שאלה שסחבתי ממקום אחר.

שמלת תחרה1

Well-known member
שאלה כלכלית: מצאתם עגלה נטושה בסופרמרקט עם חמישה שקלים בפנים. מה אתם עושים עם זה?

GoldenEyes

Well-known member
שאלה כלכלית: מצאתם עגלה נטושה בסופרמרקט עם חמישה שקלים בפנים. מה אתם עושים עם זה?
ת'אמת
החמישה שקלים האלה לא שלי
אז אני אשתמש בעגלה לקניות שלי
אבל אנטוש אותה עם החמישה שקלים האלו שלא שלי ,שגם אחרים יהנו למרות שאני בטוח שיש מי שיאמץ את אותם חמישה שקלים.

SupermanZW

Well-known member
ת'אמת
החמישה שקלים האלה לא שלי
אבל אנטוש אותה עם החמישה שקלים האלו שלא שלי ,שגם אחרים יהנו למרות שאני בטוח שיש מי שיאמץ את אותם חמישה שקלים.
המוצא זוכה. אבדה שאין לה סממנים על פיהם ניתן לזהות למי שייכת - שייכת למוצא.

GoldenEyes

Well-known member
מסכים איתך
זה רק 5 שקלים , אמנם דין פרוטה כדין מאה
לא אתעשר מזה שאאמץ אותם
מישהו שכח , תודה , איפשר לי חינמון , למה שאחרים לא יהנו גם ?

משתפרת1

Well-known member
אכן כך. חבר שלנו מצא פעם מצלמה משוכללת על עגלה בנתב"ג. לא התעצל, לקח אותה למשטרה ודאג שירשמו שהוא הביא אותה. אחרי תקופה מסויימת (יש חוק שמגדיר כמה זמן יש להמתין למי שמחפש את המציאה) חזר למשטרה. איש לא דרש את המצלמה הזו שכנראה נשכחה ע"י תייר שעזב את הארץ, והחבר קיבל אותה מהמשטרה. אבדה ללא בעלים שייכת למוצא. אני מניחה שאם החבר לא היה בודק, מתישהו המצלמה היתה מוגדרת כרכוש נטוש ומועמדת למכירה פומבית.

שמלת תחרה1

Well-known member
ת'אמת
החמישה שקלים האלה לא שלי
למה לתת במתנה לאחר מה שמצאת?

SupermanZW

Well-known member
אם לפני שלקחתי עגלה, לוקח את הנטושה ואחרי סיום הקניות מחזיר את העגלה למקום ולוקח את ה5 שקלים, אם אחרי שלקחתי את העגלה אבל לפני שנכנסתי למתחם הקניות שבתוך הסופר, לוקח איתי גם את הנטושה, מחזיר אותה למקום, לוקח את ה5 שקלים וממשיך עם העגלה שלקחתי. אם אני כבר בתוך הסופר עם מוצרים בעגלה שלי אז מתעלם מהעגלה הנטושה, הרי לא אשלם לפני שסיימתי את הקניות, אצא, ואז אכנס שוב בשביל לקחת את העגלה הנטושה ואעשה את המשך הקניות, זה יותר מדי טרחה בשביל 5 שקלים.

שמלת תחרה1

Well-known member
ת'אמת
החמישה שקלים האלה לא שלי
למה לתת במתנה לאחר מה שמצאת?
ממשיכה ללכת. אלו לא ה-5 שקלים שלי ואני לא צריכה אותם.
ואם תראי 5 שח בחניה לא תרימי?

masha sans bear

Active member
ואם תראי 5 שח בחניה לא תרימי?
לפני 3 שבועות הלכתי ברחוב וראיתי על האדמה ארנק קטן כזה עם כיס אחד.
היו בפנים כרטיס אשראי, צ'ק ע"ס 1,500 לפקודת בעל הארנק, ת.ז.+ספח ו-120 שקלים במזומן.
הלכתי לכתובת שרשומה בספח, אבל לא היה שם כזה על אף אחת מתיבות הדואר, התקשרתי למספר הטלפון שהיה על הצ'ק (הוא היה שייך למי שכתבו את הצ'ק, תיארתי לעצמי שהם מכירים את בעל הארנק), אבל הם לא ענו, אז התקשרתי למשטרה ואמרתי להם מה מצאתי. נתתי להם את השם ומס' ת.ז., הם איתרו אותו ונתנו לו את המספר שלי. הוא התקשר אליי, נפגשנו והחזרתי לו את הארנק. עם כל התכולה.

וזו הדרך העקיפה שלי לענות על השאלה שלך :)
אני לא צריכה מה שלא שלי.

