שאלה ששאלתי בפורום אופניים - אשמח לעוד תגובות

שאלה ששאלתי בפורום אופניים - אשמח לעוד תגובות

לאחרונה מדגדג לי לרכוש אופני כביש ולרכב איתם לעבודה מס' פעמים בשבוע.
מדובר ב 25 ק"מ של כבישים יחסית ישירם ושטוחים עם שוליים רחבים ומעט צמתים בדרך.
לעצם העניין, כרגע מעניין אותי להעריך זמן רכיבה.
ולשאלה:
מה מהירות ה"שיוט" שלכם עם אופני כביש בתנאים הנל לאורך זמן?

תודה

[URL]http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=652&messageid=179039671[/URL]

ItsikH

Member
תלוי הרבה גורמים, כל מספר בין 20 ל-30 יכול להיות. אבל
בנוסף על שאלות כמו היכולת האישית שלך [כושר ומיומנות כאחד] ומידת ההשקעה שאתה מוכן לה ברכיבה מנהלתית [ואל תשכח את הבטיחות, בייחוד בכבישים עירוניים, שמחייבת הקדשת משאבים גם על חשבון ביצועים], המלצתי האישית לתנאים שציינת הם לא אופני כביש פרופר, הכי קרוב לאופני כביש שהייתי ממליץ הם קונפיגורציה קרובה כמו אופני טורינג [גם אופני כרומולי ישנים יכולים לתת לך מענה דומה - בכ"א קליטים כביש וידיות STI ממש לא תורמים לך כמעט דבר].
כתוב שאתה גר באזור חיפה, מנסיוני האישי ביותר זו סביבה לא הכי ידידותית לאופנים. ציין מהו המסלול.

תודה

מאחר וזה אכן אינדיבידואלי, בכוונה שאלתי על נסיונם של אחרים.
נכון להיום אני רוכב שטח להנאתי, מניח שהכושר והמיומנות אי שם באמצע הסקאלה..
המסלול המדובר הוא בינערוני כולו - סומך ליוקנעם. השוליים רחבים ונוחים והראות והנראות טובים.
&nbsp
בבחירה בין אופני כביש לטורינג אבחר באלה שיהיו יותר מהירים :) אם כי אין לי מושג מי יותר מהירים תחת אותו רוכב.

ItsikH

Member
1. הסקאלה הרבה יותר רחבה ממה שנדמה
הטווח שנתתי הוא לחובבים לא תחרותיים בלבד, ובהתחשב במגבלות כביש פתוח שציינתי. במו רגליי כבר דיוושתי 38 קבוע בפלטון מאסטרס של VCI לפני 10 שנים [כשהיינו צעירים ויפים] בתנאים דומים לכאורה - כביש 3. לרוכבים תחרותיים השמיים הם הגבול בערך.
2. בתנאים המדוברים ההבדל בין סוגי האופניים השונים לא יורגש, ומנגד יורגש היטב בכיס, וחלק מתכונות אופני הכביש לא רק שלא רלוונטיות עבורך, גם תשלם עליהן בהתאמה לצרכיך:
  • רוחב החישוק והצמיג - מ"מ לפה או לשם לא רלוונטי לביצועים ומנגד יעלה לך ברגישות לתנאי הכביש ותחזוקה שוטפת.
  • ידיות הילוכים - רגישות גבוהה ותחזוקה יקרה לחינם, לא מביאים שום תועלת לרכיבה עירונית.
  • קליטים כביש - לא ראויים להליכה ולא נוחים למי שאינו רוכב כביש מובהק. אם אתה כבר מתעקש על קליטים, שטח עדיף.
3. לא הייתי בונה על השוליים הרחבים, בכביש 70 באזור זה נהרגה הילית לוי ב-2002 - השוליים הם שטח הפקר וההנחה שהנהגים רואים אותך ומתחשבים בך חסרת בסיס, והראות לא תורמת דבר לבטיחות הרוכב - להיפך, מעודדת את הנהג למהירות יתר ולחוסר עירנות. מה שכן, בכביש 70 באזור חלקו מחורץ בשוליים [לא כולו!] מה שתורם לבטיחות הרוכבים במידה מסוימת.
ממליץ לעולם בכבישים אלו להצמד עד כמה שניתן לימין השול, הרחק ככל האפשר מהנתיב, גם במחיר פנצ'רים אפשריים [ואם כבר מדברים על זה, יש לאופני כביש צמיגים ממוגני פנצ'רים דוגמת בונטראגר הארדקייס שמאפשרים רכיבה גם בתנאים אלו, הביצועים המשופרים של צמיגים עדינים יותר ודאי לא שווים את הסיכון בהתקרבות לנתיב או לחלופין בריבוי פנצ'רים...].

קרא עוד כאן
[URL]http://bikepanel.com/p/13391[/URL]

החכמתי

אני אכן רוכב חובב ולא תחרותי. בינינו, אסתפק ב-30 קמש "צנועים".
&nbsp
אני מודע לסכנות שבכביש, הסיכון הוא לא רק לרוכבי אופניים אלה לכל משתמשי הדרך, כולל הולכי רגל ונהגים אחרים. למעשה אפשר לרוץ בשדות ולהדרס ע"י טרקטורון או לשכב על החוף, להשתזף ולגלות שעובר עליך גיפ.
סטטיסטית, תאונת אופניים אחת על הציר הנל ב-20 שנה האחרונות נשמע לי, איך לומר, סיכון סביר (טפו טפו טפו, חמסה חמסה שום בצל בלי לפתוח פה לשטן...)
השלב הבא זה לעשות שיעורי בית בנושא אופני כביש/טורינג, ההבנה שלי בנושא מסתבר שלא ממש גבוהה...
&nbsp
תודה על הסבלנות והתשובות המפורטות, אכן החכמתי.

