שאלה שתמיד עניינה אותי

pebblesf

New member
שאלה שתמיד עניינה אותי

שלום,
בזמן האחרון אני שומעת על המון אנשים שעוברים את הניתוח. את חלקם אני מכירה מקרוב וחלקם לא.
כשאני שואלת מה הסיבה דווקא לניתוח עונים לי שלא מצליחים לעשות דיאטה וזה מאוד קשה וכו'..
בתור אחת שעשתה המון דיאטות אני יודעת כמה זה מאוד קשה. מאוד.
מצד שני, אני מכירה אנשים שרזו יפה מאוד וירדו בעשרות קילוגרמים במשקל. חלקם בדיאטות עצמיות וחלקם ע"י קבוצות תמיכה ורובם הגדול הצליח לשמור על המשקל החדש.
זה משמח לדעת שהיום יש דרך לרזות ע"י ניתוח לאנשים שסובלים מעודף משקל, אך מצד שני שמעתי על המון תופעות לוואי ובעייות שצצות בעקבות הניתוח ואישפוזים ואני חושבת לעצמי אם התהליך שווה את זה ולא עדיף להתמיד ולעבוד קשה לפני שפונים לניתוח.
אני כותבת את ההודעה יותר בגלל שאני רואה היום כמה ילדות לפני ואחרי צבא עוברות את הניתוח או אנשים בני 30 ומעלה. אנשים צעירים שלא צריכה להיות להם בעיה לרזות.
לרזות זה עניין של תהליך, זה שינוי אורח חיים ושינוי בהרגלי האכילה.
אלה שעברו את הניתוח אכלו תמיד ג'אנק פוד, לא ויתרו על סוכר ומוצריו, שוקולדים וגם לא שתו משקאות דיאט. הבעיה היא שרובם ממשיכים אח"כ בהרגלים האלה וחושבים שזו נוסחת קסם. דיברתי בדיוק עם מישהו שאני מכירה שאומר לי שאחרי הניתוח שיעבור הוא יילך לטיפול פסיכולוגי גם שאמור לשנות את הרגלי האכילה שלו. אני לא מבינה איך זה יעזור. באותה מידה אפשר ללכת לקבוצת תמיכה, לאכול יותר, לא לעבור ניתוח ולהסתכן בסיבוכים וכאבים ולהתרגל לאורח חיים בריא בתהליך טבעי. הראו לי תפריט לאחר ניתוח והכמויות שם מזעריות.
אני לא כותבת חלילה באופן כולל, אלא הכוונה שלי היא לאנשים שאני מכירה. אני יכולה להבין בעיה של עודף משקל רציני ביותר וסכנת חיים, אך מאוד מקומם אותי כשאני שומעת על חברה שעושה ניתוח כשאני יודעת שהיא לא מנסה אפילו לעשות דיאטה יותר מכמה ימים בודדים או אפילו קצת ספורט. אפילו לא הליכות. אם היום היא אוכלת שוקולדים ושותה קוקה קולה ולא דיאט או מים אז איך פתאום יהיה לה סוויץ' בראש?
אני יודעת שמי שקורא את מה שאני כותבת לפני או אחרי ניתוח. אני יודעת שהירידה היא מהירה אך אני לא מבינה למה דווקא ללכת בדרך הקשה.
יש פה מישהו שניסה והתמיד בדיאטות או ניסה קבוצות תמיכה?
חשוב לי לציין שיחד עם זאת אני מעריכה אנשים שעוברים את הניתוח. מדובר במעשה אמיץ תוך כדי אהבה עצמית לנפש ולגוף. השמנה זה דבר לא בריא בכלל.

אופירA

New member
מנהל
דברי ללמפה...

כשבני אדם לא מודעים לבעיות שלהם ולא מוכנים להודות בהן, הם עושים בחיים שלהם דברים הרבה יותר גרועים מהדברים האלה שמקוממים אותך בצדק.
הורים עושים עוולות נוראות לנשמות הצעירות של הילדים הקטנים שלהם, ומחבלים בהתפתחותם לכל החיים, בגלל שהם לא מודעים לבעיות שלהם ולא מוכנים להודות בהן.
אנשים מאשימים איש את רעהו בדברים שקורים להם עקב הבעיות שלהם, שהם לא מודעים להן, וגורמים עוולות ועוגמת נפש איומה לזולתם.
רוב ההתנהלויות בחיים הם שקר אחד גדול, שמתחיל בעולם הפרסום, ואנשים הולכים עם השקר הזה ומשתפים איתו פעולה.
המערכות הכלכליות (מנתחים, בתי חולים, חברות תרופות, מכוני כושר/דיאטה, בנקים, חברות ביטוח, בתי השקעות) מנצלות את תמימותם של האנשים הקטנים ואת ההפרעות שלהם והדמיונות שלהם כדי להרחיב את פעילותם הכלכלית, ואין מי שמנסה חזק מספיק לעצור את התהליכים האלה ולחפש יושר וצדק, כי צדק זה שם של כוכב ובני אנוש לא יכולים לחיות בו...

