שאלה תוך חיפוש דירה יד שניה

יעלי2

New member
שאלה תוך חיפוש דירה יד שניה../images/Emo13.gif

שלום לנימצאים. אנחנו מחפשים לקנות דירה (יד שניה) ובטווח הקרוב נצטרף כמשתתפים פעילים. שאלתי היא: ראינו מספר דירות שהמצב הכללי שלהם היה טוב, אבל גם המחירים בהתאם. ככלל השוק ממש לא במיתון. אולי בגלל עליית הדולר. הוא אפילו סוער. היום אני הולכת לראות דירה במחיר נמוך יותר, שזקוקה לשיפוץ מאסיבי לפי המתווך. מה זה שיפוץ מאסיבי מבחינת העלויות? הרי זה מתחיל מצנרת חדרה, נמשך בהחלפת חשמל לתלת פאזי, החלפת כלים סניטריים, רצפה, חלונות? בקיצור, אם מישהו מתמצא ויכול להעריך שיפוץ בסדר גודל כללי כזה, אני אשמח. ככה נדע אם אחרי השיפוץ לא נצא בנזק! נ.ב. אחי מסיים לימודי אדריכלות והוא יעשה עלינו את הסטאז´ כך שלפחות בתכנון יש עזרה! בתודה מראש, ואחרי שאראה את הדירה אתן פרטים יותר ספציפיים.

יעלי2

New member
גם תשובות חלקיות

יתקבלו בשימחה מ ק פ י צ ה שלא יאבד בשלל ההודעות

עטרה ב ט

New member
את הדירה שלי צבעו, החליפו חלונות

מתריסולים ישנים במרפסת לחלונות חדשים בלי תריסים (לא מומלץ אגב), עשו תיקוני גבס, נגעו באינסטלציה (איזה צינור פרץ והרטיב את אחד הקירות). השיפוץ לא כלל חשמל, כלים סניטריים ושבירת קירות או ריצוף. בעצם מרפסת אחת גדולה כן רוצפה בקרמיקה. הוא עלה 40000 ש"ח. התעסקות עם החשמל מאוחר יותר עלתה בערך 3000 ש"ח. כלים סניטריים הם זולים, העבודה קצת יותר יקרה. אפשר לסגור אמבטיה ואסלה כולל עבודה בפחות מאלף ש"ח נדמה לי. התשובה שלי ממש חובבנית, כדאי לשאול גם אחרים

אילb

New member
למה לא מומלץ ? ../images/Emo101.gif

למה את אומרת שלא מומלץ להחליף תריסולים בחלונות? אני מתכוון לעשות דבר דומה בדירה שלי ורציתי לדעת א. למה זה לא מומלץ (באזור שאני גר בו - תל אביב, זה דווקא מאוד פופולארי) ב. כמה דבר כזה עולה? מתוך 40000 ש"ח הוצאות השיפוץ שלך, כמה לקח הזגג?

עטרה ב ט

New member
בגלל האקלים כמובן

אם אתה רוצה אפשרות של רוח נעימה ללא שמש, או לישון עם חלון פתוח בלילה או סתם שלא יראו כל מה שאתה עושה אבל תרויח את האויר ואת האור, אז תריסים עדיפים. בחלון יש רק אופציה של פתוח (רואים הכל, שמש נכנסת וכו´) לבין סגור (חנוק ועדיין השמש מחממת מידי). תריסים הם המצאה מופלאה שמתאימה לאקלים הישראלי. אני מסכימה עם כולם שתריסים זה פחות יפה מחלונות, אבל יש גם תריסים יפים ואני אישית חושבת שאף וילון הוא לא תחליף טוב. אצלי אני מתכוונת לשים מלא צמחים מטפסים שיתנו לי צל מהחלונות האלו. וזה גם לא אופציה אידאלית כי צמחים מהסוג הזה יביאו לי גם חרקים ודבורים וככה.

יעלי2

New member
חלונות בלי תריסים? רק רשת?../images/Emo12.gif

תודה על תשובתך. זה נותן אומדן כללי ביותר. אגב, הדירה היתה מענינת, אבל ממוקמת סמוך לצומת שהפכה למקום מרכזי וחבל. 120 מ"ר עם חדרים מרווחים. טוב. ממשיכים לחפש. את המידע שתתנו לי אני אקטלג בינתים. תודה

למעלה