שאלה תיאורטית

di9010

New member
שאלה תיאורטית

אני לא מבין בכלכלה. אבל לפי מה שאני מבין כשהריבית נמוכה - אנשים משקיעים בדירות.
כשהריבית גבוהה- אנשים משקיעים בפקדונות בבנק.
מה לגבי הבורסה? האם יכול להיות מצב שאין טעם להשקיע בכלום ורק לשמור את הכסף?
האם מסוכן להשאיר את הכסף בבנק (למשל פועלים)?
תודה

האם ניתן לתזמן בורסה?

תזמון שוק (כניסה/יציאה משוק ההון)
1. מענה בתשובה ישירה לשאלתך, השווקים כרגע במגמת ירידה בכל האפיקים כך שכרגע מומלץ לשבת על מזומן ולחכות מעט. ולהכנס במנות לשוק .
2. לדעתי אין סיכון להשאיר את הכסף בבנק. בסופו של יום כל הבנקים קשורים זה לזה מאחורי הקלעים באמצעות הלוואות שנתנו לבעלי השליטה.
גם ב 2008 , אחרי זמן מה, הנגיד התרצה וגמגם משהו לגבי האחריות של המדינה לבנקים, אך אל לנו לשכוח שבמצבי קריסה שום דבר לא מובטח.
3. בכלל בהשקעות, חשוב לנו לתת דגש לשני עקרונות השקעה בסיסיים
אף אחד לא יודע מה יקרה מחר, איזה אפיק יעלה ואיזה אפיק ירד - מניות או אג"ח. ובתוך האפיק אף אחד לא יודע איזה תת-אפיק יעלה ואיזה ירד - ארה"ב/אירופה/אסיה/ישראל/מתעוררים וכדומה.
כל ניסיון לנחש מה יעלה ומה ירד שקול להימור וסופו להיכשל. ויש שלוש הוכחות חד-משמעיות בנושא:
א1. מאות מחקרים אקדמאיים מוכיחים שהשקעה פאסיבית משיגה תשואה עודפת על השקעה אקטיבית - זו גם הסיבה שבכלל קיימות תעודות סל.
א2. קרנות נאמנות אינן מצליחות לאורך זמן להשיג תשואה עודפת על המדדים מולם הן מתמודדות כיוון שהן בעקרון מנסות לתזמן את השווקים.
א3. ההשקעה לאורך זמן בשווקי המניות ברחבי העולם מבטיחה תוחלת חיובית וגבוהה יותר מכל אלטרנטיבות. אבל, היא חיובית רק אם משקיעים בכל השוק.
ברגע שמתחילים לבחור מתוך השוק במה רוצים ובמה לא רוצים להשקיע, התוחלת החיובית כבר לא מובטחת.
מכיוון שאין יכולת לדעת מה יעלה ומה ירד בעתיד, חייבים להיות חשופים לכל ההשקעות (השקעות נרחבות באמצעות מדדים בארץ ובחו"ל) בכל אחד מהאפיקים ולנהל את הסיכון שלהן:
המטרה היא לשמור כל הזמן על האיזון בין האפיקים השונים.
ברגע שהאיזון מופר ואחד האפיקים עולה או יורד בחדות מסיבות שונות: כלכליות, פסיכולוגיות או אחרות, יש לבחון מתי נדרש לבצע איזון של ההשקעה (להחזיר את ההשקעה למשקלה המקורי).
היתרון הנוסף הגלום בהשקעות נרחבות הינה היכולת להשקיע גם בתנודתיות קיצונית עם ביטחון גבוה להתאוששות, בניגוד ל"הימור" על מספר נכסים בניסיון להעירך מי ישרוד ומי לא ישרוד.
מקווה שהמענה מספק,
עומד לרשותך גם בטלפון במידה וידרש.
אתה מוזמן להכנס לקישור הבא והעמיק בדרך ההשקעה הנכונה
http://www.talbit.co.il/Talbit_Investment_Method
אייל

di9010

New member
אני מסכים איתך

אני משקיע ב -3 המדדים הנ"ל. מה אתה חושב עליהם?
ואגב, אם לא שומרים את הכסף בבנק. איפה שומרים אותו? (מתחת לבלוטות:) )?

למעלה