שאלה תאונה עורך דין ביטוח לאומי

ABAGANUV1

New member

עברתי תאונת אופנוע לא בעבודה יש לי די הרבה פציעות עברתי שתי ניתוחים מקבע חיצוני ואז פנימי ברגל ועתיד לעבור עוד מספר ניתוחים שתל עצם ובברך תיקון קרע במניסקוס ואולי גם בכתף ואני עושה פיזוטרפיה אני עם הולך עם קביים כבר שנה בבית ויש לי עוד די הרבה זמן להיות בבית ואני תובע את חברת הביטוח בעזרת עורך דין האם להגיש בנוסף תביעת נכות כללית בביטוח לאומי ? העורך דין שלי אומר שאין צורך לתבוע את ביטוח לאומי ושזה רק יכול להזיק האם הוא צודק או שהוא אומר את זה מאינטרסים אישיים הבנתי שאם אני מקבל קצבת נכות כללית אז הסכום מתקזז עם הסכום של תביעת הפיצויים אז זה אומר שהשכר טרחה שלו יקטן? או שבביטוח רפואי הם "קמצנים" באחוזי נכות מה הפלוסים ומה המינוסים בנכות כללית בביטוח לאומי אם תוכלו לשפוך לי קצת אור בנושא אני אודה לכם מאוד

שלום רב, תראה, אני לא יודעת מאיזה סיבה עורך הדין שלך ציין כי נכות כללית יכולה להזיק לתביעה שלך, זה מאוד תלוי באיזה שלב נמצא התביעה, ואז יש סיטואציות, לפני או אחרי מינוי מומחה בתביעה, שאם תגש לביטוח לאומי זה ישבש את ההליכים של התביעה.ץ בהנחה שתקבל קצבת נכות, היות והקריטריונים מאוד נוקשים, ובהנחה שקצבת הנכות תהיה כזו שכל כולה נובעת מהפגיעות שבתאונה, ולא נניח, כתוצאה משילוב של פגיעות התאונה, ועוד מגבלות רפואיות שלא בתאונה, יש בסוף התיק לקזז מסכום הפיצוי, את מה שקיבלת מביטוח לאומי, שהוא קשור לתאונה. אם הליך התיבעה מצוי עוד בחיתוליו ואתה צפוי עוד הרבה זמן לא לעבוד אז יתכן, וכדאי לך לגשת לביטוח לאומי כי הוא ישלם לך בתק' הזמנית הזאת, אבל כמו שציינתי, זה יכול לשבש מינוים של מומחים וקביעת נכויות בתביעה מול הביטוח, אז אני מציעה שתבקש מעורך הדין לנמק ולהסביר לך ספציפית היכן אתם נמצאים כרגע בתביעה, ואם יהיו עוד שאלות, אני כאן. בברכה,

למעלה