שאלה תיאולוגית: האם האפיפיור מסוגל לטעות?

AlYahudii

New member
שאלה תיאולוגית: האם האפיפיור מסוגל לטעות?

באסלאם קיימת תפיסה של "מעצום" - מי שהוא אל-טעותי, נמנע-טעות מעצם מהותו. בכל הדתות שאני מכיר, האל הוא אל-טעותי כזה. שאלתי היא לגבי האפיפיור (וכמובן, אינני שואל מה חושבים על כך בזרמים שאינם כפופים לכס הקדוש ברומא). האם מבחינה תיאולוגית, האפיפיור מסוגל לטעות?

כי אדם אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא

קהלת,פרק ז,פסוק כ. תהילים,פרק ח',פסוק ו':ותחסרהו מעט מאלוהים. ולגבי תפיסת האסלאם,אזי עליה נאמר ביהדות:צדיק ה' בכל דרכיו וחסיד בכל מעשיו. מי יתן ונאהב באמונה שלמה את ה' יתברך,ותבוא במהרה בימינו הגאולה לעם ישראל ולעולם כולו-אמן!

יפית145

New member
בשביל שתבוא הגאולה.......

צריך לבנות את בית המקדש השלישי...

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifישוע בנה ובונה את בית המקדש החי

כבר לא צריך לחפש קירות..אלא אבנים חיות

יפית145

New member
ישוע בנה עכשיו אנחנו צריכים

לבנות את הבית המקדש השלישי בירושלים .

אם ישוע בנה את בית המקדש מאבנים חיות

למה אנחנו צריכים לבנות שוב בית מקדש מאבנים מתות?

יפית145

New member
זה לא משנה

לא מתעסקים במה פשוט צריך להעביר מסרים שכולם יקומו בשביל לבנות את בית המקדש השלישי בירושלים ואז כל העולם יהיה לרגלנו.

אולי קודם נעביר את המסר שמביא ישועה

וגאולה אמיתיים? המסר על המשיח שכבר בא לפני פחות מאלפיים שנה, הוא בא למות על חטאינו במקומנו, לתת לנו במותו ובתקומתו מבין המתים חיים עליי חיים. הוא המשיח האחד שבא לגאול אותנו מחטאינו, לשחרר אותנו ולהביא אותנו אל מלכותו - מלכות השמים. ובזכות האמונה שלנו בו אנחנו מוצדקים על בסיס הדם שנשפך עבורנו בגולגלתא.

יפית145

New member
הגאולה תבוא בזכותנו וישנה באויר

סתם לא קוראים דברים אני מאמינה בזה גם שסתם לא מדברים למילים יש כוח עצום וצריכים להבין את זה "סתם זה לסתומים" ... אנחנו העם הנבחר עם סגולה אז זה לא יכול להיות שרע לנו ככה. צריך למצוא את המושיע והוא בניית בית המקדש השלישי בירושלים.

אמן יפית

ב"ה ואמר הנביא ישעיהו,פרק נ"ו,פס' ז:כי ביתי בית תפילה יקרא לכל העמים. נכון,למילים יש כח. קרוב ה' לכל קוראיו,לכל אשר יקראוהו באמת וכן גם:ישועת ה' כהרף עין. ישנו ריבוי מחשבתי ופילוסופי בעולם בדרכנו למצוא את נוכחות ה',והנביא ישעיהו,פרק י"א,פס' ט':כי מלאה הארץ דעה את ה' כמים לים מכסים. ולכן לא סתם 70 פנים לתורה. רבות מחשבות בלב איש/ה,ועצת ה' היא תקום.

