שאלה תיאורטית

Another Girl

New member
שאלה תיאורטית

מכיוון שנראה לי שרובנו,בלי הכללה, די נכנסו לקטע מלנכולי כזה בפורום בעקבות יום השנה למות ג'ון, אמשיך בינתיים בקו הזה. השאלה היא כזו: מה היה ג'ון כיום, אם היה בחיים? מה היה עושה עד היום? היה ממשיך לעשות מוסיקה?(ואם כך-אני בטוחה שלא היה אוהב את מה שקרה למוסיקה של ימינו...) היה מתמקד יותר בפוליטיקה ושלום עולמי? אולי בכלל פורש ומקדיש את עצמו לחיי משפחה וציור? מה אתם חושבים?

SaRgE

New member
לא נראה לי שהוא היה ממשיך לנגן

למרות שיכל להיות ממש אדיר הם הם היו מתאחדים שוב. לדעתי הוא היה מתרכז יותר במשפחה ומדי פעם היה מוציא איזה שיר. הוא לא היה ממשיך עם המוסיקה כמו שהיה פעם אך הוא תמיד היה ברקע. לדעתי גורלו הוא להיות מהזמרים שעליהם היו אומרים "תרואה אותו.. הוא היה פעם כוכב!!"

MajorWinters

New member
אמממ...../images/Emo19.gif

בטח יפרוש לפינה שקטה באנגליה בעודו מנסה להדוף אלפי צלמי פפראצי...

nowhere woman

New member
לדעתי...

הוא היה ממשיך לעסוק במוזיקה ומעביר את דעותיו הפוליטיות ואחרי כמה שנים מתמקד יותר במשפחתו, בחייו הפרטיים ומידי פעם מוציא שיר... לצערי לא אדע לעולם.

אלרוס

New member
נראה לי ש...

הוא היה עוסק בפוליטיקה או מקדיש את עצמו למשפחה, מדי פעם אולי היה מוציא איזה דיסק או כותב איזה שיר בשביל משהו, לא יותר, אולי היה מקבל פרס נובל לשלום.

Tomer 123

New member
לדעתי

הוא היה עובר לפעילות למען השלום בעולם וכן הלאה, אולי הוא היה מוציא עוד כמה אלבומים טובים בשנות ה 80 וה 90, אבל אני לא חושב שהוא היה בפעילות שוטפת מאוד. והנה משהו קטן שלא קשור אבל אני ממש חייב לכתוב: מצטער אם זה ישמע מרושע וחסר רגש, אבל לדעתי העובדה שג'ון מת רק בגיל 40 ועוד לא סתם, אלא נרצח ע"י מטורף, העניקה לו את הזכות להיות מיתוס ואגדה של ממש, וזו הסיבה שהיום לנון "נחשב" יותר ממקרטני, ותמיד רואים אותו כאיש העיקרי והמנהיג של הביטלס, בעוד מקרטני הוא בערך מי שכתב את Yesterday, ובעיקר התחלק בקרדיטים על שירים של לנון. אז הנה פתח לשרשור חדש: אם ג'ון לנון לא היה נרצח, האם הדעה הזאת היתה ממשיכה להיות הדעה המקובלת, או שמקרטני היה זוכה הערכה שווה ללנון?

דקלה9

New member
ברור לך שזה לא מקורי במיוחד, נכון?!

זה הועלה כבר מיליון פעם בעבר בכל מקום אפשרי, כמו גם השאלה מה היה עושה ג'ון אם היה בחיים. אף אחד ב-1980 לא יכל לחזות את מה שקרה לפול מק'רתני מאז ואף אחד לא חזה את הירצחו של לנון, ככה שבעיני הויכוח קצת עקר. חוצמזה, זה מאוד מכאיב לחשוב על מה אם. במיוחד כשחושבים על העובדה שג'ון נרצח ליד הבית בו ישן באותה השעה הבן שלו, בן ה-5. ומי שראה את שון שר במופע למען ניו-יורק, יודע שהשורה That boy took my love away תפסה פתאום משמעות חדשה. וכשהוא שר This boy wants you back again זה היה פשוט מצמרר... אז בעיני, ג'ון בן ה- 63- אם היה חי- היה פשוט פה, עם הבנים שלו ואולי הוא היה זוכה לראות את שון וג'וליאן וכמה שהם גדולים ויפים. אבל הוא לא.