SupermanZW

Well-known member
לפני 3 שבועות הלכתי ברחוב וראיתי על האדמה ארנק קטן כזה עם כיס אחד.
היו בפנים כרטיס אשראי, צ'ק ע"ס 1,500 לפקודת בעל הארנק, ת.ז.+ספח ו-120 שקלים במזומן.
הלכתי לכתובת שרשומה בספח, אבל לא היה שם כזה על אף אחת מתיבות הדואר, התקשרתי למספר הטלפון שהיה על הצ'ק (הוא היה שייך למי שכתבו את הצ'ק, תיארתי לעצמי שהם מכירים את בעל הארנק), אבל הם לא ענו, אז התקשרתי למשטרה ואמרתי להם מה מצאתי. נתתי להם את השם ומס' ת.ז., הם איתרו אותו ונתנו לו את המספר שלי. הוא התקשר אליי, נפגשנו והחזרתי לו את הארנק. עם כל התכולה.

וזו הדרך העקיפה שלי לענות על השאלה שלך :)
אני לא צריכה מה שלא שלי.
בתוך הארנק היו הרבה פרטים מזהים ובאמצעותם הצליחה המשטרה לאתר את בעל הארנק ותכולתו, לעומת זאת למטבע של 5 שקלים אין פרטים מזהים (את בעליו) ולכן הדוגמה שנתת אינה רלוונטית לשאלה שנשאלה.

masha sans bear

Active member
בתוך הארנק היו הרבה פרטים מזהים ובאמצעותם הצליחה המשטרה לאתר את בעל הארנק ותכולתו, לעומת זאת למטבע של 5 שקלים אין פרטים מזהים (את בעליו) ולכן הדוגמה שנתת אינה רלוונטית לשאלה שנשאלה.
לא הבנת בכלל מה ניסיתי להגיד.
יכולתי לזרוק את הארנק ולשמור את ה-120 ש"ח.
יכולתי גם להשתמש בכרטיס האשראי כאוות נפשי.
אבל לא עשיתי את זה, נכון?
ו-120 ש"ח וכרטיס אשראי זה הרבה יותר מ-5 שקלים, לא?
וגם כתבתי בסוף:
"אני לא צריכה מה שלא שלי."
כך שזה כן רלוונטי לשאלה ועונה על השאלה.

SupermanZW

Well-known member
וגם כתבתי בסוף:
העניין הוא שאת מי ששכח את המטבע של ה5 שקלים אין שום דרך לאתר, אף אחד לא יכול לעשות את זה, אין דרך להשיב אבדה זו, ולכן מוטב פשוט לקחת אותה ולהנות ממנה. אין זה כך במקרה הארנק, שניתן לאתר את בעל האבדה ולהשיבה, ואדם הגון משיב אבדה שניתן להשיבה, אך אבדה שלא ניתן להשיבה היא ״הפקר״ ומי שלא לוקח פראייר.

masha sans bear

Active member
העניין הוא שאת מי ששכח את המטבע של ה5 שקלים אין שום דרך לאתר, אף אחד לא יכול לעשות את זה, אין דרך להשיב אבדה זו, ולכן מוטב פשוט לקחת אותה ולהנות ממנה. אין זה כך במקרה הארנק, שניתן לאתר את בעל האבדה ולהשיבה, ואדם הגון משיב אבדה שניתן להשיבה, אך אבדה שלא ניתן להשיבה היא ״הפקר״ ומי שלא לוקח פראייר.
אוקי. אעשה את זה פשוט יותר.
לא מרימה את ה 5 שקלים.
לא רוצה לקחת את מה שלא שלי.
זה לא יושב לי טוב על המצפון.
אם זה הופך אותי לפראייר, שיהיה.
העיקר שאתה לא תהיה לפראייר ותיקח את ה 5 שקלים. סבבה?

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
וגם כתבתי בסוף:
לא ממש השוואה נכונה...
קודם כל, יש פרטים שיכולים לסייע לאתר את המאבד.
שנית, כשאת מבצעת רכישה בעזרת כ. אשראי, היו לנו כבר מקרים שקצין הביטחון של חברת האשראי יצר איתנו קשר וחקר לדעת האם הרכישה אכן הייתה מטעמנו (ובמקרים שהתקשר, זה לא היה מטעמנו)...
וזה אגב מעניין מאד. כי מבחינת גובה הרכישה, היו לנו כבר מקרים שרכשנו ב"יותר" ולא התקשרו. אבל אולי זה בשל המיקום הגיאוגרפי שלא התאים? אבל גם אז... מה? לא יכול להיות שניסע לאשקלון ונרכוש דבר מה שם?
ולגבי הצ'ק, גם אפשר לדעת היכן הופקד. אז המירב שהיה ניתן "להרוויח" כאן היה 120 ש"ח במזומן. אז מוטב להיות ישר ולהשיב את האבדה.

ai27

Well-known member
מחזיר את העגלה יפה ליד שאר העגלות
אי אפשר להשאיר זרוק ומפריע לתנועה
ותמיד יש את מי שתקוע בלי 5 שקל ומתבעס

למעלה