שאלה - תיק לחדר לידה

שאלה - תיק לחדר לידה

שלום לכולכן, רציתי לשאול, להתייעץ מה כדאי וצריך לקחת בתיק לבית היולדות? רוצה להיות בטוחה שלא שוכחת כלום. ומכינה כבר עט ונייר לרשום שדרו ערב טוב

marinka

New member
מה לקחת לחדר לידה

שלום לך ושנה טובה! אז ככה: קודם כל הדברים הטריויאליים: נעלי בית, כפכפים למקלחת, מברשת, חלוק (תשימי אותו מעל החלוק של בית החולים, שלא יהיו פדיחות אם תדממי) כלי רחצה. משהו לקרוא- כי זה לוקח המון זמן ללדת (27 שעות) תחבושות גדולות, כי מקבלים רק חבילה אחת. יש תחבושות מיוחדות לנשים לאחר לידה. אל תקחי תכשיטים, אבל מומלץ בחום לקחת קצת איפור. אחרי מאמץ כזה לא בטוח שתראי במיטבך אז תמרחי קרמים, תתאפרי ומיד תרגישי יותר טוב. משהו קטן לשים בעגלת התינוק-ככה מיד תזהי אותו/ה בין כולם בחדר תינוקות גרביים לתינוק-לשים על הידיים, שלו ישרוט את עצמו. כמו כן: תבדקי טלפונית, האם חדר הלידה שאת נוסעת אליו עמוס או לא. אני ילדתי ב``מאיר`` וביליתי את הלילה הראשון במסדרון ואפילו לא היה לי כח לקרוא לאחות שתעזור לי לרדת מהמיטה. כשהשתחררתי, כבר לא היה מקום אפילו במסדרון- נשים נשארו לשכב בחדרי לידה ואותנו כמעט זרקו בכוח. אם יהיו לך הרבה תפרים, תבקשי פד מגנזיום או שפשוט תקפיאי פדים הכי פשוים וזולים ותשימי פד קפוא על התחבושת- עוזר פלאים נגד הנפיחות (אני לא בטוחה שלכולם יש נפיחות, אבל לי היה משהו נוראי וזה הדבר היחיד שעזר) כדאי מאוד לבחור בבית חולים עם rooming in - ביות. ככה תוכלי להיות עם התינוק במשך רוב שעות היום, להתבונן בו, להתאהב בו ולא לחשוב שהוא לבד, והצוות לא יכול לגשת אליו. ככה גם תוכלי להיניק אותו כמה שהוא ירצה ולא לפי שעות מסוימות אני ילדתי עם אפידורל ונהנתי מכל רגע כי לא הרגשתי כ ל ו ם ויכולתי אפילו לישון תוך כדי צירים בסוף אבל המיילדת שכחה חתיכת שליה בפנים ונאלצתי לעבור גרדה-חויה מחרידה. לכן כדאי מאוד לשאול האם המיילדת בדקה את השלייה ואפילו תבקשי לראות אותה. סיפרתי את זה למישהי,בלידה היא ביקשה שיבדקו ובאמת היו צריכים להוציא לה חלקי שליה אחרי שכבר תפרו הכל. אני מקוה שלא שכחתי כלום אז בהצלחה, take it easy הכל יהיה בסדר *אם בן זוגך לא מעוניין להיות בלידה, עדיף שלא יהיה. קחי איתך מישהו שבאמת רוצה להיות שם ויכול לעזור לך ושאיתו תרגישי נוח כי תצטרכי עזרה נפשית ופיזית (שמישהו ילחץ לך על הרגל ויצעק איתך ביחד).

יעלבוגו

New member
תוספת למה לקחת לחדר לידה.

אני ילדתי לפני שלושה חודשים. חשוב מאוד לקחת , למיקרה ויהיו תפרים משחה ששמה: עזרקאין 5% . מורחים את המשחה והיא מרדימה את המקום ומרגיעה אותו. מומלץ מאוד. במידה ותבחרי להיות בrooming in כדאי להצטייד במגבונים לחים ובמישחה איכותית לטיפול בתינוק. בהצלחה , לידה קלה וחשוב מכול - ל ח ש ו ב ח י ו ב י . יעל.

