שאלה שעלתה במוחי כשקראתי את

שאלה שעלתה במוחי כשקראתי את

המאמר של מיקי בנושא ראפור נניח שאתם מכירים אדם שאתם לא אוהבים, אין ביניכם כימיה, כל דבר שהוא עושה מעצבן אתכם או מפחיד אתכם. לצורך המיקוד נדבר על עובד ומנהל שלו. כבר תקופה ארוכה עובדים ביחד ואין הנאה, אין כימיה, אין הרבה דברים. מה כן יש? שגרה, נסיון להתחמק ממנו, תחושה לא טובה. בכוונה אינני ממקדת יותר כדי לפתוח את הדיון לכמה כיוונים. מה הייתם מציעים לעשות? אני מציעה : * לחפש את התכונות החיוביות באותו אדם, גם אם קשה למצוא אותן או נראה לרגע ש"אין לו" כאלה. * להביט עליו כשהוא מדבר עם אחרים ולנסות להבין איך עובדת התקשורת שלו, מה הוא אוהב אצל אחרים מה אוהבים אצלו. ולבדוק איך ניתן להתקרב אליו באותה הצורה. * בהמשך אני מציעה להתרכז בחשיבה על התכונות הללו, במיוחד לפני שניגשים לדבר עם אותו אדם. * אני גם מציעה להתחיל לחייך אליו או להתייחס אליו ולו במנוד ראש כשעובר לידנו ולהרגיש מה זה תורם לנו כשאנו עושים זאת. מה אתם הייתם מציעים? חג אורים שמח

dafnasalan

New member
רפור-כמיה איך להשיג את זה?

ראשית לא מצאתי את המאמר- אולי תגידו לי היכן הוא. בכל מקרה היות ואני מבינה NLP אני יודעת מה זה רפור ולכן אתייחס. יש הרבה מאוד דרכים ליצור רפור. דרך אחת שאני לא יודעת אם היא מוזכרת במאמר (כי לא מצאתי אותו) היא לדעת מה ערוץ החישה העיקרי של מי שעומד מולך. האם הוא ויזואלי,אודיטורי או קינסטטי (תחושתי). אם הוא אחד מאלה (וניתן לאבחן את זה) מדברים אליו בשפתו. למשל אם הוא ויזואלי: אני לא יודע איך אתה רואה את הבעיה, לי נראה שכדאי...איך זה נראה לך? אודיטורי: אני לא יודע איך זה נשמע לך.../איזה משפטים רצים לך בראש... תחושתי: אני לא יודע איך זה מרגיש לך/איזה תחושות עוברות בך כשאתה חושב.../איך ההרגשה שלך לגבי... זה הרעיון.

הצעות מעולות!

בעיני, כל הדרכים שהצעת הינן בהחלט דרכים שיכולות להיות אפקטיביות, הייתי עושה בנוסף לכך למידה עצמית על מושא הפחד והעצבנות: כתבת: ""נניח שאתם מכירים אדם שאתם לא אוהבים, אין ביניכם כימיה, כל דבר שהוא עושה מעצבן אתכם או מפחיד אתכם."" ברשותך מספר הבחנות שלי: א. האם כל דבר שהוא עושה מעצבן, הכל הכל? או שיש דבר מה אחד או שניים או התנהלות מסויימת שמעצבנת? - כאשר יוצרים הכללה זה מסוכן, כדאי לפרק אותה (בNLP התחום שעוסק בזה נקרא מטא-מודל - Meta model) ב. כימיה - ראפור - זהו לא "או שיש או שאין" זה יותר תהליך ריקוד, נכנסים ויוצאים מראפור כל הזמן.. לפעמים זה קורה במהלך שיחה אפילו ולפעמים במהלך תקופת נישואין שלמה.. ג. אני מפריד בין דברים שמעצבנים לבין דברים שמפחידים: אפשר ללמוד משניהם. נעבוד על הפחד כדוגמה וניתן לפעול בדומה על העצבנות לגבי הפחד - בהבנה שלי את הדברים - "אנו לא רואים את העולם כפי שהוא, אנו רואים את העולם כפי שאנחנו" מה זאת אומרת: אם פגשתי אדם ומשהו שהוא עשה הדליק אצלי את מנגנון הפחד - (אם הפחד אפקטיבי באותו הרגע אז זה בסדר, כלומר אם הוא שלף עלי סכין כדוגמה. אני מדבר על פחדים מסוג אחר) עלי לבחון אצלי ממה אני מפחד, ולמה אני משייך את אותה ההתנהגות למושא הפחד שלי... אם ניקח את מקרה העובד והמנהל שלו. אם העובד מפחד שיפתרו אותו, (האמת היא שהוא מפחד ממשהו יותר עמוק ולא מהפיטורין עצמם - בד"כ) אז על העובד לעשות עבודה עם עצמו בעניין ולבחון מה לדעתו הוא עושה לא נכון שיכול להביא לפיטוריו... וכו'.. (אפשר לרדת כאן לרמות עמוקות יותר גם) בהצלחה מיקי

