שאלה (תיאורטית): החזרת עובר אחד לעומת שניים

daniela21

New member
שאלה (תיאורטית): החזרת עובר אחד לעומת שניים

כנראה שאין לי במה להטריד את עצמי, אז אני מגלגלת בראשי את התרחיש הבא:
העובדות: יש לי 3 עוברים מוקפאים, אני לא יכולה להחזיק היריון של יותר מעובר אחד.
יש סיכוי שכשנבוא להחזרה מתוך 3 העוברים רק 2 ישרדו ואז אני אהיה בדילמה אם להחזיר עובר אחד, או להחזיר שניים. הרי אם ישאר עובר אחד מוקפא, אין בטחון שבהחזרה הבאה ההפשרה שלו תעבור ח="חלק" ולא אעבור טיפול הורמונלי וציפייה לחינם, כדי לבוא בבוקר ולהישלח הביתה. אני לא מעוניינת בכך.
וכאן לשאלות התיאורטיות, ברשותכן:
1. האם הסיכוי להיכנס להריון בהחזרת 2 עוברים עולה? נשאר כמו עובר אחד או אפילו יורד?
2. במידה ואקלט, האם פירוש הדבר שמרבית הסיכויים ששני העוברים יתפתחו, או שזה ממש לא בהכרח - כל עובר בפני עצמו?

תודה!

onemorechild

New member
מגלגלת אליך עצה שאני קיבלתי...

בהחזרת מוקפאים סיכויי השרידות של העוברים מלכתחילה נמוכים יותר ולכן החזרת שניים זה כמו להחזיר אחד טרי.
וקצת ממני - בטיפולי פוריות אני תמיד בגישה של "שכנגיע לגשר..." - לדעתי, אם תצליחי להקלט להריון עם שניהם, אז תתחילי להטריד את עצמך עם ההתמודדות עם זה.. (שמירת הריון, דילול עוברים וכו..)
בכל מקרה שיהיה המון בהצלחה!!!

anguly

New member
אז דעתי מעט שונה, והיא מבוססת על ניסיון

הבעיה של עוברים מוקפאים היא לשרוד את התהליך של הקפאה והפשרה, מי ששורד הוא עובר טוב כמו טרי, ויש אומרים שאף יותר טוב מאחר והוא הראה יכולת שרידות של תהליך טראומתי, ויש אף הגורסים כי הטוב ביותר היה להעביר את כל העוברים תהליך זה, וזה היה מהווה סינון של עוברים שיש להם לקות גנטית והם יותר חלשים.
&nbsp
כמו כן עלייך לזכור כי לאחר ההפשרה לא ניתן להקפיא חזרה, ככה שאם העוברים לא מוקפאים בנפרד השאלה בכלל לא עולה.
אם הם כן מוקפאים בנפרד אני בעד החזרה של עובר בודד לאור המצב המיוחד שאת מתארת שבשום אופן לא תוכלי לשאת יותר מעובר אחד.
&nbsp
הרבה פעמים קורה שיש הרבה החזרות כושלות מסיבות שאינן קשורות לעוברים אלא לכל מיני דברים מסביב כמו סביבת הרחם, ואז ברגע שהתנאים טובים כל מה שמוחזר נקלט.
אצלי למשל היו 13 החזרות כושלות. ואז בהחזרה ה14 הוחזרו 3 עוברים מוקפאים, תחת דיכוי ארוך מה ששינה את התנאים ברחם, ואז כל שלושת העוברים שהוחזרו נקלטו, אחד הפסיק להתפתח אחרי שכבר היה לו דופק. ושני האחרים כאן איתי - מיכל וענת.
&nbsp
ככה שממש לא הייתי מתייחסת לעוברים מוקפאים כעוברים חלשים, מי ששורד הוא חזק וטוב לפחות כמו עובר טרי.
אם העוברים שלך מוקפאים בנפרד, אני הייתי מחזירה אחד אחד.
&nbsp
בהצלחה

daniela21

New member
תודה רבה, בינתיים ההחזרה עוד לא נראית באופק

לא יאמן, אני כל הזמן חשבתי ש"אוטוטו" והנה, כבר 3 שבועות עם 4 כדורי פרוגינובה ביום ועדיין אומרים לי להמשיך ולחזור לבדיקות.
נקווה ששבוע הבא תהיה כבר ההחזרה, יותר מזה אני כבר לא אסכים לקחת, יש גבול.

למעלה