שאלה שקשר לניגון שיר

jusmin88

New member
שאלה שקשר לניגון שיר

NIRVANA-SMELLS LIKE TEEN SPIRIT טוב אז אני מתחיל מאוד בנגינה......ויש לי שאלה שקשר לניגון השיר בכל הTABS שמצאתי באינטרנט יש את הXXXX על מיתר...מה זה אומר? איזה אקורד זה? http://www.freshtabs.com/song.cgi?id=4923

meandmeandme

New member
פשוט מאוד..

זה אומר לחסום את המיתרים עם יד שמאל (אם אתה ימני, אם אתה שמאלי אז יד ימין).

jusmin88

New member
מה?!

כאילו לתת מכה במיתרים עם יד שמאל מספר פעמים שיש את ה XXX? לא ממש הבנתי

meandmeandme

New member
לא לא לא...

אוקי... נעשה את זה ככה.. אם יש לך כזה דבר 2 בטאב על מיתר כלשהו מה זה אומר? זה אומר שאתה לוחץ על הסריג השני במיתר הנתון ופורט נכון? נכון. (סליחה אם יוצא קצת אוטיסטי, אין לי כוונה לזלזל) אם יש לך x על אותו מיתר בטאב מה זה אומר? זה אומר שאתה במקום ללחוץ על סריג מסויים אתה נוגע במיתר רק קצת ואז יוצא מין צליל חסום כזה. מובן?

jusmin88

New member
טוב......

חח אין יל בעיה שזה נשמע אוטיסטי :) כי האמת אני לא מבין כל כך טוב..... אז אתה מיתכוון שאני נוגע רק בסריג כן? אני לא צריך לתת "מכה" במיתר עצמו כאילו על הגיטרה עצמה? (סליחה עם זה נשמע מממש אוטיסטי)

meandmeandme

New member
לא לא לא לא לא ../images/Emo6.gif

אתה נותן מכה אבל זה לא עושה צליל של תו כלשהו כי אתה לא לוחץ כל סריג כלשהו. אתה חוסם את המיתר. אם יש לך חבר שמנגן תבקש שיראה לך זה הרבה יותר פשוט מלהסביר את זה.

temp

New member
דבר ראשון - עזוב את הטאבים!

תפסיק להשתמש בטאבים! זה רע! זה לעצלנים! תלמד תווים במקום! דבר שני, ה X הם באמת אקורדים שהמיתרים בהם חסומים, אבל יש גם דבר שנקרא אקורדי 5 (C5, A5 לדוגמא), או power chords. אלו אקורדים שיש בהם רק את הצליל ה1 (פרימה) והחמישה (קווינטה) של האקורד, בלי צליל 3 שנותן אופי לאקורד. מנגנים אותם כך שפורטים רק על שני (או שלושת) מיתרי הבאס של האקורד. זו הדרך בגדול שבה מנגנים הרבה שירים שיושבים על ליווי עם דיסטורשין (לדוגמא נירוונה)

stas51

New member
טוב אני חושב שהבנתי..אבל יש לי עוד

שאלה קטנה....... כם אמרו לי שאצל NIRVANA יש הרבה POWER CHORDS הכוונה היא רק ל3 מיתרים העליונים של הגיטרה? כאילו אני מנגן רק בהם??

למעלה