שאלה שסיקרנה אותי ואין שרשור שאלות.

NyaPrawr

New member
שאלה שסיקרנה אותי ואין שרשור שאלות. ../images/Emo41.gif../images/Emo35.gif

ז יצא לי לחשוב על לוליטה לאחרונה, גם בגלל ההתעסקות עם מה שאמא שלי עבדה עליו בשביל האוניברסיטה וגם סתם כזה. רק עכשיו חשבתי על זה שבעצם, איך "נוצר" הרעיון של לוליטה? באיזה עשור בערך זה התחיל? ולמה דווקא זה? ולמה לקרוא לזה לוליטה? כאילו, בשום שלב בהסטוריה היפנית לא לבשו שמלות כאלו. זה ללא ספק מושפע (כמו המון דברים אחרים ביפן) מהתרבות המערבית, ובגלל זה זה הגיוני שזה הופיע רק בערך, נגיד... 2 עשורים לפחות אחרי מלחה"ע השניה? אבל למה דווקא הז'אנר הזה התפתח, ואיך זה הפך לכזה זרם "עילית" באופנה שכולל מותגים נורא יקרים ומתבדל מאופנת רחוב והאראג'וקו? השאלה היא הסטורית תרבותית- איך התפתחה תת-תרבות אופנתית כזו רחבה ומבוססת, מתוך משהו שאין לו בכלל שורשים ביפן? הכוונה היא ללבוש, לא ל"התנהגות" המקובלת ללוליטות שהיא דיי יפנית בכללי. ולמה בכלל קוראים לזה לוליטה? הרי זה בכלל ספר. שממש לא עוסק בנושא הזה. 3: אשמח לקצת Brianstorming, או לתשובות, איך שבא לכם~

innocence

New member
יש כאן כמה אי דיוקים...

הראשון הוא בנוגע ל"למה דווקא זה התפתח". זה לא לגמרי נכון שרק זה התפתח ויצר מותגים וכאלו, להיפך. כל אופנת הרחוב, על שלל גווניה התפתחה והוציאה מותגים. ביפן תמצאו עשרות מותגים של לוליטה, יחד עם מותגים של פאנק, של גותיקה כללית, של גייארו ושאר ירקות. לא חושבת שהם מתבדלים יותר מהאחרים, אני רק חושבת שזו אופנה שספציפית יצא שעיקר ההשפעות על העולם הגיעו ממנה ולא להיפך (כמו למשל פאנק שהגיע מבריטניה והיפנים רק אימצו לעצמם). בנוגע לכל העניין של איך זה התפתח, אי אפשר באמת לדעת, אבל הניצנים הראשונים התחילו בסוף שנות ה80 למיטב ידיעתי, בעיקר בקרב חובבי האוטומה והמורי גירל (עוד סגנונות של אופנת רחוב יפנית), וכמו כל אופנה, לאט לאט התפתחה, קיבלה צורה יותר מוגדרת וכו וכו. השם לוליטה זה כבר יותר בעייתי, היפנים מאוד מאוד אוהבים לתת לדברים שמות בשפות זרות, לרוב כך שאין להם שום משמעות, ואם יש לזה משמעות, היא לא בהכרח רלוונטית למה שהם מכנים. לוליטה מדבר על ילדות? זה סגנון ילדותי? יאללה, בוא נקרא לזה לוליטה (זו כמובן הקצנה בוטה, אבל אתם מבינים למה אני מתכוונת). וכן, ההשפעות הגיעו מאירופה, אבל קיבלו מפנה כשהגיעו ליפן. לוליטה זה סגנון שמאוד דומה לסגנון שבו הלבישו ילדות קטנות בתקופות הקדומות האירופיאות (רוקוקו והויקטוריאנית) עם טוויסט שהם הוסיפו. בעיקר כי בהתחלה האופנה נראתה שונה מאוד. באיזשהו שלב, מאנה (הגיטריסט שפרץ עם הלהקה מאליס מיזר, בעל כמה להקות ומותג גות'יק לוליטה מהמצליחים ביפן) טבע (עפ"י השמועה, כמובן..) את המונח EGL שאומר בעצם Elegant gothic lolita, ואולי משם הגיע השם? עד היום יש הרבה ויכוחים ואי אפשר לדעת באמת, כי אין טיימליין ברור. עם זאת, אין ספק שבשנות ה90 המאוחרות ותחילת שנות ה200 זה היה תור הזהב של הסגנון, והיה נפוץ בהרבה ממה שהוא היום, ביפן, הכוונה. חפרתי, ואולי יצא קצת מבולגן (אני רואה סדרה תוך כדי, סליחה P:) אבל אני מקווה שהצלחתי לענות לך על כמה דברים.

ייסאן

New member
../images/Emo23.gifכלב| מלכה!! ../images/Emo47.gif

גאיו שגרירת הלוליטות בישראל~ שאלו כל שאלה!

למעלה