שאלה שקשורה יותר לתוכנות אפקטים, אבל אולי

שאלה שקשורה יותר לתוכנות אפקטים, אבל אולי

מישהו יידע לענות: נניח שאני רוצה לצלם שוט בשתי שכבות: (בשתיהם צילום הרקע זהה לחלוטין, כלומר המצלמה על חצובה ולא זזה מילימטר), בשכבה האחורית יראו את הרקע (רחוב, ובו מכונית נוסעת במהירות לכיוון המצלמה), ובשכבה הקדמית אדם שרץ באותו הרחוב על הכביש לכיוון המצלמה (כלומר מנסה להימלט מהרכב). השאלה שלי היא האם אוכל בתוכנת אפקטים כמו "אפטר" או משהו דומה, להיפטר מרקע הרחוב בשכבה שבה רץ האדם, ולהשאיר רק אותו, כדי להניח אותו על השכבה שבה נוסעת המכונית? והאם אוכל בתוכנה גם לייצר לו אור אחורי (בק לייט) בגבו הנובע מפנסי המכונית ש"נושפים בעורפו" אך לא נמצאים פיזית איתו כשהוא מצולם? יש לציין שהצילום הוא בלילה. עד כמה יש חשיבות לתאורה בכל מה שקשור ל"גזירת" האדם מהרקע"? תודה רבה

drorlazar

New member
הייתי מציע את הדבר הבא

לצלם פעם אחת את האוטו נוסע לכיוון המצלמה. לצלם בפעם שניה את האדם רץ על הרחוב לכיוון המצלמה. לראות אם אתה יכול למתוח בד בצבע כלשהו מאחורי האדם הרץ, להאיר את הבד מאחורה, אם אתה מצלם בלילה אולי דווקא בד בהיר יעשה את העבודה טוב ואם תאיר אותו באור צהבהב אולי זה יהווה גם מעין בק לייט לאדם. תנסה בכל מקרה להגיע להבדל כמה שיותר גדול בין האדם לרקע שמצטלם איתו ע"מ שאפשר יהיה להבדיל (ולחתוך) אותו מהרקע ולהדביק ע"ג הצילום הקודם. בכל מקרה סביר להניח שתצטרך להשתמש באפטר/פיוז'ן בטכניקות הבאות: color Key, Mask, rotoscoping אם באפטר עסקינן תוכל למצוא באתר הבא הרבה מדריכים, חלקם עוסקים בטכניקות שהזכרתי http://www.videocopilot.net/tutorials.html תצפה במספרים : 42, 36, 10, 01. הם מכסים את הנושאים הנ"ל

boob336

New member
מה עם DIFFERENCE KEY?

צלם שלוש פעמים, פעם רקע לבד, פעם עם מכונית ופעם עם האדם, ואז תעשה EXTRACT למכונית, תדביק אותה על הרקע הנקי, תעשה EXTRACT לאיש, ותדביק גם אותו שם.

chubu

New member
לא הבנתי משהו...

למה בדיוק אתה לא רוצה לצלם את האדם על GREEN SCREEN אם בכל מקרה אתה מתכנןו לחתוך אותו?

boob336

New member
באפטר תחת KEYING

בעיקרון הוא משווה שני LAYERS, ומוציא רק את ההבדל בניהם, כך שבמצב אבסולוטי, אם תיקח רקע נקי, ורקע עם מכונית, כאשר השינויים היחידים הם המכונית (גם בלי אנשים הולכים ברקע וכו') הוא אמור להוציא את המכונית מתוך הרקע. כמובן שזה לא יהיה נקי לגמרי, כי תמיד יהיו שינויים קטנים, אבל צילום טוב יתן לך 90% חיתוך נקי.

boob336

New member
ניקוי ידני, פריים ביי פריים

זה העונש למי שלא רוצה להשתמש ב BLUE SCREEN :)

למעלה