2... ומאוד חשוב שיש אהדה בציבור לאישיות מסויימת, זה מאוד משפיע, ובל נשכח שליבני גם מאוד אהודה בתקשורת ובקרה העיתונאים והכתבים שזה דבר מאוד חשוב. לא סתם שרון החליט שליבני תהיה אחראית על מטה ההסברה של קדימה..

כמו ששרון הקפיץ את אולמרט

מהמקום ה 30 +- בפריימריז בליכוד, לתפקיד שר בכיר ומ"מ ראש הממשלה - הוא ישאיר אותו באותו תפקיד. לא צריך להיות נביא בשביל להבין את זה. אי מתן התפקיד הזה לאולמרט - זה פגיעה בכבוד שלו. הכרזת מלחמה פנימית בקדימה. שרון הוא הקובע הבלעדי בקדימה. אהדה ציבורית לאישיות זו או אחרת לא משחקת אצלו תפקיד. זה ההבדל (או אחד ההבדלים) בין מפלגה עם מוסדות נבחרים לבין מפלגה של איש אחד.

תומרס1

New member
אמ... לא מדוייק...

אנחנו עדיין לא יודעים אם אולמרט ישאר בתפקיד מ"מ ואם כן זה בסדר... באותה המידה הוא יכול לקבל תפקיד נחשק אחר, תפקיד בכיר אחר... ואם אתה אומר שלא צריך להיות נביא כדי לדעת את זה אז אל תתנבא כי אין לדעת, היו דברים מעולם. ואגב.. אין לי שום התנגדות שהוא ישאר בתפקיד.. ולגבי ההבדל שציינת... בליכוד בפריימריז לא נבחרים ע"פ אהדה בציבור או בתקשורת אלא ע"פ אהדה אצל חברי מרכז הליכוד...אז אני לא יודע מה עדיף.. ו..ודאי וודאי שלשרון איכפת מה הציבור חושב על מועמד זה או אחר או מה יחסה של התקשורת כלפי אדם זה או אחר... הוא לא מתעלם מזה ולא יתעלם..והנושא ןעוד איך משחק אצלו תפקיד. לקדימה יהיה בקרוב מאוד מוסדות למפלגה, אני חושב שהיום הם מבינים את זה יותר מתמיד לאחר מה שאירע לצערנו לשרון..

mean girl 16

New member
אם ליבני נניח הייתה מתחרה על ראשות

הליכוד. היא בהליכה הייתה לוקחת.

bhnadav

New member
בשביל מה לה להתחרות שם.

אין ללבני מה לחפש כרגע במפלגה שכל כולה זה חברי מרכז לחוצים, ושאי אפשר לנהל בה את המדינה בצורה נורמלית אם רוצים להציג עמדות מרכזיות ושפויות.

mean girl 16

New member
תאמין לי שאפשר

אבל זה היה רק באופן תאורתי כן?
הייתה לה בעיה שהיו אנשים במרכז שסימנו עליה איקס גדול ובחיים היא לא הייתה נכנסת לכנסת הבאה אם היא הייתה נשארת בליכוד סתם ככה. אבל אם היא הייתה מתחרה על ראשות הליכוד שזה כל המתפקדים היא הייתה לוקחת בגדול.

bhnadav

New member
היא הייתה נכנסת לכנסת הבאה.

בכל הסקרים לגבי הרשימה לכנסת הבאה בקרב חברי המרכז, כשהליכוד היה עדיין מאוחד, ציפי לבני דורגה בעשירייה השנייה ולעתים אף בראשונה. אני מאמין שגם חברי המרכז מעריכים את ציפי לבני, ויודעים מה הכוח שלה גם בקרב הציבור הכולל.

mean girl 16

New member
אתה מזה טועה

יש במרכז אנשים שסימנו אותה והיו דואגים שהיא לא תבחר ועוד בטח כשאריק אינו היא ידעה את זה

bhnadav

New member
אני מדבר על מצב ששרון בליכוד.

כפי שאמרתי - סקרים לפני שהליכוד התפלג. להערכתי ולמיטב הבנתי, גם אם היו כמה אנשי מרכז ש"סימנו" אותה, זה לא היה משפיע יותר מדי על מיקומה, ובטח ובטח לא על הימצאותה בכנסת הבאה או לא. אבל אנחנו מדברים על מצבים היפותטיים, כך שאין לדעת. בכל מקרה להערכתי היא הייתה נכנסת לכנסת הבאה גם בליכוד, בראשות שרון

mean girl 16

New member
אני מדברת על מצב שונה לגמרי

על אחד השיקולים שלה להצטרף לקדימה. כי בליכוד בלי שרון היא לא הייתה נכנסת לרשימה, זאת כוונתי.

אני נוטה להסכים איתך, לכן -

טוב שהיא במפלגת קדימה. עוד הוכחה לכך שלא מדובר במפלגה "זמנית" :)

למעלה