שאלה... שפת הבלוג

veredgf

New member
שאלה... שפת הבלוג

אני מקדימה התנצלות על היותי שקטה משהו... אני מכינה את vbrush לעדכון כבר זה היום השני... וזה לא נגמר... טוב, לתכל´ס... אני מתחילה להשתכנע שאולי אני אשוב לבלוג, אבל עד עכשיו בלגתי לי באנגלית... אז קודם כל, מישהו כאן היה משקיע בקריאת בלוג באנגלית...? והאם גם הייתם נותנים תגובות באנגלית? ואם לנסות עברית - איך אתם מעדכנים בלוג בעברית? אני עובדת עם dreamweaver/notepad ולא עם frontpage - אז האם בעלי הפרונטפייג´ נעזרים בו לצורך העדכון - או שכותבים לתוך בלוגר, לדוגמא את הכל בעברית ומסדרים רק כיוון טקסט ב- template? או שאולי אני צריכה להכין את כל הטקסט עם ה- HTML ב- dreamweaver(עם תוספת patch לעברית) ולעשות העתקה/הדבקה לתוך הבלוג? אני מודה שאני מתעבת את ההסתבכות עם העברית בבניית אתרים ומעדיפה להצמד לאנגלית... שזו גם שפת אם נוספת שלי כך שאין לי בעיה... אבל... you know אני צריכה קצת תגובות ואני חושבת שתהיינה פחות לבלוג דובר אנגלית במדינת ישראל... אז - טיפים, דעות וכו´ יתקבלו בברכה... ורד

איה@

New member
ורד ../images/Emo70.gif ../images/Emo104.gif

אני בעד העברית. הרבה יותר קל לי להבין ולהתחבר בעברית. ובטח ובטח להגיב. אני מוכנה לעזור לך בפתרון הכתיבה ב-HTML בתמורה
לדריים וויבר יש תוספת שנקראת חלומות לחלונות והיא מאפשרת כתיבה ויזואלית ישירה בתוך הדרייםוויבר. יש גם את ה-EASYHEB ,תוכנה קטנה ונהדרת שהופכת את העברית לכל תוכנה גרפית כולל פריהנד ופוטושופ. יש גם קודים ששותלים לעמוד ה-html ואוהד בבלוג שלו נותן הסבר גם לכך. וחוץ מזה בשביל זה אנחנו כאן - כל שאלה - נעזור. ולו רק שיהיה בעברית
איה.

ורד, עברית, עברית... רק עברית..

זו דעתי. לא היתה לי הזדמנות להגיד את זה עד עכשיו, אז הנה אני תופסת כאן טרמפ: רוב הבלוגים של ישראלים כותבי עברית שקראתי - אפילו אלה ששליטתם באנגלית מעולה - נשמעו לי מלאכותיים, מאולצים, ולא מזמינים קריאה. שלא לדבר על כל מיני דוגמאות מגוחכות של נסיון לתרגם עברית/סלנגית לאנגלית.. זה נשמע נורא. בלוג/יומן זה משהו מאד אישי, וכשבא לך לכתוב מהלב אז אתה רוצה גם להשתמש בכל מיני ביטויים עכשויים, בכל מיני שיבושי לשון חמודים שמוסיפים נופך לטקסט שלך, בכל מיני קיצורים שזר לא יבין אותם וכ"ו. מצטערת - את זה ישראלי לא יכול לעשות באנגלית. כל הניואנסים הדקים וכל התחכמויות הלשון שלפעמים עושות את כל הקטע - גם אם הכותב יהיה בשליטה מלאה - עדיין נשאר הצד השני, הקורא. אם רוצים לכתוב כתיבה עניינית ויבשה, אני משוכנעת שהאנגלית של הרבה ישראלים טובה מאד בשביל זה. אבל בשביל לכתוב משהו עסיסי יותר, ואמין יותר, מה לעשות - בשביל זה צריך את שפת אמנו... אז אנא, כתבי עברית.. :)) אם את פותחת בלוג בבלוגר - תעזבי אותך מכל עורכי ה - HTML למינהם. זה ממש מיותר. אלא אם כן תרצי אח"כ להרחיב את האתר ולהכניס עיצובים ודפים נוספים וכ"ו. אבל בשביל הכתיבה הבסיסית של גוף היומן, בלוגר הוא פשוט חלומי. אני יכולה להמליץ לך על המדריך שאוהד כתב. אבל אני יכולה גם להמליץ לך על קיצור דרך.. כל מה שצריך לעשות זה רק להוסיף ל TEMPLATE של בלוגר איזה כמה שורות בעניין ה - RTL וה - CHARSET=windows-1255 אני מזמינה אותך להכנס לבלוג שלי, שעת סיפור, להציץ בקוד הנהדר שאמיר ענבי כתב לי, ולהעתיק את החלק הרלבנטי מתוכו. אחר כך הכתיבה ישר לתוך הבלוגר, והשליחה לעדכון הן פשוט משחק ילדים, קלי-קלוטו.. בהצלחה... חמדה

