שאלה/תהיה/דיון - ג'וברים ב MMA???

JayneCobb

New member
שאלה/תהיה/דיון - ג'וברים ב MMA???

המונח ג'ובר נולד בעולם הרסלינג... ואתמול,אחרי שריפרפתי אצלי במחשב ומצאתי בטעות קרב של יוסטון אלכסנדר נגד אלסיו סקארה,מצאתי את עצמי שואל : האם אפשרי שגם ב MMA יהיו ג'וברים? לדוגמא,סקארה,שלמיטב זכרוני,ניצח לאחרונה קרב ב UFC בסביבות ה TUF הראשון...אבל איכשהו,ממשיך להופיע בקרבות...ולהפסיד.... מה שהעלה אצלי תהיה...האם דנה וויט ואמרגנים אחרים משאירים במשכורת אצלהם אנשים כמו סקארה בשביל שיהיו בשר תותחים ותו לא? ברור לחלוטין שכל אחד יכול להפתיע כל אחד,וב 2007 ראינו את זה קורה לא פעם ולא פעמיים,אבל בכ"ז : האם ישנם אנשים שאתם שומעים שהצמידו להם איזה כוכב עולה,או NEWCOMER, ואתם אומרים לעצמכם...מסכן XXX...הוא פשוט הג'ובר של מחלקת המשקל הזאת.... והשאלה שלי לדיון : האם יש ג'וברים ב MMA? ואם כן - את מי לדעתכם ניתן לכנות ג'ובר?

favor

New member
בטח שיש דבר כזה

כמו בכל מקום שיש פוליטיקה אפשר למצוא הכל. אם רוצים להעצים או לבנות לוחם לפני קרב משמעותי, להרחיב לו את מאזן הנצחונות, או סתם זמן מסך כדי לתת לו את הפופולאריות הדרושה, זה הזמן להוציא את הג'ובר. הג'ובר הכי גדול לדעתי זה אלוויס סינוסיק, שאפילו עשה "ג'וב" לסקארה עצמו. קודם כל לא ראיתי אף לוחם חוץ ממנו עם מאזן MMA שלישי כמו 8 ניצ' ו-11 הפס' שהיה בטופ הרבה זמן. אם נתייחס ע"פ סדר להפסדים שלו ב-UFC אז הוא קידם את: טיטו אורטיז, איבן טאנר, רנאטו סובראל, פורסט גריפין, סקארה וביספינג. ואם נתייחס ללוחם הבא שהמנצח מולו פגש: אורטיז פגש לאחר מיכן את מיצ'ושנקו (מיין אבנט), טאנר את פראנקלין, סובראל את צ'אק לידל, גריפין את אורטיז וביספינג את האמיל. מי הג'ובר הכי גדול?

talhorm

New member
בUFC קצת פחות כיום... לא כמו פעם

כי הם כיום רוצים להצמיד רק את הלוחמים הטובים ביותר ביחד ומי שמפסיד פעמיים-שלוש ברצף אם הוא לא קרו קאפ\ליידל או DRAW גדול אחר, הוא יכול להגיד ביי-ביי. לא כמו בפרייד שיוקי קונדו נדמה לי הפסיד שם 6 פעמים ברצף והמשיך להופיע, כי הקהל היפני אוהב גם את מי שמפסיד כל עוד הם עומד בקרב אבל כה יש ג'וברים, אפשר להגיד שכריס ליטל שימש כג'ובר שהצמידו לו פתאום משום מקום בלי שום קשר לעולם קרב עם מאט יוז שבא אחרי ההפסד לGSP... כי לא יכלו לתת לו רימאצ' בלי לעבור קרב אחד לפחות. ויש את אלביס סינוסיק כמו שfavor הזכיר, ה-ג'ובר של עולם הMMA ולא רק הUFC תמיד מצמידים לו חבר'ה שחייבים ניצחון או צעירים כדי לקדם אותם, הוא היוקי קונדו של הUFC עם 6 הפסדים רצופים גם כן, רק שיוקי עבר על הדרך את וונדרליי סילבה, דן הנדרסון,בארוני,נאקמורה... חח אז כן, יש חבר'ה שפשוט מביאים כדי שיפסידו, יקדמו קצת את היריב שלהם שהוא גם ככה כמה רמות מעליהם אבל הוא חייב ניצחון... אבל כמו שאמרתי בUFC קצת פחות אפשר למצוא את זה, הם כרגע בקטע של המגה-פייטס, שזה מצויין עבורנו, האוהדים

raw is eyal

New member
בקשר לכריס לייטל

הקרב מול מאט יוז לא בא משום מקום הוא בא בגלל שבUF FINELA הנצחון של מאט שרה על לייטל לא היה ממש חד משמעי ויש כאלה שחושבים שלייטל היה אמור לנצח בהחלטצת השופטים אז הקרב מול יוז היה בעצם צ'אנס נוסף לליטל להיות בתמונת האליפות

Alon316

New member
לדעתי לא

כמו שג'ו רוגאן אמר אחרי הניצחון של גונזגה על קרו קופ שהיה הפייבוריט הרציני: זה שאתה לא יודע מי זה, לא אומר שהוא לא טוב". ראינו עשרות מקרים בהם אנדרדוגים רציניים שלא חשבנו אפילו שיש להם סיכוי - אפילו לא הקטן ביותר - לנצח, והם ניצחו (ע"ע מאט סרה). אני מאמין שכאשר דיינה בוחר את המתמודדים, הוא עושה שיקול שהכוחות יחסית יהיו שווים או הוגנים.

cache

New member
גקוברים היא לא המילה המתאימה, אבל

אין ספק שלפעמים מתאיצים את סוג הלוחם. למה אני מתכוון, אם אחד הכוכבים הגדולים הפסיד קרב, לאירגון יהיה חשוב למנוע הפסד שני והוא יתאים לאותו כוכב לוחם שמתאים לו. מה הכוונה מתאים לו, למשל צ'אק לדל ואני בכוונה נותן את הדוגמא הזאת כי היא הפוך על הפוך. צ'אק הפסיד לג'קסון, סידרו לו קרב נוח מהבחינה שנתנו לו להילחם נגד לוחם שהוא הכי נהנה והכי נוח לו להילחם נגדו. מישהו שרק עומד, מישהו שלא ינסה לקחת את הקרב לקרקע, הוא ישאר לחבוט פנים מול פנים, ג'רדין. ג'רדין התאים ללדל כמו כפפה,אך הוא הפסיד את הקרב וגם זה נלקח בחשבון, אומנם הוא מתאים לו אף תמיד יש את הסיכוי שהוא יפיל אותו. התאמת הלוחם לא מבטיחה ניצחון.

למעלה