הגאולה כבר באה בזכותו

אלוהים הוא זה שנותן את הגאולה השלמה, הוא נתן אותה במשיח ישוע שבנה את בית האלוהים את בית המקדש השלישי אם תרצי באבנים חיות, כלומר כל אדם שמאמין בישוע המשיח ומודה בפיו נושע - כפי שאמרת שאין דבר כזה סתם, למילים יש כוח אדיר. וכשאדם מאמין בישוע ומודה בפיו, הוא מקבל אותו אל תוך ליבו ורוח הקודש, רוח אלוהים בא לשכון בתוכו, והוא הופך להיות בית מקדש עבור שכינת אלוהים. אלוהים הוא זה שבונה ואם לא אלוהים בונה את הבית לשווא עמלים הבונים כפי שכתוב במזמור קכ"ז: אִם-יְהוָה לֹא-יִבְנֶה בַיִת שָׁוְא עָמְלוּ בוֹנָיו בּוֹ לכן עלינו להיזהר מכל יוזמה אישית, ולתת לאלוהים לבנות את ביתו האמיתי. אנחנו יכולים להיות רק שותפים של הבורא בעמל בניית בית המקדש, וזה על-ידי מה שאנו עושים בין השאר גם פה. בונים את גוף המשיח - את היכל האלוהים. תמיד היה לנו לעם היהודי רע בגלל החטא שלנו, בגלל סרובנו לחזור בנו מדרכנו הרעה ולשוב אל ההצדקה מרשעתנו אל הטוהר והקדושה מהטומאה והתאווה, ואל יראת אלוהים חיים מיראת אנשים מלומדה. מצאנו את המושיע - ישוע שמו. וכתוב עליו כאן

ועשו לי מקדש ושכנתי בתוכם(שמות כ"ה,ח')

ב"ה אין לי צל של ספק שלא רק אבנים, אלא כמו שאומר יחזקאל,פרק ל"ו,פס' כ"ו:ונתתי לכם לב חדש ורוח חדשה אתן בקרבכם,והסירותי את לב האבן מבשרכם,ונתתי לכם לב בשר איך אמרו לי פעם:יש אנשים עם
של אבן,ויש אבנים עם
של אדם.
והנביא ירמיהו,פרק ל"א,פס' ל'-ל"ד:הנה ימים באים נאום ה' וכרתי את בית ישראל ואת בית יהודה ברית חדשה. לא כברית אשר כרתי את אבותם ביום החזיקי בידם להוציאם מארץ מצרים-אשר המה הפרו את בריתי ואנוכי בעלתי בם נאום ה'. כי זאת הברית אשר אכרות את בית ישראל אחרי הימים ההם נאום ה'-נתתי את תורתי בקרבם ועל לבם אכתבנה,והייתי להם לאלוהים והמה יהיו לי לעם. ולא ילמדו עוד איש את רעהו ואיש את אחיו לאמור-דעו את ה',כי כולם ידעו אותי למקטנם ועד גדולם נאום ה',כי אסלח לעוונם ולחטאתם לא אזכור עוד.

ויחד עם זאת ישוע מצוטט כמי שאומר:

ב"ה לא באתי להפר את התורה והנביאים,כי אם לקיים. הרמב"ם באחד מ-י"ג(13) עיקרים קבע:לא תהא התורה הזו מוחלפת בשום תורה אחרת בכל עת ובכל זמן ישוע הוא צדיק יסוד עולם,בזאת אין לי צל של ספק. מה עשו ב"שמו" זה בוודאי לא היה צריך להעשות. ישוע בוודאי היה אומר מה שנאמר בספר משלי,פרק ג',פס' י"ז:דרכיה(של התורה)דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום.

