שאלה שעוד אף איש משק לא ענה לי על תרנגולים

כרמית46

New member
אוכל

מה כמות תערובת ששלשה תרנגולים בוגרים אוכלים ביום? (בלול סגור הם לא מסתובבים בחצר)

כרמית46

New member
שאלה שעוד אף איש משק לא ענה לי על תרנגולים

יש לי זוג הולנדי (תרנגולים)וערבייה בכלוב ההולנדית היתחילה להטיל ליפני 3 שבועות אבל היא לא דוגרת מה לעשות כדי שתידגור? והאם הבצים שאני משאיר לה בלול כדי שתידגור לא יתקלקלו?

כרמית46

New member
שאלה דחופה בקשר לתרנגולים

יש לי זוג הולנדים וערבייה בלול 2מטר על 2 מטר ההולנדית התחילה להטיל בצים אבל היא לא דוגרת ואני מאוד רוצה שהיא תידגור מה עליי לעשות? והאם כדאי להוציא את הזכר כדי שתידגור אבל מיצד שני תרנגולים אוהבים חברה ותן לי פרטים על מדגרה ואת הסיכווים של זה להביא אפרוחים?

אם אין תרנגול לא יהיו לך אפרוחים.

התרנגול מפרה את התרנגולת כל יום. כשהיא דוגרת אפשר להפריד. אם רואים שהוא מפריע.

כרמית46

New member
קניית מדגרה

אני מהמרכז איפה אני יכול ליקנות מדגרה לבצים ומה הסיכווים שיהיה אפרוחים מימדגרה?

גדולים מאוד

ההדגרה על ידי תרנגולת עדיפה כיוון שאין השקעה בגידול אפרוחים והתרנגולת עושה את כול העבודה אך במדגרה תצטרך לשים להם אוכל ומים וללמד אותם לאכול בימים הראושנים צריכים חימום וצריכים תשומת לב! אבל מדגרה עדיפה כיוון שאחוזי ההצלחה שואפים ל 100%! הכוונה למדגרה בנויה היטב או מחברה ידועה! בדוק ביד 2 או בהייד פארק

עניתי לך כבר

הדגירה היא תהליך טבעי שבו מופרז הורמון מסוים בגוף התרנגולת! ואז היא דוגרת! לכן לגרום לתרנגולת לדגור אני בספק אבל אם משאירים לה מספר ביצים היא תידגור! לא הבנתי דבר אחד הולנדי הכוונה לגזע או פשוט לתרנגולות הודו

כרמית46

New member
תרנגולים

יש לי זכר הולנדי ונקבה הולנדית ונקבה ערבייה כולם באותו גיל והזכר מפרה את ההולנדית אבל לא עולה על הערבייה השאלה למה? והאם הערבייה תטיל בצים שיהיה אפשר לידגור עליהם?והאם בסופו של דבר הוא יפרה את הערבייה?

אנא התאזר בסבלנות

הגולשים פה לא יושבים על הפורום 24 שעות, הם יענו לך כשיזדמן להם לענות. אז קצת סבלנות.

הביצים לא מתקלקלות,

הן מופרות ולכן נשמרות יותר זמן. התרנגולת תטיל עד שיהיו לה מספיק (על פי הגזע והתנאים שלה) ואז תדגור באופן טבעי. אי אפשר להכריח תרנגולת לדגור. זה עניין הורמונאלי. יש מגדלים שלוקחים את הביצים, משאירים לתרנגולת רק ביצה אחת, ושומרים את היתר במקום קריר ויבש, (לא במקרר!!). ורק כשהתרנגולת הופכת לדוגרת (היא לא תקום מהביצה אלא לאכול וגם זה במהירות) מחזירים לה את כל הביצים והיא דוגרת. הבעיה שבמקרים כאלה התרגגולת תטיל יותר זמן לפני שתהפוך לדוגרת.

למעלה