שאלה שקצת שונה ממהות הפורום.

גידעון1

New member
שאלה שקצת שונה ממהות הפורום.

אין ספק שהדתות גרמו למריבה קשה על ארץ ישראל בין יהודים למוסלמים. רציתי לדעת כיצד נתפסת ארץ ישראל על פי הנצרות כלומר האם בברית החדשה ישנם תיאורים או כתובים שונים בנוגע לזהות העם שישב בארץ ישראל? האם בברית החדשה ה"ארץ המובטחת" כבר לא מיועדת לעם היהודי? תודה לכל מי שיענה.

אלהי ישראל לעם ישראל בארץ ישראל

לא ניתן להפריד את המשולש הזה, וזה סוד שלא הרבה אנשים מבינים אותו. הנה דברי שאול מהאגרת אל הרומים: "אֱמֶת אֲנִי מְדַבֵּר, בַּמָּשִׁיחַ, אֵינֶנִּי מְשַׁקֵּר; מַצְפּוּנִי מֵעִיד עִמָּדִי בְּרוּחַ הַקֹּדֶשׁ: גָּדוֹל צַעֲרִי וְלִבִּי דּוֹאֵב תָּמִיד, עַד כִּי הָיִיתִי מוּכָן לִהְיוֹת מְנֻדֶּה מִן הַמָּשִׁיחַ לְמַעַן אַחַי, שֶׁהֵם בְּנֵי עַמִּי, עַצְמִי וּבְשָׂרִי,בְּנֵי יִשְׂרָאֵל; אֲשֶׁר לָהֶם מַעֲמַד הַבָּנִים, הַכָּבוֹד,הַבְּרִיתוֹת, מַתַּן הַתּוֹרָה, עֲבוֹדַת הַקֹּדֶשׁ וְהַהַבְטָחוֹת; לָהֶם הָאָבוֹת, וּמֵהֶם, מִצַּד יִחוּסוֹ הָאֱנוֹשִׁי, הַמָּשִׁיחַ שֶׁהוּא מֵעַל כֹּל, אֵל מְבֹרָךְ לְעוֹלָמִים. אָמֵן." (רומים ט': 1-5) "אִם כֵּן, אֲנִי שׁוֹאֵל, הַאִם נָטַשׁ אֱלֹהִים אֶת עַמּוֹ?בְּשׁוּם פָּנִים לֹא! הֲרֵי גַּם אֲנִי בֶּן עַם יִשְׂרָאֵל, מִזֶּרַע אַבְרָהָם וּמִשֵּׁבֶט בִּנְיָמִין. אֱלֹהִים לֹא נָטַשׁ אֶת עַמּוֹ, הָעָם שֶׁהוּא יָדַע מִקֶּדֶם. " (רומים י"א:1-2) " וְכָךְ כָּל יִשְׂרָאֵל יִוָּשַׁע, כְּמוֹ שֶׁכָּתוּב: "וּבָא מִצִּיּוֹן גּוֹאֵל וְיָשִׁיב פֶּשַׁע בְּיַעֲקֹב, וַאֲנִי זֹאת בְּרִיתִי אוֹתָם, כִּי אֶסְלַח לַעֲוֹנָם." אָמְנָם בְּמַה שֶּׁנּוֹגֵעַ לַבְּשׂוֹרָה הֵם אוֹיְבִים בִּגְלַלְכֶם, אֲבָל בְּמַה שֶּׁנּוֹגֵעַ לַבְּחִירָה אֲהוּבִים הֵם בִּגְלַל הָאָבוֹת,(ויקרא כו' מו') שֶׁהֲרֵי אֵין הָאֱלֹהִים מִתְחָרֵט עַל מַתְּנוֹתָיו וְעַל בְּחִירָתוֹ. וּכְשֵׁם שֶׁאַתֶּם בֶּעָבָר לֹא צִיַּתֶּם לֵאלֹהִים, אַךְ כָּעֵת רֻחַמְתֶּם אַגַּב אִי-צִיּוּתָם, כֵּן גַּם אֵלֶּה לֹא צִיְּתוּ כָּעֵת, וְכָךְ בָּרַחֲמִים אֲשֶׁר הֻשְׁפְּעוּ עֲלֵיכֶם יְרֻחֲמוּ גַּם הֵם כָּעֵת; כִּי אֱלֹהִים כָּלָא אֶת הַכֹּל בְּאִי-צִיּוּת כְּדֵי שֶׁיְּרַחֵם עַל הַכֹּל. מָה עֹמֶק עֹשֶׁר הָאֱלֹהִים, מָה עֹמֶק חָכְמָתוֹ וְדַעְתּוֹ!(תהילים צב' ו') אֵין חֵקֶר לְמִשְׁפָּטָיו וְאֵין מַשִּׂיג אֶת דְּרָכָיו, כִּי "מִי-תִכֵּן אֶת-רוּחַ יהוה וְאִישׁ עֲצָתוֹ יוֹדִיעֶנּוּ?" וּמִי הִקְדִּים לָתֵת לוֹ דָּבָר וִישֻׁלַּם לוֹ? הֲרֵי הַכֹּל מִמֶּנּוּ, הַכֹּל דַּרְכּוֹ, וְהַכֹּל אֵלָיו. לוֹ הַכָּבוֹד לְעוֹלָמִים! אָמֵן."( רומים 26-35) אלהים לא מתחרט על בחירתו ואת הבטחותיו לאברהם יצחק וישראל הוא לא הפר לא מפר ולעולם לא יפר, כי הוא נאמן. והרי ישיבת עם ישראל בארץ ישראל בשובם לאלהי ישראל זוהי הבטחה נפלאה שחוזרת על עצמה שוב ושוב ושוב.