משמש

New member
תיק לחדר לידה- אמא בדרך

אשמח להוסיף מנסיוני על הרשימה שכבר קיבלת: - גרביים מכותנה נעימות וחמימות כי המזגנים עובדים חזק... - טרנינג ביתי ונוח - רדיו-טייפ נייד (וולקמן) עם אוזניות - בקבוק קטן של מיים מינרלים צוננים וטעימים - בגד חביב להוצאת התינוק החדש הביתה - שמיכה מכותנה נעימה לעטוף את התינוק בדרך הביתה - לא לשכוח שמי שעוזר לך להגיע הביתה יביא איתו סל-קל (כיסא בטיחות לרכב) - עצה נוספת: תהיי מוכנה לכל דבר ולכל תפנית! אני בטוחה שיש לך בראש תסריט מסויים לגבי הלידה שהיית רוצה. אני הייתי בטוחה שאלד רגיל ובסוף זה נגמר בניתוח אחרי 40 שעות צירים ללא פתיחה! (אחרי 42 שבועות מלאים...) - למרות שזה לא יאמן, כך או אחרת בסוף הם יוצאים, אבל צריך לגייס הרבה סבלנות, חוש הומור ואופטימיות. ממליצה לך בחום להעזר באפידורל, גם בזה שיניתי את דעתי תוך כדי הלידה. - בבית החולים בו ילדתי (רוטשילד-חיפה) אין אפשרות להיות כל היום עם התינוק- זה היה מאכזב, אבל היה לזה גם צד טוב- זה איפשר לי לאזור כוחות אחרי הניתוח - שההחלמה ממנו ממושכת יותר. לכל דבר יש שתי פנים, העיקר להשאר פתוחים וגמישים ולנסות להפיק את המכסימום מכל מצב. - אשמח לשמוע שאת אחרי, ושהכל בסדר!

michal haramati

New member
התיק ללידה

אמא בדרך יקרה, אני מתרגשת יחד איתך. אני באופן אישי הכנתי תיק עצום לקחת איתי לבית החולים. הצבתי את התיק בחדר ולקראת הלידה כל יום פתחתי אותו והוספתי עוד דבר חשוב, או פחות...לדוגמא - נייר טואלט רך ונעים במקום הירקרק וקשיח שקיים בביה``ח... כדאי ומומלץ לך מאוד להיכנס לטור שכתבתי - ``צריך כבר להתחיל להתכונן לקראת הלידה!`` לטור צרפתי רשימות מפורטות אותן כדאי לך להדפיס - רשימת קניות מומלצת לתיק לביה``ח - ``התיק ללידה``+ רשימה מה לא לשכוח ל``תיק ללידה`` + רשימת קניות מומלצת - ``ההזמנה ללידה``. לטור שלי תוכלי להיכנס דרך עמוד השער בתפוז - צד שמאל למטה - בערוץ המשפחה ומשם היכנסי לארכיון של ``אמא בפעם הראשונה`` או ישירות דרך ערוץ המשפחה. כתבי לנו איך מתקדמות ההכנות וכמובן - על חוויותייך מהלידה! שיהיה קל! שלך מיכל.

תודה לכולכן

הספירה לאחור מתחילה, דד ליין משוער סוף החודש תחזיקו לי אצבעות והמון המון תודה על העצות זה בפירוש עזר לי ולמישמיש - ברוכה המצטרפת ומזל טוב , שיהיה לכם רק אושר , בריאות וכייף אחד גדול (וגם כמה לילות של שמונה שעות שינה רצוף)

michal haramati

New member
לידה מוצלחת

שלום לך - אמא בדרך. בחרת בשם מאוד מוצלח להשתתף בו בפורום! אני מבינה שאת כבר ערוכה ומוכנה, נפשית לפחות, לקראת הלידה. עצותייך והארותייך בפורום בהחלט מעידות שאת בשלה לקראת הלידה ומה שיבוא לאחריה. אני מקווה שאת חשה בטוב ועוברת את החגים הללו עם משפחתך ובכייף. חשוב לי שתזכרי - שתאריך הלידה שיש לך הוא משוער בלבד! אפשר ללדת גם קודם - אבל גם אחרי. כדאי להיות רגועים - זה יגיע! המלצה שלי - לקראת הימים האחרונים לפני הלידה מומלץ לשתות תה מעלי פטל לחיזוק הרחם (לא קודם כי זה עלול לגרום להתכווצויות רחמיות, טרם הזמן). את עלי הפטל ניתן לרכוש בבתי הטבע ולחלוט אותם עם מים רותחים. כמו כן - צאי לצעדות - עכשיו בערב מאוד נעים וזה יזרים לך את הדם בגוף ויעשה רק טוב לך ולתינוקך. אני הייתי מטיילת לים, יושבת שם ונושמת את האוויר הטוב (היום הבן של מאוד אוהב את הים...). בהצלחה רבה!!! שלך מיכל.

למעלה