akravit

New member
החלק הרלבנטי

חמדה - את אולי לא יודעת את זה.. אבל אני כבר מזמן העתקתי את החלק הרלבנטי מתוך שעת סיפור! ככה זה כשרוצים לדעת איך עושים - נכנסים ל-source של דף האינטרנט. הרבה פעמים בתוך ה-source אפשר גם למצוא כל מני קודים שימושייים וגם את כתובת יוצריהם. יום טוב חבר´ה אילנה ד"ש
לורד. אני גם רוצה להציע רעיון שמקובל בקהילת הבלוגרים - בלוג בנושא עיצוב גרפי שמתעדכן עם רעיונות, טיפים, הדרכה וכו´ בנושאים שקשורים בגרפיקה. לאיה
אני כולי התפעלות ממך ומהעבודה הנפלאה שאת עושה כאן.

איה@

New member
אילנה - ../images/Emo51.gif../images/Emo9.gif../images/Emo24.gif

תודה - על ההתפעלות. אני משתדלת, וזו עוד הזדמנות להגיד שהפורום פתוח להצעות, רעיונות הערות והארות. - הפורום הוא של כולנו. לגבי הרעיון שלך לבלוג בנושא עיצוב גרפי - מיותר לציין שאהבתי. במקצועי אני מעצבת גרפית כך שכל דבר בנושא הזה מענין אותי, כמו גם את כל מעצבי הבלוגים. האם תוכלי לפתח את הרעיון? תודה.
איה. נ.ב. - אגב אילנה, יש לי בעיות בכניסה לבלוג שלך. אני רואה שלושה ימים אחורה. ולא את העידכון החדש. לאחר התקנה מחדש של האקספלורר - ובדיקה של טכנאי, התקשרתי לתמיכה של חברת האינטרנט שלי, שם בדקו - ונמסר לי שהבעיה היא בעידכון השרת שלך לשרת שלי, והם יטפלו בבעיה. רציתי שתדעי. אני משתמשת בפטנט של הלמו עם סימן השאלה - כדי להיות בכל זאת מעודכנת. ועוד משהו כדי לתת קישור אצלך להודעה מהפורום - לחצי על הנקודה הצהובה של ההודעה ויפתח לך חלון עצמאי עם ההודעה, ולא כמו שעשית עד כה, את הקישור לתגובה.

veredgf

New member
קודם כל תודה

על כל העיצות - אני אלך לקרוא ולראות... יש לי טראומות לאחר שכתבתי אתר בעברית לפני כמה שנים והיה לי מאוד חשוב שהוא גם יהיה קריא בנטסקייפ... הייתי צריכה להשתמש ב"הופך טקסט" ועוד כתבתי רק ב-notepad באותה תקופה...זה היה נורא... אני לא יודעת עד כמה חשובה תאימות דפדפנים לאתרים בעברית... מה אחוז משתמשי הנטסקייפ בארץ? כמו שנראה לי כמעט אפסי, לא? כי נטסקייפ לא בדיוק השקיעו בשוק הזה... לגבי ישראלים שכותבים באנגלית... האמת, אנגלית זו שפת אם בשבילי, לא שפה שאני שולטת בה טוב אלא פשוט שפה שגדלתי עליה ואני לא חשה שהכתיבה שלי באנגלית היא מלאכותית בכלל...להיפך, אני אפילו מרגישה יותר מוזר בעברית... אבל הייתי רוצה התייחסות ישראלית לבלוג שלי ואני חושבת שישראלים מעדיפים לקרוא עברית... אז רגע, את עצם הכתיבה עצמה של התוכן של הבלוג בעברית אתם מבצעים מתוך הבלוג או לא? ורד (מלאה שאלות כרימון) נ.ב. vbrush עכשיו מעודכן עם 28 סטים חדשים של מברשות!