דקלה9

New member
אגב

קיבלתי את ה DVD החדש, "לנון לג'נד" ויש שם קליפים יפיפיים לשירים של ג'ון. בין השאר מוצג הקליפ Starting Over ובתחילתו ג'ון נשאל מה יעשה בגיל 64. הוא עונה שבטח יפרוש לאירלנד. ואז, למשך שארית הקליפ מוצגים החופים האיריים ובהם בקתה נעימה עם תמונות של ג'ון ויוקו בתוכה, כדי להזכיר שג'ון לא פה כדי לפרוש בשקט לאירלנד.

לא מדוייק....

1. גם לי יש את הדיוידי הזה ואני מסכימה עם דקלה שהוא מעולה. 2. בקשר לשאלה שהועלתה למעלה: אני באמת לא חושבת שכולם רואים את לנון כמנהיג הלהקה. להיפך, אנשים רבים שאני מכירה, חושבים שפול הוא הכריזמטי והאחראי העיקרי ליצירות הגדולות שלהם. חלקו ותרומתו בלהקה, אינם נופלים משל ג'ון ואני חושבת שרוב האנשים מכירים בכך. בנוסף, סקר פופולריות שהתפרסם בבריטניה, העלה את התוצאה שמבין כל החיפושיות פול מקרטני הוא החיפושית האהודה ביותר... כך, שלדעתי *הנחת היסוד* שלך, היא שגוייה.

גרמה

New member
אחחח...

שאלת השאלות...לנון או מקרתני? כמו לשאול את מי אתה אוהב יותר את אבא או את אמא..:) לדעתי אי אפשר להפריד ולהגיד מי מהם היה היותר יצירתי בלהקה היותר משפיע וכו.. הם פשוט היו שניהם. תנסו לדמיין את הביטלס בלי השירים של ג'ון או מצד שני בלי השירים של פול... זה הכל חלק מהמכלול שאנחנו קוראים לו ביטלס. לדעתי כל הויכוחים האלה די מיותרים..:)

דקלה9

New member
../images/Emo45.gif סין, שוב

קלעת בדיוק למחשבותי!!! אני מסכימה עם כל מילה. טוב שלעוד מישהו יש את הDVD, בעיני הוא תשובה נהדרת ללט איט בי הערום הזה מצד יוקו.

דקלה (וכל השאר)...

המאגר שלי גדל!!! (כבר אין לי מקום בדירה) קניתי את הדיוידי של הקונצרט לזכרו של ג'ורג' האריסון, ואני אומרת לכם יש שם קיבוץ של אנשים גאונים.... קלפטון מבחינתי, יכול בכיף להתווסף כביטלס חמישי, ודהאני הבן של ג'ורג' דומה לו שתי טיפות עראק... ודקלה- אנחנו צריכות להיפגש ולעשות דיפוזיה של חומרי הביטלס! (
אולי על כוס קפה...)

דקלה9

New member
בכיף ../images/Emo6.gif

רציתי להציע את זה. את מוזמנת לכתוב לי מסר (או מייל), אני אשמח להפגש איתך. ובקשר לDVD של ג'ורג', אתמול קיבלתי את אחת מאותן הודעות מעוררות אושר עילאי שרשות הדואר שולחת לי כל פעם שאחד מיקירי מחכה לי בסניף המקומי... אז זה אומר שעוד הערב (טוב, אחרי ההופעה של אביב גפן בצוותא), אני אצפה בהופעה לג'רג'...

nowhere woman

New member
האם ניתן לרכוש את "ג'ון לג'נד"

בישראל? או באתר ישראלי שעושה משלוחים? או שיגיע מתישהו לארץ? או שזה רק בחול?

nowhere woman

New member
והשאלה נשאלת גם על:

האנתולוגיה(DVD) ו-לט איט בי... נייקד. תודה, נעמה.

i love lucy

New member
התשובה

את הספר לנונ'ס לג'נד אין בארץ... לי יש אותו כי אבא שלי הביא לי אותו מאר"הב זה מה שאני יודעת

למעלה