שאלה שקשורה לאחד השרשורים הקודמים

Master Boo

New member
שאלה שקשורה לאחד השרשורים הקודמים

ניאו "פענח" את המשמעות של המאטריקס כי הוא האחד? או שבעצם הוא האחד בגלל שהוא פענח את המשמעות של המאטריקס? די מתוסבך לדעתי... זה די קשור לרעיון שהסרט מדבר עליו (חוץ מקרי אן מוס)- גורל. לי נראה יותר הגיוני שבעקבות זה שהוא פענח את המאטריקס, הוא נהיה אחד. אבל מצד שני, אם זה ככה אז יכולים להיות כמה "אחדים"... באיזו גישה מצודד הסרט?

ainsanto

New member
מה הכוונה פיענח את המשמעות???

הוא רואה את הקוד כשכל השאר לא, אם לזה אתה מתכוון... אבל מורפיוס סיפר לו על המשמעות של המאטריקס, לא?

Master Boo

New member
פענח את המשמעות=

(לדעתי זה שהוא רואה את הקוד זה רק סימבולי) מה שאני מתכוון- הוא הצליח להבין את ה"חוקיות" שבמאטריקס, ואיך לשבור אותה. הוא תופס את המאטריקס בצורה אחרת משל כל השאר.

ainsanto

New member
אולי...

תקן אותי אם אני טועה, אבל מי שהוא לא האחד לא יצליח לראות את המאטריקס כמו שניו רואה אותה- וגם ניו לא ראה אותה לפני ש"נעשה" האחד. ככה ששתי ההשערות (שאלות רעיונות) שלך היו נכונות... ספוקי, לא משנה.

IC4

New member
התערבותי בנידון

קיאניו ריבס אמר פעם בראיון שכל אחד הוא בעצם "האחד" ושניו הוא רק דוגמא וכשאתה אומר ""נעשה" האחד" אתה מתכוון ל"האמין שהוא האחד" כי הרי ניו רק קיבל כל הזמן הזה הוראות של אנשים שמאמינים שהוא "האחד" או הונחה על ידי הנביאה (שהיא האחת! לדעתי
) לדרך שגורמת לו להבין זאת... באותה מידה זה היה יכול להיות כל מר אנדרסון בכל מאטריקס ומה שתרצו אני גם די מבולבל מהקטע הזה של עד כמה זה סימבולי או עלילתי לעולם הסרט או לא יודע בדיוק מה קורה שם...

Master Boo

New member
יש לי בעיה עם מה שאתה אומר...

"מי שהוא לא האחד לא יצליח לראות את המאטריקס כמו שניו רואה אותה"- בקטע הזה אני יותר מסכים עם איתי, לדעתי ניו לא נולד כ"האחד", אלא זה משהו שהוא קיבל על עצמו. למרות שגם עם זה יש בעיה- בקטע של הנביאה, למשל... ואני מעדיף להפסיק לחשוב על זה... יותר מדי מתוסבך! קשה מידי! (ולא, אני לא בלונדיני)

ainsanto

New member
נהפכים

אם אנשים (או בעצם איש) לא נולד כאחד, אלא נהפך לאחד זה אומר שזאת תכונה שמתפתחת: כמו שמורפיוס הסביר לניו שה"אחד" ששיחרר אותו ולימד אותם על המאטריקס זה אומר שזה לא דבר חד פעמי, אלא פשוט מאוד מאוד נדיר והגיוני שאחרי ניו יהיה עוד "אחד"( אם המאטריקס לא תשוחרר). אתם אומרים שלהיות האחד זה בעצם מצב רוחני ופסיכולוגי אבל אני לא בטוחה בזה כי אם זה ככה אז כל אחד יכול להיות האחד, אם רק יהיה לו את מצב הרוח המתאים... וחשבתם פעם איך מורפיוס ידע שניו הוא האחד??? אם זה בגלל שניו חיפש אותו אז מה, כל מי שמחפש את מורפיוס יש אפשרות שהוא האחד??? וניו הוא לא האחד הפוטנציאלי הראשון שמורפיוס מצא, לפי משהו שהנביאה אמרה לניו. אוף! זה מבלבל...

קרנוש20

New member
מה אני גרמתי לזה?

בכל אופן אני אנסה ליישב את הבייתה " מה שאתה מאמין שאתה, זה מה שאתה! " ניאו הוא אחד כי הוא יודע להאמין להאמיען שיש לו כוח שכל מה שבא לו שיקרה יקרה הוא לא מאמין שהכדורים יפגעו בו הם לא יפגעו זה הכל במוח אני מאמינה שלי יהיה קשה מאוד להאמין אם יפגעו בי כדורים שאני לא ימות ויש אנשים שיש להם סרטן והם מאמינים שהם ינצחו אותו וקורים להם ניסים! בקיצור, למילים יש כוח לאמונה יש עוד יותר כוח תאמין, תחשוב, תיצור!

ainsanto

New member
מה פתאום!!!

