שאלה שענינה אותי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שאלה שענינה אותי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ואני מזהיר-לא לילדים. האם לדעתכם פסנתרנית טובה נהנית מחיי מין טובים יותר בגלל יכולת האיצבוע שלה?? (יכולתי לנסח את זה אחרת-אבל אני לא רוצה להשתמש במושגים מתחום חיי המין האוראלים -שיגרמו למחיקתי) אודה למשיבים מהרה. שאלה שניה. אני רוצה לקנות פסנתר טוב-מה המחירים ומה הסוג?

seafox

New member
חחחחחחחחח ענק!!!

צריכות להיות כאן הרבה פסנתרניות אז תשאל אותן. בקשר למחיר וסוג.הפסנתרים הטובים בדר"כ הם הגרמנים ויש גם פסנתרים טובים של ימאה,בכל מקרה אל תקנה פסנתר של הונקי טונק.והמחירים נעים לפסנתרים טובים מ10000 עד 16000 בערך...הפסנתר שלי בזמנו [לפניעשרים שנה כשלא הייתי קיים בכלל] עלה 11500 והוא פסנתר ממש טוב.אז כל מה שנשאר הוא ללכת לחנות ולשמוע ולהרגיש.

לא ימאהה!

מנסיוני המועט ותוך הכללה גסה: הגרמנים אוהבים את הפסנתר שלהם מדויק ועם מגוון צלילים שנעים סביב "מרכז הסקאלה". היפנים אוהבים את הפסנתר שלהם מדויק, חד מאוד וללא גווני צליל משניים. הרוסים אוהבים את הפסנתר שלהם מעומעם ועם מגע מאוד מטושטש. הצ´כים אוהבים את הפסנתר שלהם עם צליל עמוק ועמוס גוונים. האמריקאים.. אמריקאים. העיקר המודולריות. הישראלים, ברובם, ירשו את המסורת האירופאית ולכן פסנתר טוב ייחשב כאן לכזה עם מגוון צלילים ועומק רב, למרות שרבים שהם "חסרי אוזן" וישראלים, יעדיפו פסנתרי קוואי וימאהה מפאת המחיר או הצליל המדויק (אך חסר הגוונים). אם כספך עומד לך לקנייה טובה, קני פסנתר "פטרוף" צ´כי, ואם לא זה, אז "צ´רני" צ´כי (לטעמי הפטרוף עדיף). תלוי בטעמך, תוכלי לקנות גם פסנתר גרמני טוב או פסנתר רוסי טוב (הפסנתרים הרוסיים, כאמור, הם הרבה יותר עמומים).

אולי אם היא לסבית ../images/Emo13.gif

חוץ מזה, אני חושב שזה אולי דווקא נכון לגבי אנשים שמגדלים חתולים.

פוגטיב

New member
תשובות

לשאלה הראשונה- כן. זה משפר את היכולת הנזכרת. אבל בעיקר אצל גברים- מחזק את כף היד ומשפר את התנועתיות :) שאלה שנייה- מה זה טוב? המחירים, בניגוד למה שנאמר לפני, נעים בין 4000 ל- 800,000 שקלים לפסנתר (קונצרטנטי משובח). כאשר מדובר בפסנתר ביתי טוב המחיר הוא בין 40,000 ל- 60,000 שקלים לפסנתר חדש. בנוגע למה שנאמר כאן "היפנים אוהבים את הפסנתר שלהם ככה וצ´כים ככה..." וכו´, אלה דברי הבאי. יש קונצנזוס בכל העולם, כמעט, לגבי פסנתרים- הפסנתרים השולטים הם הגרמנים ובפרט סטנוויי. אני חושב שהיפנים שואפים להגיע לצליל ה"גרמני" החם. אך מפאת חישובים כלכליים ורצון להגיע לשכות יותר עממיות, הם משתמשים בחומרים פחות איכותיים ומכאן נובע הצליל הפחות נעים שלהם.

פוגטיב

New member
אני ממליץ על

(בתור אדם שמכיר פסנתרנים רבים)- קאוואי 165. פסנתר שיש לו צליל יפה ונעים והוא אמין.

seafox

New member
...

אפילו פסנתר יד ראשונה שהוא בסדר ואפילו מתוצרת גרמנית \יפנית שאתה לא מתכוון להשקיע בו הרבה כסף והוא נשמע בסדר לא יעלה לך יותר מ20000 זה בדוק.אני ראיתי מחירים.

דניעל

New member
חשבתי שסטינווי הוא אמריקאי.