ורד

למיטב ידיעתי אחוז הנטסקייפים בארץ הוא זעום ולא מהווה נושא לדאגה. בבלוגר כותבים עברית ישר לתוך הבלוג, ממש כמו לתוך WORD כמעט. או אפילו מקצרים דרך בעזרת תוספים חביבים כמו "Blog This" (יש הסבר בבלוגר) ואילנה, סחתיין אחותי, נעים לדעת שמשהו משעת סיפור, ולו גם קמצוץ, מככב באיזון פנימי. ואת הפרחים לאמיר....

veredgf

New member
הי מיקרו חמדה! (והעדפות קוראי בלוג)

ואני פשוט תוהה מה פשר השם... אני די מיקרו ורד אם ההקשר הוא גודל האדם
בכל אופן, אני לא בלוגרית טריה, למען האמת... יש לי את blog this מותקן... ספרתי כבר לאיה שהתייאשתי משני בלוגים באנגלית... אני חושבת שאולי מחוסר קהל? יכול להיות... כתבתי מאתיים אלף תסכולים שם... בכלל תהיתי מה מושך אנשים לקרוא בלוגים של אחרים... ז.א. אני נורא חסרת סבלנות - אני צריכה שהפסקאות תהיינה קצרות בשביל שאני לא אתייאש מלקרוא... לצערי, ככותבת אני בלבלנית שכל איומה ואינסופית... אז האם דיני לא להקרא? האם אנשים מעדיפים בלוגים ספרותיים יותר, אישיים, עם קישורים...? ורד

איה@

New member
ורד ../images/Emo70.gif - אח איזה מברשות ../images/Emo126.gif

מדהים! נותן השראה ועושה חשק לשבת ולעצב ולעצב ולעצב. תודה לך! הצעה קטנה - אולי תתני אפשרות להוריד את כל הסט במכה אחת - למעונינים כמוני למשל
כי הרי איך אפשר אחרת......
פשוט יחסוך הרבה זמן, וההתקנה תהיה קלה יותר. את נהדרת ומוכשרת! אני ממש שמחה שיש לנו אותך
לגבי הבלוג בעברית. תשכחי מהטראומות. עברו כמה שנים והשתכללנו מאד מאז
היום זה קל ופשוט.
איה.

veredgf

New member
הי איה ../images/Emo13.gif

אני חייבת לעוף לי לביתי אבל תודה על המחמאות *סומק עז* לגבי הורדת הסטים - את מתכוונת לקובץ אחד שמכיל את כל 28 הסטים??? לצערי לא נראה לי שאני הולכת לבצע את זה בזמן הקרוב כי רב הסטים הם בני 1 מגה בערך, חלקם אף יותר... רק להעלות כל מגה כזה לקח לי הרבה זמן... וגם מדובר בהרבה אנשים שמשתמשים במודם 56 עדיין שלא יוכלו להוריד כזה קובץ גדול, וליצור גם קובץ כזה בנוסף לקבצים הבודדים פשוט לא אפשרי גם מבחינת שטח אחסון... אני בדרך כלל יוצרת כל סט עד שהוא מגיע לגודל של 1 מגה בערך... לכן יש כמה סטים עם שמות דומים ומספרים עולים... פשוט אילוצים טכניים... לגבי העברית - האם אני צריכה גם להתקין בשביל ה- dreamheb פונט תומך עברית באינטרנט? כי זה לא מצויין בהוראות וכרגע זה פשוט כותב לי ג´יברישית מתקדמת... או שיש בעיה עם מערכות הפעלה כמו 2000? דרך אגב, כבר יצרתי לי עיצוב לבלוג... זה היה החלק הקל... עכשיו רק עברית... בררר.... קשה שפה... ורד

veredgf

New member
אייי... כן

הזיפים הם גם גדולים... כדי לסבר את האוזן, סך כל הזיפים שהעליתי אתמול היה 24 מגה... יש לי מברשות די גדולות וככל שהן מכילות יותר צבע כהה הן יותר כבדות... הבוקר יצרתי למישהי מברשת ששקלה 500 קילובייט... אבל בגלל שהיא הייתה יחסית עם הרבה לבן, היא כווצה ל- 19קילו, אבל זה די נדיר... בכל אופן - לגבי השאלה של הפונט - dreamheb דורש שאני אתקין פונט מיוחד לעברית באינטרנט? ורד

איה@

New member
ורד ../images/Emo26.gif

א. הבנתי לגבי המשקל. לא נורא שווה כל מאמץ
לגבי הפונט - תגידי איזה הוא מבקש - אשלח לך אותו. שלחתי לך מסר אישי - תציצי.
איה.

