מה לקחת לחדר לידה
שלום לך ושנה טובה! אז ככה: קודם כל הדברים הטריויאליים: נעלי בית, כפכפים למקלחת, מברשת, חלוק (תשימי אותו מעל החלוק של בית החולים, שלא יהיו פדיחות אם תדממי) כלי רחצה. משהו לקרוא- כי זה לוקח המון זמן ללדת (27 שעות) תחבושות גדולות, כי מקבלים רק חבילה אחת. יש תחבושות מיוחדות לנשים לאחר לידה. אל תקחי תכשיטים, אבל מומלץ בחום לקחת קצת איפור. אחרי מאמץ כזה לא בטוח שתראי במיטבך אז תמרחי קרמים, תתאפרי ומיד תרגישי יותר טוב. משהו קטן לשים בעגלת התינוק-ככה מיד תזהי אותו/ה בין כולם בחדר תינוקות גרביים לתינוק-לשים על הידיים, שלו ישרוט את עצמו. כמו כן: תבדקי טלפונית, האם חדר הלידה שאת נוסעת אליו עמוס או לא. אני ילדתי ב``מאיר`` וביליתי את הלילה הראשון במסדרון ואפילו לא היה לי כח לקרוא לאחות שתעזור לי לרדת מהמיטה. כשהשתחררתי, כבר לא היה מקום אפילו במסדרון- נשים נשארו לשכב בחדרי לידה ואותנו כמעט זרקו בכוח. אם יהיו לך הרבה תפרים, תבקשי פד מגנזיום או שפשוט תקפיאי פדים הכי פשוים וזולים ותשימי פד קפוא על התחבושת- עוזר פלאים נגד הנפיחות (אני לא בטוחה שלכולם יש נפיחות, אבל לי היה משהו נוראי וזה הדבר היחיד שעזר) כדאי מאוד לבחור בבית חולים עם rooming in - ביות. ככה תוכלי להיות עם התינוק במשך רוב שעות היום, להתבונן בו, להתאהב בו ולא לחשוב שהוא לבד, והצוות לא יכול לגשת אליו. ככה גם תוכלי להיניק אותו כמה שהוא ירצה ולא לפי שעות מסוימות אני ילדתי עם אפידורל ונהנתי מכל רגע כי לא הרגשתי כ ל ו ם ויכולתי אפילו לישון תוך כדי צירים בסוף אבל המיילדת שכחה חתיכת שליה בפנים ונאלצתי לעבור גרדה-חויה מחרידה. לכן כדאי מאוד לשאול האם המיילדת בדקה את השלייה ואפילו תבקשי לראות אותה. סיפרתי את זה למישהי,בלידה היא ביקשה שיבדקו ובאמת היו צריכים להוציא לה חלקי שליה אחרי שכבר תפרו הכל. אני מקוה שלא שכחתי כלום אז בהצלחה, take it easy הכל יהיה בסדר *אם בן זוגך לא מעוניין להיות בלידה, עדיף שלא יהיה. קחי איתך מישהו שבאמת רוצה להיות שם ויכול לעזור לך ושאיתו תרגישי נוח כי תצטרכי עזרה נפשית ופיזית (שמישהו ילחץ לך על הרגל ויצעק איתך ביחד).