המון מנתחים ומרכזים רפואיים מתפרנסים מהניתוחים הללו. איזה אינטרס יש להם למנוע מאנשים להתנתח? אם הבן אדם שמן מספיק לפי הקריטריונים ומעוניין בניתוח, לא מעניין אף אחד שהניתוח בכלל לא מיועד לאחד כמוהו, כי הבעיה שלו אינה מטבולית אלא סתם תאווה למתוק וחוסר מודעות תזונתית, ואין לו בכלל חשק לעשות דיאטה והוא משוכנע שהניתוח זה קסם. מי בעל המקצוע שמתפרנס מבריאטריה, שישבור לו את החלום הזה?
אני מנסה לעשות את זה פה, אבל זה לא חוכמה, כי אני לא מתפרנסת מבריאטריה...
וחוץ מזה, אנשים לא באמת רוצים לשמוע. אז מה תעשי, תכריחי אותם? האנשים לא רוצים לשמוע, הרפואה לא רוצה לוותר על קליינטים, וככה זה נראה. תעשיית ה"יד הקלה על ההדק".

אם היית יודעת מה נעשה בעולם הניתוחים החלופיים/החוזרים, היית בכלל צורחת מתסכול ומעצבים, ומנסה לתפור תיק פלילי לכמה בעלי מקצוע, לגמרי בצדק!

הרבה מהאנשים עוברים את הניתוח באיזור גיל 40, במצב שכבר באמת ניסו הכל ודווקא בגלל שניסו הגיעו למה שהגיעו בגלל טבעו של מעגל הקסמים של ההשמנה. להם הניתוח בהחלט נחוץ ובהחלט מושיע אותם מצרתם הבלתי אפשרית. הם חייבים את התפריט המזערי הזה, ולא יכולים לסגל אותו לעצמם בלי עזרה.
אבל רבים הם אכן אנשים צעירים שבהחלט יכולים לרזות ללא ניתוח, ואפילו מבוגרים שמעולם לא שמרו על כללי תזונה נכונים אמורים להצליח ללא ניתוח. פשוט פשע לנתח אותם.
הם לא עוברים שום שינוי,והם לא יישארו רזים במשך השנים. הם רק סובלים מתופעות הלוואי של הניתוח.
הם רוצים פתרונות כאן ועכשיו, ומעדיפים לדמיין שכך הוא הניתוח. ואין מי במערכת שיעקור להם את הדמיון הזה. זה בדיוק אותו הדמיון שגרם להם לעצום עיניים ולאכול עד עצם היום הזה ללא שום חשבון קלורי ושל ערכים תזונתיים, ולהגיע בלי מודעות למשקל דמיוני.

אני ואת לא יכולים ללחוץ על הכפתור שישנה את העולם. אנו יכולים לעשות כל אחד מה שביכולתו, להגיד, לכתוב ולעורר, וזהו. כך מתנהל העולם - בשקר, בדמיון, מתוך חוסר מודעות למציאות ותוך עוולות נוראיות. ואין לאל ידנו להושיע, כי אם לעשות את המעט שבידינו ומתפקידנו.

קוביd1

New member
לשואלת המתעניינת

אז ככה הניתוח מיועד למי שההשמנה שלו השמנה חולנית מי שהBMI שלו 40 \הניתוח מיועד למי שניסה עשרות דיאטות ירד במשקל ועלה בתוספת ריבית דריבית, ולא למי שיש לו 10-20 ק"ג עודפים ,מדובר על אנשים שיש להם 50-70 ק"ג מיותרים וזה בלשון המעטה .
הניתוח הוא רק כלי עזר לירידה במשקל ,אפשר למות כל ניתוח באכילת מתוקים בליקוקי גלידה ,באכילת מאכלים עתירי קלוריות
יש הרבה כישלונות גם אחרי ניתוח ,יש גם הצלחות כבירות וכמי שנמצא בפורום הזה ואחרים 12 שנה אני מכיר עשרות רבות אולי יותר של אנשים שירדו במשקל ושומרים על ההשגים
נכון שבכל ניתוח יש סיכונים אבל הסיכון להיות שמן הוא פי אלף \מחלות כמו סכרת ,שעושה שמות בגוף ,יתר לחץ דם שיכול לגרום לשבץ מוחי ,בעיות במפרקים
אנ י אומר שמי שמחליט על ניתוח צריך לנסות לרדת במשקל בשינוי הרגלי אכילה ,דרך דיאטניות ,בקבוצות תמיכה ,אני לא שולל את זה אלא ההפך ,אני מעודד את זה
לצערינו רוב האנשים שעושים מה שנקרא "דיאטה" חוזרים למשקלם הקודם בתוספת ריבית
אני עברתי את הניתוח בגיל 52 לפני 12 שנה ואני לא מהכבדים במשקל ,ניסיתי דיאטות ניסיתי דיקור ,הייתי אצל מירי בלקין ,ועד שמצבי הבריאותי סכרת של 350-400 ויתר לחץ דם לא חשבתי על ניתוח
הירידה בניתוח לא חייבת להיות מהירה מי שיורד לאט יחסית שומר על ההשגים
בסיום שאלה קטנה ,את מנותחת ףאו מי שהיא שמתעניינת בנושא ,ומה הביא אותך לכתוב

הרבה בריאות

קובי

למעלה