Jenkins

New member
הממ...

אני לא כ"כ מסכימה שרק עברית תעבוד. אני ישראלית, אני דוברת עברית, אבל רוב הסלנג שאני משתמשת בו זה דווקא סלנג מתורגם מאנגלית. הלכת ועשית פה הכללה על כללללל הבלוגרים הישראליים שכותבים באנגלית, אז אני אבוא ואנתק לך את זה. אמנם זה נראה כאילו שזה הרבה יותר מתאים לכל אחד להתמקד בשפה שלו, אבל זה לא ככה. למרות שאני רוכשת חיבה הרבה יותר גדולה לבלוגרים ישרלאיים, לאנשים שבאים מפה ומכירים את מה שאני מכירה, אני עדיין מעדיפה לכתוב באנגלית בעצמי. הנה, אפילו ההודעה הזאת לקחה לי זמן להתנסח. הייתי שולפת באנגלית משהו תוך דקה. ולא, אני לא באה ממוצא אנגלי, אני לא קשורה לשפה באופן שאינו בשליטתי, אני פשוט מחוברת לזה יותר.

0רחלי

New member
גם וגם

טוב לי גם עם עברית וגם עם אנגלית. את הבלוג שלי באנגלית (Sexy Geek Girl) הפסקתי לעדכן בעיקר מאילוצי זמן, אחרת הייתי ממשיכה. הבלוג שלי מבוסס גריימטר, עם טמפלייט שבניתי המיושר לימין וכו´. אין לי בעיה בכלל מבחינה טכנית לכתוב בעברית. אני כותבת הכל בעברית כרגיל והטמפלייט כבר מיישר הכל כמו שצריך.

veredgf

New member
רחלי - שאלה

דווקא רציתי להשתמש בגריימאטר יותר מאשר ב- בלוגר... יש לי נסיון מהעבר של חוסר אמינות של השרת של בלוגר. לא אחת האתר שלהם נופל, הוא לא מצליח לבצע FTP וכו´ ודווקא מצא חן בעיני הרעיון של ניהול כל היומן מתוך האתר שלי... הרתיעה שלי היא העברית, כי אני לא חושבת שתהיה לי בעיה להתקין את הסקריפט. את ציינת שאת בצעת שינויים בסקריפט כדי לאפשר להוסיף תגובות בעברית... השינויים הם ברמת הקוד של הסקריפט, או שינויים פשוטים יותר של פאראמטרים שגם אני אוכל לבצע? יש אפשרות לתת טיפים בנושא? תודה רבה, רבה! ורד

0רחלי

New member
זה תלוי

הסיבות שציינת הם בדיוק הסיבות שבגללן עברתי מבלוגר לגריימטר. ביצעתי שינויים בקוד של הסקריפט עצמו, כי רציתי יכולת להציג תאריכים כ: "יום רביעי, 3 בינואר, 2002" - כלומר שם יום בשבוע ושם חודש בעברית. אם את מסתפקת בתאריכים במספרים (03/01/2002) - אין צורך לשנות את קוד הסקריפט אלא רק את הטמפלייט עצמו של הבלוג. לגריימטר יש המון טמפלייטים ולוקח טיפה זמן ללמוד לעבוד איתם ולנצל את היתרונות שלהם, אבל ברגע שאת זה עברת - הכל קלי קלות. הכנסתי בכל ה div-ים בטמפלייט שלי את dir=rtl (וכמובן charset=windows-1255) וככה זה מיישר לי הכל לימין אוטומטית ושום דבר לא הפוך. אני כותבת בעברית כרגיל. ה Manual של הסקריפט מצוין ויש פורום מאוד ידידותי שאפשר לשאול בו שאלות על הסקריפט גם כן. ההתקנה היתה קלי קלות, דרך אגב, אבל אולי כי יש לי ניסיון עם דברים כאלה...

למעלה