פעם לא הבנתי בכלל מה ההבדל בין פסנתרים. חשבתי שפסנתר זה פסנתר. העיקר שיהיה מכוון (והאוזן שלי אפילו לא מבחינה בפסנתר מזייף...) וזהו. עד שקניתי את הפסנתר הנוכחי שלי. אצל ההורים שלי היה לי Yamaha. חשבתי שהוא נהדר. מאז שקניתי את ה- Ehrbar שלי (נדמה לי שהוא אוסטרי, והמכוון לא היה בטוח אם החברה עדיין קיימת) אין-אין-אין(!) מה להשוות. יש לו תיבת תהודה גדולה (מתברר שזה נחשב היום לחיסרון, כי אנשים רוצים פסנתר קטן), ואני פשוט אוהבת את הצליל שלו! (למרות שהוא מזייף. מאז שהבאתי אותו לכאן, לפני שלוש שנים, לא הזמנתי את המכוון שיכוון אותו... אבל, כאמור, שמיעה מוזיקלית אין לי, אז זה לא מפריע לי...) לעניין המחיר - השגתי אותו במחיר מציאה ממש (לדעת המכוון). ביקשו ממני 4000 על פסנתר שהמכוון העריך ב- 8000 (6000 בהתחשב בעובדה שהיום מעדיפים פסנתר קטן). פסנתר בן כמעט מאה שנה. הוא אמר שאחרי שיפוץ ערכו יכול לעלות ל- 20,000. בינתיים רק ניקיתי אותו עם חומר לניקוי רהיטים, צבעתי את השריטות עם טוש שחור ועברתי על הכל עם פוליטורה כהה, והוא נראה הרבה יותר טוב מהמצב בו קניתי אותו. אולי יום אחד אשפץ אותו, אם נעבור לבית קבוע יותר.

פוגטיב

New member
יש סטנווי אמריקאי וגרמני

אלה שתי חברות נפרדות. כשהוא שאל, יצאתי מנקודת הנחה שמדובר בפסנתר חדש ולא יד שנייה בן 100.

דניעל

New member
בא לי לומר עוד משהו על גיל הפסנתר

מאז שהוא אצלי הדימיון שלי לא מפסיק לעבוד. פסנתר בן מאה! הוא ראה חתיכת הסטוריה! עבר שתי מלחמות עולם, עוד אי אילו מלחמות פה בארץ... מי הביא אותו לארץ? מתי? הידיים של מי ניגנו בו? האם הוא עמד בסלון של איזה ברון אוסטרי? או אולי בבית-עם של קיבוץ...? אולי ניגנה בו איזו גבירה, ומהחלון ראתה את המתיישבים מיבשים ביצות? אולי היה בתוכו סליק בתקופת המנדט הבריטי? אולי נגנו בו עד אור הבוקר בליל החלטת האו"ם על הקמת מדינת ישראל? הדבר היחידי שאני יודעת הוא שבעשר השנים לפני שקניתי אותו ניגנה בו נערה שלמדה נגינה, ולפני כן הוא עמד תקופה ארוכה כאבן שאין לה הופכין אצל איזו משפחה, עד שהחליטו להפטר ממנו.

פוגטיב

New member
פסנתרים ישנים הם דבר מרתק

גם לי יצא לא מעט פעמים לנגן על פסנתרים (לא עומדים) עתיקים. כשלמדתי פסנתר עם המורה האחרון שלי עשינו את השיעור על פסנתר בן 120 שנה- סטנווי גרמני עתיק עם רגליים מקושטות וצליל של "דם כחול". פסנתר מדהים ביותר. פסנתרים עומדים היו בד"כ! מיועדים לפרולטריון ואילו פסנתרי כנף, בני 2.7 מטרים בדומה לזה שניגנתי עליו שימשו אמנים יחידי סגולה. אני מאד סקרן לגלות מי ניגן עליו בימיו הטובים. תקופת הזוהר של פסנתר היא בין 2-5 שנים ואז הוא נשחק. אך הפסנתר הידוע ארטואו מיכאלנג´לו ניגן רק על פסנתרים עתיקים.

Mr Peiser

New member
גם הפסנתר שלי קשיש..

אומנם לא עד כדי כך אבל הוא בן 70 - 80 שנה. אני חייב להודות שאף פעם לא חשבתי איזה היסטוריה הפסנתר שלי באמת ראה.. אבל אני בטוח שהוא ראה! לפי מה שאני יודע הוא עמד כמה שנים טובות בחנות שקניתי אותו ממנה אבל מה היה לפני כן? באמת מענין איפה הוא עמד ומי ניגן בו.

dark eyes

New member
../images/Emo6.gifחחחחחחחחחחחחחח

בקשר לראשונה אני חושב שיש קשר לעניג מישהי אחרת עקב תנועת אצבעות מפותחת
. לא פעם בנות הגדירו אותי כפסנתרן ולא כי הם בדקו איך אני על המקלדת!! לשאלה השנייה הימהה U1 וU3 מעולים אז לא לזבל לי בשכל הם יקרים יחסית אבל טובים מאוד
. אישית אני ימליץ לך על הבסט לי יש בבית זיילר אם כותבים ככה בעיברית שהוא פסנתר יחסית יקר 70 אלף שקלים!.

למעלה