ItsikH

Member
ספציפית סומך-יקנעם
[כיוון שאחת מתאונותי הקשות היתה שם]
בסומך חובה לצאת ולהכנס אחרי המחלף, בשום פנים לא לעבור על המחלף עצמו, וגם כך בהשתלבות סביב למחלף נהגים לא פעם חורגים לשול.
בין סומך ליגור יש את צמתי זבולון ורכסים:
בזבולון יש להזהר מרכבים נכנסים ויוצאים.
ברכסים המציאה החברה הלאומית לדרכים חריץ אורכי לניקוז, חובה להתרחק ממנו ולכן להתקרב למכוניות
בזהירות ירתה.
לפני יגור יש צומת חדש שטרם נפתח, צופה בעיות גם שם [בינתים נוח להשתמש בשול המוגן בשלטי מע"צ].
ביגור יש בעיה לחצות את הפניה לכביש לחיפה - מומלצת זהירות יתרה. ביגור עצמו, אין מצב לחצות את כל הנתיבים לפניה שמאלה, עדיף להמשיך ישר ולפנות עם התנועה ברמזור הבא.
ואפילו אז, השתלבות בתנועה ביציאה מהמחלף מחייבת עירנות יתרה.
בכביש 70 אחרי הרמזור הראשון של כלא קישון יש חירוץ והוא עשוי היטב, מומלץ בחום להעזר בו ולהזהר בקטעים בו הוא נקטע.
בפאתי יקנעם החירוץ מסתיים - מתשבי עד יקנעם עצמה ואחריה מסוכן ביותר, ורבות המשאיות בימין הכביש. אם אני עובר את יקנעם, מעדיף להעזר בכביש השרות לתחנת הדלק, חוסך מעט מהעונש.

יורם א2

New member
אתה מגזים בסכנות בכבישים שם ......

אני רוכב שם כמה פעמים בשבוע
צריך להיזהר אבל עדין לפחות אני ממש לא מרגיש שמסוכן שם
צריך פשוט להיות מודע ולחשוב בראש של נהג
בכול מקרה בריאות

ecoride1

New member
האם הכוונה ב-"סומך ליוקנעם" היא מסומך לכיוון יוקנעם בבוקר?

ובערב בכיוון ההפוך? אם כן - שומר נפשו ירחק.
שני חלקי הכביש הזה (מסומך ליגור ומיגור ליוקנעם) עמוסים מאוד בשעות הבוקר ובכיוון ההפוך בערב.
מעבר לזה, כפי שאיציק כתב, מדובר בכביש רחב עם הרבה נתיבים, תנועה מהירה ונהגים עצבניים.
לזה תוסיף את כיוון השמש שלא משחק לטובתך.
גם הכיוון ההפוך הוא לא מציאה גדולה אבל פחות גרוע.

תודה לשניכם, איציק ואקו-רייד.

את הציר הנ"ל אני מכיר היטב. אני נוסע עליו כבר 13 שנה הן כנהג מכונית והן כרוכב קטנוע.
אתה צודק, את צומת יגור אין מצב לחצות עם אופניים, אני מעדיף לחצות אותו כהולך רגל. לגבי סומך אני מתחבר אחריו, ככה שהוא לא מהווה בעיה.
&nbsp
אידיאלי היה אם עיתותי היו בידי והייתי יכול להרשות לעצמי לרכב דרך השטח, זה היה הרבה יותר בטוח. כרגע, זה או בכביש או לא.
אני עדיין צריך לשקול את העניין, בנתיים אני נוטה לחיוב.
&nbsp
תודה על העזרה והעיצות והטובות.

ItsikH

Member
1. איך חוצים ביגור 2. קח צ'ופר בחזור
ביגור אני רוכב ישר עד לרמזור השני, שם עוצר בקצה הצומת ומחכה לרמזור לתנועה מימין לשמאל שיתחלף. זן שיטה מומלצת בכל רמזור ראשי מרובה נתיבים.
בחזור, בצומת רכסים פנה ימינה, ומיד אחרי כפר חסידים שמאלה - זו הכניסה לאיבטין אבל במקום להכנס לכפר אתה ממשיך ישר עם הכביש [7621] ואחרי קצת יותר מק"מ יש כניסה חזרה לכביש 70. לפי המפה אם ממשיכים עם כביש השירות מגיעים לרמת יוחנן או לקרבת סומך אבל לא בדקתי במו גופי את העבירות בפועל.

ItsikH

Member
בין השאר, לקראת 8. חלק מסיבוב הבית האהוב עלי
מעלות-מעיליה-מנות-מצובה-אדמית-זרעית-שתולה-בירנית-סאסא-חורפיש-מעלות.

יורם א2

New member
מסלול מכובד .........

כן חלפתה אותנו ממול "רוכבי קריות"
טרום תחילת עונה ואתה מטפס כאילו אין מחר
אנחנו הסתפקנו באליפסה אין סופית ומסלול שטוח
&nbsp

למעלה