שאלה ששכחתי לשאול

• פותח הנושא DDN
  • פורסם בתאריך

DDN

New member
שאלה ששכחתי לשאול

בתקופה שהייתי על הכדורים האחרים (למי שזוכר את הפתיל הקודם שלי בנושא) היה יום אחד שבדקתי את עצמי "לעומק"
כלומר, בד"כ הייתי בודק את עצמי לפני ארוחת בוקר, אחרי ארוחת בוקר, אחרי ארוחת צהריים, אחרי ארוחת ערב

באותו יום, החלטתי גם לבדוק את עצמי מיד כשאני קם (אני קם ב5:20, וארוחת הבוקר היא ב7:00, בד"כ אני קם-מתארגן-יוצא, והפעם בדקתי את עצמי "על הבוקר")

אז ב5:20, הגלוקומטר הראה 88
ב6:55 לפני ארוחת הבוקר, הגלוקומטר הראה 123
לא הייתה שום ארוחה או כדור ביניהם
למה הסוכר שלי טיפס?

שעתיים אחרי ארוחת הבוקר אגב הוא הראה 110 (אבל לזה אני כבר רגיל, לירידה שאחרי ארוחת הבוקר. מצד שני, עם ג'נוואט בארוחת בוקר ציפיתי לירידה גדולה יותר. ירידה כזו של 10-15 מספרים הייתי מקבל גם בלי כדור בבוקר)

אין לי תשובה בשבילך, למעט

"אפקט השחר" הידוע שבו הגוף מעלה את רמות הסוכר החל מהשעה 4:00 - 5:00 בערך כדי להכין את הגוף ליום הממשמש ובא.

גם אצלי זה עובד כמו אצלך, ולכן אני מודד את רמת הסוכר בבוקר מספר דקות אחרי הקימה, כדי לספק נקודת ייחוס קבועה בין המדידות השונות.
מדידה ב-6:30 היום לא ניתנת להשוואה לזו של 8:00 אתמול.

לפעמים נדמה לי שנושא הסוכר כה מורכב, שכשאנו מבודדים גורם אחד ומנסים לבדוק את השפעתו עלינו זה חסר סיכוי ורנדומלי לחלוטין,
כשברקע יש עוד כ-100 גורמים נוספים שמשפיעים על רמת הסוכר.

LaSaponaria

New member
בגלל שחלק מהשינויים בערכים...

לא תלוי רק "בי" (כלומר בחלק הפעיל שלי = בעיקר מזון), ובגלל כל הלחץ המיותר של בדיקה כמה פעמים ביום (אני מדברת על סוכרת 2), החלטתי לפני כמה חודשים שאני בודקת רק פעם אחת ביום (בבוקר לאחר השינה, לפני האוכל) כדי לקבל "כיוון כללי". אם היו למשל חריגות מסויימות בתזונה במהלך היום הקודם (נניח מזון חדש), זה יבוא לידי ביטוי במדידה וילמד ויתוקן בהמשך. אין צורך בבדיקה כ"כ קפדנית. זה סתם מוסיף לחץ מיותר.

גם אני עברתי לפעם ביום

ולא בגלל לחץ אלא כי בהינתן תזונה יחסית קבועה,
הרמה הכללית הממוצעת של הסוכרת אמורה גם היא להיות קבועה.

אני מודד יותר מפעם ביום כאשר אני חורג מהתזונה הקבועה, ורוצה לדעת בכמה "בריאות" זה עלה לי,
בתקווה ללמוד מזה משהו, ולדעת כמה זמן לוקח לי לחזור לשגרה.

למעלה