שאלה תזונתית

שאלה תזונתית

גידי הזכיר כאן בשרשור קודם שלאחרונה אין פה כמעט שאלות תזונתיות-בריאותיסטיות כפי שהיה בעבר, וזה נכון האמת..
אז הנה אני "מרימה את הכפפה" ושואלת שאלה תזונתית שקצת תהיתי לגביה לאחרונה.
לפני כשבועיים-שלושה עשיתי בדיקת דם והתגלה בה שיש לי מחסור די רציני בויטמין D. מקצת קריאה באינטרנט הבנתי שהתפקיד העיקרי של הויטמין הזה הוא ספיגה של הסידן בעצמות.
אם כך, האם נכון לומר שאם חסר לי ויטמין D אז גם חסר לי סידן? תמיד אני מתגאה בכך שאני צורכת הרבה סידן בתזונה הטבעונית: ברוקולי, טחינה מלאה, מוצרי סויה למיניהם וכו' אבל אם הויטמין D שלי ממש "ברצפה" (כפי שביטאה זאת הדיאטנית שלי) אולי למרות כל הסידן שאני צורכת גם הוא חסר?
(לא לדאוג, כבר התחלתי ליטול תוסף בהתאם אבל השאלה פשוט מסקרנת אותי).

RSPA

New member
עד שגידי יענה -קחי בחשבון שעל ספיגת סידן משפיעים כמה גורמים

ולא רק ויטמין D. יש ויטמינים אחרים ומינרלים אחרים שגם משפיעים על כך.
בנוסף, לא רק לכמות הסידן הכוללת שמכניסים לגוף יש השפעה על ספיגתו אלא גם לקביעות המינון השעתי שלו (פריסת צריכתו בכמויות קטנות על כל היממה ולא כמות אחת גדולה בבת אחת, למשל).
בקיצור - זה לא כל כך פשוט.
כל הנ"ל מדברים שקראתי פעם.
אבל, נחכה לגידי.

הנחתי ככה שלספיגת הסידן יש גורמים נוספים מלבד הויטמין D. מעניין גם לדעת מה הגורמים הנוספים ומה מידת ההשפעה של כל אחד מהם. או שזה פשוט המכלול של כל הגורמים ביחד.

ו אולי

New member
ויטמין D וסידן

אם חסר לך ויטמין D זה לא אומר שחסר לך סידן, אלא רק אומר שסביר שהסידן לא נספג היטב בעצמות.
לחוסר בויטמין D יש משמעות במגוון גדול של מחלות ולא רק בהקשר של צפיפות עצם, אז חשוב מאד להשלים את החסר.
ולפי המלצה שקיבלתי מאנדוקרינולוגית שמתמחה במטבוליזם של העצם לא כדאי לקחת סידן כשצריכת הסידן מהתזונה מספיק גבוהה, כי עודפים עלולים לגרום לאבנים בכליות. מצד שני היא אמרה לי גם שבתזונה טבעונית קשה מאד להגיע לכמויות הסידן הנדרשות.
&nbsp
&nbsp

הבהרה למקרה שלא הובנתי

כשכתבתי שהתחלתי ליטול תוסף התכוונתי לויטמין D שהתחלתי ליטול, לא לסידן. אני יודעת שיש לי מספיק סידן בתזונה, השאלה שלי התייחסה לספיגה שלו בהתחשב בזה שחסר לי ויטמין D.

מאמר מצוין, תודה

אם כך, מה שאני לוקחת מהמאמר הזה הוא שבנוסף להשלמת החוסר בויטמין D כדאי גם לצרוך פחות מלח ובייחוד מזון מעובד. תודה, השכלתי

למעלה