שאלה שתמיד העסיקה אותי

שאלה שתמיד העסיקה אותי ../images/Emo15.gif

מי יודע או סובר כי יודע מדוע לזכרים היונקים יש פטמות? האם הדבר מצביע על איבר מנוון? מה המסקנות שאפשר להסיק מכך?

ענו על זה ממש לא מזמן

ומן הסתם זו גם אחת השאלות שחוזרות על עצמן שוב ושוב בפורום הזה....
לגברים יש פיטמות משום שהן נוצרות בעובר הצעיר בשלב מוקדם מאד עוד לפני שנקבע מינו כלומר אם הוא יהיה זכר או נקבה, לכן כאשר ההורמונים מתחילים להשפיע והוא מתחיל להתפתח כזכר או נקבה כבר יש לו פיטמות ולכן הן נישארות שם גם אצל בנים, אין בהן תועלת אבל הן גם לא משפיעות לרעה ולכן לא נעלמו. הנה שירשור בנושא. משתמש בצלילים

תודה רבה

זהו אכן הסבר ביולוגי עובדתי ואין עליו עוררין. תרשה לי לקחת את זה לרגע אחד לכיוון קצת אחר. יש הטוענים כי שלבי ההתפתחות של העובר ברחם משולים (לא מתאים למושגי אבולוציה , נאמר מבוססים) על שלבי התפתחות בעלי החיים ככלל והאדם בפרט. ז"א החל מתא בודד, לחלוקה והתפתחות תאים, לראשנים (יצור מימי), ליונק, לאדם. האם ניתן להסיק מכך שהפטמות מתפתחות בשלב ראשוני בהריון כי בעבר היה להן שימוש? ז"א אם העובר בשלב הראשון הוא א- מיני, למה בכל זאת מתפתחות פטמות ולא בעת ויסות ההורמונים (כאשר נקבע אם יקבע כי זאת נקבה)? מדובר בבזבוז אנרגיה/ משאבים לפתח פטמות בכל מקרה, לא? לא מנסה להקשות, זה מסקרן....

Caligola

New member
- תשובה

לעניין הראיות מאמבריולוגיה .כאן יש תרגום של SilentMike שתורגם מהאתר talkorigins, שהוא אתר שמציג את תאורית האבולוציה מהזווית המדעית. נמצא למשל שעובר של אדם מפתח ברחם זנב שנספג מיד לפני הלידה, ועוברי דולפין ולוויתן מפתחים רגליים שנספגים לפני הלידה. זה לא אצל המין האנושי שיש לזכרים פיטמות לא מתפקדות, זה למעשה דבר שנראה אצל כל היונקים, יש לנו 23 זוגות של כרומוזומים, וזוג אחד מהם קובע את המינו של העובר. אצל נקבה כרומוזום המין מורכב מ-XX, ואצל הזכר הוא מורכב מ-XY, כאשר כרומוזום Y מונע מהגוף ליצור חזה מתפקד. ובאשר לשאלתך "האם ניתן להסיק מכך שהפטמות מתפתחות בשלב ראשוני בהריון כי בעבר היה להן שימוש?", כמו שאמרתי אם היינו מוצאים מינים של יונקים בהם רק לנקבות יש פיטמות, הרעיון שלך יכל היה להתקבל. הזכר והנקבה מתפתחים על פי אותה תוכנית גנטית, ומה שקובע את מינם הוא כמות וסוג ההורמונים המופרשים אל מחזור הדם בשלב העוברי ואלה נקבעים בהתאם לכרומוזום המין. שק האשכים הוא בהקבלה הפות אצל הנקבה, והדגדגן הוא למעשה פין לא מפותח, בשלבים הראשונים של ההריון הם(דגדגן/פין, פות/שק-אשכים) נראים זהים לחלוטין, בשלב שני הם עוברים switch בעקבות ההורמונים ומקבלים כל אחד מהם את העיצוב שלו. זה היה יותר קל לטבע לעצב זכרים עם פיטמות לא מתפקדות מאשר להנדס מחדש את כל הארכיטקטורה הגנטית.

למעלה