lion 7

New member
האפיפיור הוא המשך לשושלת

האפיפיור ה1 פטרוס, כאשר נבחר על ידי הקרדינלים הוא למעשה אפיפיור שליח ישוע עלי אדמות. בידיו יש הסמכות לחוקק חוקים בעניני הקתולים כאדם מקודש השואב את הסמכות על ידי רוח הקדש .. אין אדם מושלם מלבד ישוע . לפי הבנתי הצנועה (ועד שתקבל תשובה מקתולים בפורום) האפיפיור הקתולי וגם הקופטי לא מושלמים אולם אם נבחון את פטרוס הוא טעה ,אבל מה שכתב היה מושלם כי נכתבו דבריו ברוח הקדש כמוהו כמו שאר כותבי 2 הבריתות ישנה+חדשה .. מעסום ולא מעצום כי אנו אומרים מעתסום=מעצום .. ובכן הראות בנצרות שונה מהאיסלם בהקשר זה, כל הנביאים טעו (לא היה אחד מושלם) מלבד אדם השני ישוע המשיח שהוא קיים מבראשית ומלת ה` שהתאנש . אז האפיפיור הקתולי דומה לאפיפיור הקופטי ו2 האפיפיורים במאות הראשונות , דומה לאבות הכנסיה, וישנם כמה זמרים אנבפטיסטים שיש להם מין אפיפיור משלהם שהמאפיין בהם כי הם יאים להעביר את המסר ברוח הקדש לבניית הכנסיה או קהילת המאמינים.

HailMary

New member
לפי ועידת הוותיקן הראשונה, ב-1868

שהחלטותיה לא אושרו, עקב מלחמתו של גריבלדי לשחרור לאומי של איטליה, על החלטותיו של האפיפיור הניתנות ex-cathedra כלומר במסגרת רישמית של הנחיות ועקרונות הדת, חל infallibility . זאת בתוקף הסמכתו המשולשת של ישוע את שמעון כייפא, הוא פטרוס, כאפיפיור הראשון ("רעה את צאני"). תכונה זאת של הנחיות האפיפיור הניתנות ex-cathedra היא בכוח הסמכת פטרוס, בכוח מעבר המסורת האפוסטלית-השליחית מדור לדור, ובחסד רוח הקודש. רק בוועידת הוותיקן השנייה אושרה דוגמה זאת. הנושא שהיה על הפרק אז היה ההתגלות והדוגמה שהיציב האפיפיור פיוס ה-9 ב-1854 בנושא ה-immaculate conception - היותה של מרים הבתולה, נושאת האל theothokos מטוהרת מרגע הוולדה, בחסד האל, מהחטא הקדמון.. הדבר ניתמך בשורה של התגלויות של מרים לילדה בת 14 , ברנדט, לייד העיירה לורד בצרפת, ב-1858. לא האמינו לדבריה על התגלות מרים ואסרו עליה ללכת למקום ההתגלות, אך משהתגנבה ברנדט לשם פעם נוספת בלילה ושאלה את הנערה המיסתורית והיפה לשמה היא ענתה לה בלשון אותה לא הבינה que soy era immaculada concepciou . "אני ה-immaculate conception " בלטינית. http://en.wikipedia.org/wiki/Our_Lady_of_Lourdes http://www.theotokos.org.uk/pages/approved/appariti/lourdes.html

eitanb3

New member
לא רק יכול, גם טועה וגם חוטא

האפיפיור הוא בן-אדם, בן-אנוש, שבני אדם אחרים שלא היה להם קשר חי עם אלוהים שמו על ראשם על מנת שזה, בדומה לרעיון הרב אצל היהודים, ישמש המתווך ביניהם לבין אלוהים. למאמין האמיתי אין צורך במתווכים או במגשרים, ישוע, אלוהים בכבודו ובעצמו ירד והשפיל את עצמו, לבש דמות של אבד ונהיה לבן אדם, וזאת על מנת לשמש ככפרה (קורבן) עבור חטאינו, ובכך לחדש עבורנו את הקשר עם אלוהים שהחטא ניתק. ובהתאם לזאת אין לנו צורך שרבנים, אפיפיורים, קרדינאלים, אדמו"רים וכד' יגשרו עבורנו... נקודה למחשבה: אם האפיפיור מושלם, הוא לא צריך את המשיח שימות עבור חטאיו.

AlYahudii

New member
אין פה קתולים?

הרי החג נגמר כבר אצל המערביים וכל עם ואנתם בח'יר

למעלה