גידעון1

New member
יעקב אני רוחש לך כבוד אבל אתה יהודי משיחי

אני מחפש תגובה נוצרית לשאלתי. המון תודה

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifלא מביאה כעת ציטוטים אבל לי יש דיעה

מסכימה ליעקב אך נוספת שישוע בא לגאול את כל האומות, כתוב שהבשורה תהיה לכל אומה מכל לשון וגזע ולאום.. ואז כולם אחד בישוע, אכן ההבטחות ניתנו לעם היהודי של אז, אבל כתוב שהמשיח בא אל עמו ועמו לא קיבל אותו ולכן הישועה היא לכולם, ואין יווני או יהודי או גוי או גבר או אישה בישוע כולם אחד, כולנו מלכים וכהנים במלכות השמיים כשנקבל את ישוע לחיינו. אני לא נכנסת לגבולות גיאוגרפים כי זה פחות חשוב, אך אני רוצה להבהיר שאני תופסת את עם אלוהים היום שהוא עם המאמינים בו ובבנו וברוח הקודש,אלוהים אחד, שגאל אותנו בדם היקר מכל חטא ומוות רוחי. עם ישראל במובן הרוחי לפי אמונתי הוא עם המאמינים.

גידעון1

New member
זה לא מה ששאלתי

שאלתי אם הארץ המובטחת כבר לא מובטחת לעם היהודי על פי הנצרות.

עפ"י דבר ה'

(למרות שאני מוגדר כיהודי משיחי, ואני יודע במה המאמינים שהם לא יהודיים מאמינים (לפחות אלו שקיבלו את ההתגלות על ישראל)) אלהים הבטיח לעם ישראל את ארץ ישראל, והחזרה של היהודים לעם ישראל כיום, היא מימוש הבטחותיו של הבורא, והארץ הזאת שייכת לעם היהודי. לעם הערבי היושב בקרבנו, לישמעל ישנם הבטחות אחרות מהבורא, הוא ישכון על פני כל אחיו, כלומר הוא ישכון בקרב עם ישראל ואלהים הבטיח להרבות את זרעו. אני מאמין שלאומה הערבית יש מקום של כבוד בליבו של הבורא, וכמו שמיי שפרד אמרה הם מצרטפים לעדת ישראל באמונה בישוע המשיח. אני לא אוהב להכנס לפוליטיקה ואין לי מטרה שכזו, אך אכתוב את השורה הבאה בכל זאת, מי שלא מעוניין לחיות בשלום בתחומי הארץ תחת ריבונותה של ישראל שיחפש לחיות באיזה דרך שהוא רוצה במקום אחר. אני מאמין שיש תקווה ענקית לדו קיום בין יהודים וערבים בא"י, וזה ע"י ובזכות האמונה בישוע המשיח.

גידעון1

New member
לפי מה שהפנת אותי,אכן ארץ ישראל שייכת ליהודים

תודה רבה על העזרה

אגב רשום שם שכל עם ישראל יוושעו

מה גם הלא מאמינים שבתוכם? שהרי בין כה וכה כמו שאר האומות שבהתחלה לא האמינו ובסוף כן ווגם ישראל בהתחלה כן ועכשיו לא ובסוף שוב כן אוי אלוהים לא ברור לפעמים...

cohen361

New member
הסיפור מאוד פשוט....

היהודים הזכאים- אלה ששמרו את תורת משה יזכו להינצל במלחמה האחרונה.... והשאר- ה' ירחם.... לגבי הגויים- כל מי שאהד את ישראל ועזר לה כל השנים- יינצל . כל מי שהציק לעם ישראל - הקב"ה יפרע מהם וישמיד אותם !

טעית בפורום

כאן זורמים מים חיים... יש מספיק פורמים בתפוז "היוכל עיוור להדריך עיוור? הלא שניהם אל תוך הבור יִפָּלוּ.. מַדּוּעַ אַתָּה רוֹאֶה אֶת הַקֵּיסָם אֲשֶׁר בְּעֵין אָחִיךָ וְאֵינְךָ שָׂם לֵב לַקּוֹרָה אֲשֶׁר בְּעֵינְךָ שֶׁלְּךָ?"

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifאחרי כמה נסיונות לתת לו במה

שאולי ישנה גישה, החסימה היתה מתבקשת
הבחור לעיל-כוהן הנחמד- אינו גולש פה כבר אז נא לא להגיב למה שנשאר מהודעותיו. בכלל, להבא, חבל לשרוף אנרגיות, הכלל בתפוז הוא שלא מזינים טרול, ואני אישית לרוב נותנת להם זמן מחייה מספיק בכדי לבדוק אם יש על מה לדון בכלל ולנסות להשיב למוטב
ונאד'ה...

למעלה