שאלה: תיקון ראש מדפסת הזרקה

dw2322

New member
שאלה: תיקון ראש מדפסת הזרקה

מדובר במדפסת אפסון 600, בת שנתיים+ (לכן אחריות לא רלוונטי), עד היום עבדה מצויין, בה אני משער שראש ההזרקה השחור נסתם חלקית. בצעתי הליך ניקוי מספר פעמים, ובהליך הבדיקה היא מדפיסה רק חלק מהמלבן השחור. התופעה קרתה כנראה עקב אי שימוש במשך מספר חודשים. החלפתי מחסנית שחורה חדשה. הצבע עובד 100%. האם למישהו יש טיפ כיצד ניתן לפתור התקלה? ואם הנ``ל מסובך מדי לטיפול עצמי, האם יש המלצה על טכנאי/מעבדה שיוכלו לתקן, או להחליף הראש, אם זה לא יקר מדי. אזור ת``א. תודה מראש למשיבים.

Ey@L

New member
תשובה

קודם כל הבאת המדפסת לטכנאי לדעתי לפחות ממש ממש לא כדאי מהסיבה שפשוט מדפסת אפסון 660, עולה קצת יותר מ-450 שקל. וטכנאי ייקח בערך חצי מזה, והחלפת הראש בטח גם יעלה חצי מזה. אז לדעתי ממש מיותר. ניראה לי שניתן להחליף ראש הזרקה אבל במקרה שלך לא ניראה לי שזה ישתלם. תוכל אולי לנסות לקחת סיכה קטנה וקצת לפתוח את הסתימה שנוצרה שם, אין לך מה להפסיד (אלא אם אתה מפחד להרוס משהו בדרך).

קוב

New member
רק לא סיכה

ראשי מדפסת הזרקת דיו משחררים כמויות דיו זעירות דרך נקבים הקטנים בהרבה מנקבים של סיכה. רוב היצרנים מנצלים את אפקט שינוי גודל גביש באמצאות מתח חשמלי הנקרא גם גביש פיוזואלקטרי. מאחר שדיו המדפסת ניתן להמסה\דילול באמצעות מים, אפשר לנסות ולנקות את מעברי הדיו באמצאות הצמדה של פיסת נייר ספוגה במים לראש המדפסת. ז ה י ר ו ת ! ! ! הדיו עלול ללכלך. בהצלחה

Ey@L

New member
יש מקרים שזה יכול לעזור

אם הדיו התייבש מחוץ לנקבים, פעם אחת זה עזר לחבר שלי.

קוב

New member
ממילא...

יתכן, לא מכיר. ממילא התשובה הראשונה שלך יותר טובה. דגם ישן, עלות התקון גבוהה, אני הייתי מחליף למשהו יותר אמין. לא מכיר אפסון אבל ב-HP לא קרה לי אף פעם שהתיבש ראש.

למעלה