שאלה שקשורה לגיטרה חשמלית.....

THE FATRIX

New member
שאלה שקשורה לגיטרה חשמלית.....

אני שומע בעיקר מטאל וכל היום אני שומע סולואים שאני נשאר עם פה פתוח אז השאלה שלי היא, האם צריך ללמוד תיאוריה של ממש בשביל לנגן סולואים של מטאל?? כי נגיד שמעתי את כל הדיסק הראשון של מטאליקה שהוא טראש לגמרי וכל הסולואים כמעט אותו דבר. קירק (הגיטריסט) כל הזמן מנגן בתחום של סריגים 12 עד 17.. עולה ויורד ואז בסוף כמה מתיכות בסריג 19 או 22 במיתר e. רק שאת כל זה הוא מנגן מהר מאוד וככה זה נמשע מצויין. אז מה צריך כדי לנגן מטאל טוב? רק מהירות?

orbiti

New member
בשביל לנגן סולו לא צריך לדעת כלום

בשביל לנגן סולו כמו שצריך צריך פשוט להתאמן הרבה. אני לא יודע אם יש לך מורה לגיטרה או שאתה לומד לבד, אבל אפשר ללמוד לנגן כל דבר גם בלי להשתמש בתיאוריה. אם אתה רוצה להבין איך הוא יוצר את הסולו, וליצור סולו כזה בעצמך, אז כבר תוכל להיעזר ברצינות בתיאוריה.

The WizardMan

New member
חוצמיזה ...

אל תשכח שאתה דיברת על דיסק אחד ששמעת של מטאליקה לכל נגן יש בד"כ מאפיינים שלו .. וגם תקופות בהם הוא עושה דברים מסויימים שדומים אחד לשני .. אבל יש עוד רבים שונים ומשונים ... ותכלס לא נראה לי שאתה יכול להגיד שסולו למטאל .. זה סולו עם מהירות בלבד או משהו כזה ... כי זה תלוי הרבה באיך אתה בתור סולן (על הגיטרה ..) ,רוצה להביע את עצמך. נ.ב אייל ... תתחדש על הפורום אני בטח אבקר פה מידי פעם ואחכים :)

THE FATRIX

New member
אוקיי.....

ושני דברים, אני לומד עם מורה תאוריה (אפשר להגיד שרוב השיעורים זה תיאוריה) ואתה צודק בקשר לזה שבתקופות שונות הוא מנגן שונה... לצערי אחרי שלושה דיסקים הוא התקלקל \:

The Exorcist

New member
בשביל להיות נגן מטאל

אתה צריך לדעת את הסולם הפנטטוני המז´ורי והמינורי. רוב להקות המטאל משתמשות בדיוק באותם סולמות, לכן גם הרבה מאוד (מאוד) קטעים נשמעים אותו הדבר.

אבל לעומת זאת

יש להקות שמשתמשות בסולמות שיוצאים מגדר הסולמות המינורים והמג´ורים הרגילים.. ואני למשל אוהב את זה.. זה גורם להרגיש כאילו המוסיקה לא תקועה בכמה אפשרויות קטנות אלא באוסף ענק של אפשרויות אין סופיות

The WizardMan

New member
וואלה ?

ואני חשבתי שהפרוג מטאל (שזה הפרוג היותר חדש ) מתאפיין בעיקר ביציאה ממשקלים .. ובנייה הרמונית מושקעת של השיר. לא ידעתי שאופי של סולו יכול לעשות שיר לפרוג.

חיוכית

New member
וזה באמת לא ככה

סולואים ובכלל מבני שירים שיוצאים מגדר הרגיל בכלל לא הופכים את המוסיקה לפרוג מטאל. יש הרבה מטאל עם יציאה מגדר הרגיל והוא בד"כ המטאל שאני יותר אוהב

xero1

New member
סולואים של מטאל?

שמע לי - אני, לא יודע אם קראת, לא למדתי תיאוריה יותר מחצי שנה, הכל למדתי אצל המורה שלי. קיצור, המורה שלי ג´אזיסט, ונותן לי בעיקר (או רק) סולמות של ג´אז ובלוז. פעם אחת ניסיתי לנגן איזה סולם (לא זוכר איזה, G מג´ור על בסיס משהו) בדיסטרושן ובהמירות, כמו מטאל, יצא די נחמד (למרות שאני אישית לא מת על מטאל). קיצור, אני לא מזלזל בסיגנון או משהו, אבל מה שמיוחד פה, אולי.. זה הנגינה המהירה, בקטע של הסולמות זה לא משהו מיוחד, אתה יכול לעשות כמעט כל סולם.

לא יודע לגבי מטאל אבל אני יודע

שלפחות בשבילי זה ככה.. אם אתה רוצה באמת להרגיש ולהנות מהמוזיקה, תנגן בלוז - זו לפחות דעתי אני אישית חולה על השירים של אריק קלפטון ויש עוד רבים טובים..

xero1

New member
זה היה אלי?

כי בעיקרון זה באמת מה שאני מנגן, פשוט ניסיתי פעם אחת.

למעלה