שאלה שקשורה לרדיו

עייטן

New member
שאלה שקשורה לרדיו

שלום לכם. הייתי נורא מעוניין לקנות רדיו (מקלט) שקולט את התדרים 118-125 אףאם. התדרים שבהם שומעים את הטייסים (בעיקר של אז"מ) מדברים. כמובן שאני רוצה רק לשמוע ולא להפריע להם בשידור, לכן אני מבקש רדיו ולא מכשיר קשר. יש לכם רעיונות אם קיים כזה דבר בארץ? מותר לי להחזיק במכשיר כזה? איפה אוכל לקנות? וכמה זה עולה בערך....?

תבדוק בלוח

ניראה לי שראיתי מודעה על מקלט שיש בו תדרים תעופתיים. אם לא אז אתה יכול להזמין מRadioshack. להם יש מכשירים מאד נחמדים שיענו על צרכיך. אני מעריך שאחד כזה יעלה בסביבות ה100 דולר. ערן

Dror29

New member
AM ולא FM

לידיעתך, השידורים התעופתיים מתבצעים באפנון AM ולא FM. קיימים מקלטים רחבי סרט הכוללים תדרים אלה. בחו"ל בודאי ניתן להשיגם, בארץ בספק.

sydneyman

New member
ועוד על מקלטי AIRBAND

תחום התדרים שבו אתה מעוניין היינו הVHF AIRBAND הוא 108MHZ עד 136.750HHZ שהוא תחום הקשר העיקרי לתעופה אזרחית. 108 עד 117.950 משמש למשואות ניווט והשאר לדיבור. יש גם תחום צבאי בו משתמשים מרבית חיילות האויר בעולם שהוא הUHF היינו 199MHZ עד 399MHZ. כפי שציין נכון DROR29 האיפנון הוא AM. אם מה שאתה מחפש זה מקלט בלבד כדאי לך לקנות SCANNER שיתן לך את שני התחומים וגם תחומי תדרים מעבר לזה. עד כמה שאני יודע מקלטי SCANNER אסורים באופן רשמי לשימוש בארץ ואינם נמכרים בשום חנות. ניתן לרכוש אותם במקומות רבים בעולם כולל בריטניה, הולנד, ארה"ב, הונג קונג ואוסטרליה. בכUS$100 אתה יכול לרכוש SCANNER כולל 99 זכרונות ותכונות סריקה. עוד אפשרות זה למצוא מישהו שמוכר מקלט AIRBAND או SCANNER בארץ באופן פרטי/יד שניה וכ´ו. האזנה נעימה...

lletkendoka

New member
scanner

יש גםairband scanner MilcoTech MR318A שעולה כ-$40. לא ידוע לי אם אפשר לקנות אותו בארץ, אבל די הרבה אתרים לציוד תעופתי מוכרים אותו, כמו , www.mypilotstore.com www.spinnerspilotshop.com, www.marvgolden.com

scanner 30-512 mhz

יש לי scanner בטווח תדרים בין 30-512 mhz באריזה מקורית אשמח למכור אותו תמורת 100 $ לפרטים 050266609 ברק

למעלה