שמלת תחרה1
Well-known member
שאלה כלכלית: מצאתם עגלה נטושה בסופרמרקט עם חמישה שקלים בפנים. מה אתם עושים עם זה?
ת'אמתשאלה כלכלית: מצאתם עגלה נטושה בסופרמרקט עם חמישה שקלים בפנים. מה אתם עושים עם זה?
המוצא זוכה. אבדה שאין לה סממנים על פיהם ניתן לזהות למי שייכת - שייכת למוצא.ת'אמת
החמישה שקלים האלה לא שלי
אז אני אשתמש בעגלה לקניות שלי
אבל אנטוש אותה עם החמישה שקלים האלו שלא שלי ,שגם אחרים יהנו למרות שאני בטוח שיש מי שיאמץ את אותם חמישה שקלים.
מסכים איתךהמוצא זוכה. אבדה שאין לה סממנים על פיהם ניתן לזהות למי שייכת - שייכת למוצא.
בהחלט, ללא ספק אכן כך!!המוצא זוכה. אבדה שאין לה סממנים על פיהם ניתן לזהות למי שייכת - שייכת למוצא.
אכן כך. חבר שלנו מצא פעם מצלמה משוכללת על עגלה בנתב"ג. לא התעצל, לקח אותה למשטרה ודאג שירשמו שהוא הביא אותה. אחרי תקופה מסויימת (יש חוק שמגדיר כמה זמן יש להמתין למי שמחפש את המציאה) חזר למשטרה. איש לא דרש את המצלמה הזו שכנראה נשכחה ע"י תייר שעזב את הארץ, והחבר קיבל אותה מהמשטרה. אבדה ללא בעלים שייכת למוצא. אני מניחה שאם החבר לא היה בודק, מתישהו המצלמה היתה מוגדרת כרכוש נטוש ומועמדת למכירה פומבית.המוצא זוכה. אבדה שאין לה סממנים על פיהם ניתן לזהות למי שייכת - שייכת למוצא.
למה לתת במתנה לאחר מה שמצאת?ת'אמת
החמישה שקלים האלה לא שלי
אבל אנטוש אותה עם החמישה שקלים האלו שלא שלי ,שגם אחרים יהנו למרות שאני בטוח שיש מי שיאמץ את אותם חמישה שקלים.
למה לתת במתנה לאחר מה שמצאת?ת'אמת
החמישה שקלים האלה לא שלי
ואם תראי 5 שח בחניה לא תרימי?ממשיכה ללכת. אלו לא ה-5 שקלים שלי ואני לא צריכה אותם.
לפני 3 שבועות הלכתי ברחוב וראיתי על האדמה ארנק קטן כזה עם כיס אחד.ואם תראי 5 שח בחניה לא תרימי?
בתוך הארנק היו הרבה פרטים מזהים ובאמצעותם הצליחה המשטרה לאתר את בעל הארנק ותכולתו, לעומת זאת למטבע של 5 שקלים אין פרטים מזהים (את בעליו) ולכן הדוגמה שנתת אינה רלוונטית לשאלה שנשאלה.לפני 3 שבועות הלכתי ברחוב וראיתי על האדמה ארנק קטן כזה עם כיס אחד.
היו בפנים כרטיס אשראי, צ'ק ע"ס 1,500 לפקודת בעל הארנק, ת.ז.+ספח ו-120 שקלים במזומן.
הלכתי לכתובת שרשומה בספח, אבל לא היה שם כזה על אף אחת מתיבות הדואר, התקשרתי למספר הטלפון שהיה על הצ'ק (הוא היה שייך למי שכתבו את הצ'ק, תיארתי לעצמי שהם מכירים את בעל הארנק), אבל הם לא ענו, אז התקשרתי למשטרה ואמרתי להם מה מצאתי. נתתי להם את השם ומס' ת.ז., הם איתרו אותו ונתנו לו את המספר שלי. הוא התקשר אליי, נפגשנו והחזרתי לו את הארנק. עם כל התכולה.
וזו הדרך העקיפה שלי לענות על השאלה שלך
אני לא צריכה מה שלא שלי.
לא הבנת בכלל מה ניסיתי להגיד.בתוך הארנק היו הרבה פרטים מזהים ובאמצעותם הצליחה המשטרה לאתר את בעל הארנק ותכולתו, לעומת זאת למטבע של 5 שקלים אין פרטים מזהים (את בעליו) ולכן הדוגמה שנתת אינה רלוונטית לשאלה שנשאלה.
העניין הוא שאת מי ששכח את המטבע של ה5 שקלים אין שום דרך לאתר, אף אחד לא יכול לעשות את זה, אין דרך להשיב אבדה זו, ולכן מוטב פשוט לקחת אותה ולהנות ממנה. אין זה כך במקרה הארנק, שניתן לאתר את בעל האבדה ולהשיבה, ואדם הגון משיב אבדה שניתן להשיבה, אך אבדה שלא ניתן להשיבה היא ״הפקר״ ומי שלא לוקח פראייר.לא הבנת בכלל מה ניסיתי להגיד.
יכולתי לזרוק את הארנק ולשמור את ה-120 ש"ח.
יכולתי גם להשתמש בכרטיס האשראי כאוות נפשי.
אבל לא עשיתי את זה, נכון?
ו-120 ש"ח וכרטיס אשראי זה הרבה יותר מ-5 שקלים, לא?
וגם כתבתי בסוף:
"אני לא צריכה מה שלא שלי."
כך שזה כן רלוונטי לשאלה ועונה על השאלה.
אוקי. אעשה את זה פשוט יותר.העניין הוא שאת מי ששכח את המטבע של ה5 שקלים אין שום דרך לאתר, אף אחד לא יכול לעשות את זה, אין דרך להשיב אבדה זו, ולכן מוטב פשוט לקחת אותה ולהנות ממנה. אין זה כך במקרה הארנק, שניתן לאתר את בעל האבדה ולהשיבה, ואדם הגון משיב אבדה שניתן להשיבה, אך אבדה שלא ניתן להשיבה היא ״הפקר״ ומי שלא לוקח פראייר.
לא ממש השוואה נכונה...לא הבנת בכלל מה ניסיתי להגיד.
יכולתי לזרוק את הארנק ולשמור את ה-120 ש"ח.
יכולתי גם להשתמש בכרטיס האשראי כאוות נפשי.
אבל לא עשיתי את זה, נכון?
ו-120 ש"ח וכרטיס אשראי זה הרבה יותר מ-5 שקלים, לא?
וגם כתבתי בסוף:
"אני לא צריכה מה שלא שלי."
כך שזה כן רלוונטי לשאלה ועונה על השאלה.
תמיד יש קופה ראשית כדי לפרוט \ או לתת 5 שקלים עבור ערבוןמחזיר את העגלה יפה ליד שאר העגלות
אי אפשר להשאיר זרוק ומפריע לתנועה
ותמיד יש את מי שתקוע בלי 5 שקל ומתבעס
לחכות רבע שעה שיתפנה אליך מישהותמיד יש קופה ראשית כדי לפרוט \ או לתת 5 שקלים עבור ערבון
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.