לדפנה ולמיקי תודה על התגובות

המפרות הנושא מעניין במיוחד במצבים הקרובים לקבעון של אנשים ולתחושה של אין מוצא. שמתי לב גם שאנשים מוכנים לעשות את הניסוי אבל קשה להם יותר להתמיד בו לאורך זמן, ואז הם חוזרים עם הקביעה שהמצב לא פתיר

מוכנה לעצור ולבדוק?

האם באמירה "שמתי לב גם שאנשים מוכנים לעשות את הניסוי אבל קשה להם יותר להתמיד בו לאורך זמן, ואז הם חוזרים עם הקביעה שהמצב לא פתיר" משרתת אותך? האם את מוכנה להחליף את המשקפיים ולנסות לצאת מהקבעון? תודה על הרגע התבוננות שהענקת לי לסיטואציה אחרת שאני מתלבטת איתה במהלך הבוקר.

בדקתי כמה פעמים

מספרת חוויות, זה מה ששמתי לב. לא אמרתי מה ואיך לטפל, אלא למה שמתי לב. זה לא הקבעון שלי, יש לי משלי

dafnasalan

New member
בקשר להתמדה של השינוי התשובה היא

מאוד פשוטה: אם השינוי מתאים לעולמו של המתאמן ( ב-NLP קוראים לזה אקולוגיה) מה שיקרה באופן טבעי שהוא יקבל חיזוקים לשינוי בין אם פנימיים ובין אם חיצוניים. חיזוקים אלה יעזרו לשינוי להשמר. אם אין חיזוקים סימן שהשינוי לא התאים. כמו שנאמר: "החיים יותר חזקים .." או משהו כזה

כל עוד האדם

מבצע את ה"ניסוי" אך מתוך מערכת האמונות הישנה: "הוא שונא אותי/הוא לא אוהב אותי/הוא רוצה לפתר אותי/הוא מנייאק/העולם שטוח/אני לא הכי טוב/ אני לא מספיק טוב" וכו... אזי סיכוי סביר שהניסוי יכשל, אלא אם בוצעה "התקנה" מספיק חזקה של ספק באמונות הללו וסקרנות אמיתית לראות מה יקרה.. מיקי

isaacm

New member
כאן את מגרה את בלוטות החשיבה שלי

אומר בכנות שאין אדם שממש עושה לי את מה שאת מתארת. לגבי אלה שמתקרבים לאיזור זה, לאחר שהתייעצתי עם חברים גיליתי אמת מדהימה. והנה אני חושף אותה, ללא בושה בפניכם. בדרך כלל, ממש, האנשים שעושים לי את זה הם אנשים שמשקפים לי תכונות שלי, כאלה שאני לא כל כך גאה בהן. מכאן ההצעה שלי כיצד להתמודד עם מצב כזה. * לבחון היטב מהן התכונות הכי מעצבנות באותו אדם. לדעתי, ההגדרה כבר תוריד מעוצמת התגובות שלנו. * לבחון את עצמינו לגבי אותן תכונות. מה מהתכונה קיים בנו? מדוע התכונה הזו כל כך מעצבנת אותנו? מה יכול להיות חיובי באותה תכונה? * לבחון היטב מהן התכונות שלנו שהכי מעצבנות את אותו אדם. לדעתי, ההגדרה כבר תשפר את המצב. * לבחון בחינת ראי את התכונות האלה (כמו שעשינו לתכונות המעצבנות שלו - לעשות "כאילו" מצידו לתכונות שלנו) * עכשיו לחפש דרך מקורית ליצירת קשר בצורה שונה ממה שהיה עד עכשיו לתפוס מעלית ביציאה ביחד (ולא לשתוק שתי קומות) לאכול ארוחת צהריים ביחד סיגריה (אם שנינו מעשנים) ועוד - כל רעיון מקורי שיכול לעלות בדעתינו. תודה על הגרוי לחשיבה - הועלת לי מאד. איציק

למעלה