עכשיו בלי קשר למאטריקס- אולי בסרט האמונה מנצחת אבל בחיים זה ממש לא ככה! לאמונה אין כל כך הרבה השפעה! חולי הסרטן שמאימינים זה כי הרופאים נתנו להם סיכוי טוב לחיות ויש להם תקווה ובסוף הם מבריאים וזה בכלל לא קשור לאמונה!!! באיזה עולם (ורוד להפליא ) את חיה????

פגעסוס

Well-known member
אמונה חזקה ביותר....

כאשר אנחנו מאמינים שמשהו יקרה, בתת מודע שלנו אנו גורמים לו שהוא יקרה... אדם שמאמין שדוקא הצדיק ישעיהו אברמוביץ בן שבטיה יוכל לעזור לו להחלים ולא אף אחד אחר, לא יחלים למרות שיתנו לו טיפול מעולה. אבל אם אותו צדיק ישעיהו אברמוביץ בן שבטיה, יאמר לו "תאכל מרק, תהיה חזק", בהחלט יתכן שהוא יבריא מאכילת מרק בלבד. התת מודע שלנו פועל על מנת לאשש את אמונותינו, ולכן האמונה היא כלי חזק להפליא.

Master Boo

New member
נכון,

אבל התת מודע שלנו לא יכול לכופף את החוקים. אם מישהו יאמין באמונה שלמה שהוא יכל לעוף, אני בטוח שברגע שהוא יקפוץ מהגג של עזריאלי הוא יהפך לחביתה כמו כולם. התת מודע יכל להשפיע עליך (ע"ע השאה עצמית), אבל הוא לא יכל לשנות את כל מה שהסביבה שלנו בנויה עליו...

פגעסוס

Well-known member
אולי...

ואולי אף אחד לא מאמין באמת שהוא יכול לעוף... אתה בוודאי לא תצליח (וגם אני) כי כבר מן ההודעה שרשמת ניתן לראות שאתה לא מאמין באמונה שלמה בכוחה של האמונה ומכאן שאינך מאמין באמונה שלמה ביכולת לעוף... ומכאן שהדרך מקפיצה מעזריאלי ועד ללהפוך לחביתה תלויה בגובה הבניין, התנגדות הגוף לאוויר והמסה.

גשם לעד

New member
אז יש לי תשובה שדווקא דיי הגיונית

תגידו מה אתם חושבים על זה- ניאו הגיע אל האורקל, והיא אמרה לו שהוא לא האחד, אולי בגלגול הבא, אבל בטח שלא עכשיו. והוא באמת לא היה האחד, כי הוא לא הצליח לעשות את מה שהאחד אמור היה להצליח לעשות, והוא לא ראה את המטריקס, בקיצור, הנביאה צדקה, והוא לא האחד. אז זה ממש בילבל אותי בסרט, למה שכולם יגידו שהוא האחד, והנביאה תגיד שהוא לא, והוא באמת לא הוכיח את עצמו כהאחד. והתשובה היא כזאת. לקראת סוף הסרט, ניאו מת. וזה הקטע שטריניטי בוכה עליו, ובלה בלה. ואז ניאו קם לתחייה- הגלגול הבא. ובגלגול הבא, כמו שהנביאה אמרה, הוא כן האחד. ובאמת מאז שהוא קם לתחייה בגלגול הבא, הוא כן מודע למטריקס. וכן מסוגל לעשות את מה שהוא אמור היה לעשות. איך זה ?

Master Boo

New member
כן...

הקטע של "הגלגול הבא" כבר עבר בפורום כמה פעמים... ושוב, אמרת משהו שנוגד את מה שרשמתי באחתה הודעות הקודמות שלי- "באמת לא היה האחד, כי הוא לא הצליח לעשות את מה שהאחד אמור היה להצליח לעשות, והוא לא ראה את המטריקס"- כמו שכבר אמרתי, לדעתי הוא לא יהפוך להיות האחד בגלל שהוא הצליח לראות את המאטריקס ולעשות ככה וככה, אלא ההפך- ה"יכולות" שלו באו בעקבות אמונתו שהוא האחד. אבל עזבו, כבר ציינתי את זה כמה פעמים, ואנחנו טוחנים מים...

IC4

New member
אבל עדיין לא הבנתי משהו (גשם לעד)

איך זה שהוא מת קשור לזה שהוא התחיל להאמין ןבכלל הרי אם הוא לא היה מאמין הוא היה מאמין שהוא מת. ותזכרו שמה שהכי חשוב זה הסימבוליות ולא רק העלילה שבסרט

פגעסוס

Well-known member
כאשר הלב מפסיק לפעום...

המוח ממשיך לעבוד במשך כמה זמן... במהלך הזמן הקצר הזה הוא הבין (התחיל להאמין) שבמאטריקס אפילו כדור לא יכול להרוג אותו... בכלל מאטריקס הוא סרט שמאוד מטיף לתורת הזן שאומרת (בצורה מאוד כללית) שברגע שתשחרר את מוחך מכל הקיבעונות וכל התניות שקיבלת בחייך, האותו רגע תגיע להארה. במקרה שלנו, ברגע שניאו מת, הוא הרפה מכל אלה... ולכן קם לתחייה...

למעלה