שאלה - תלמידה בכתה ב

סליחה.. התפלק לי.

קודם כל - בת שלי, בת 7.5, תלמידת כתה ב.
ככל הנראהדיסלקטית (עלה חשד באבחןו פסיכודידקט משנה שעברה וגם המורה שלה להוראה מתקנת מסכימה איתו, אבל לא עשינו אבחון דידקטי חדש.)
בנוסף מאובחנת כ AH ומטופלת בריטלין.
כבר חצי שנה לומדת פעם בשבוע באופן פרטי אצל מורה להוראה מתקנת. אכן מתקדמת.. אבל לאט.
שאלות:
1. אם תהיה פעמים בשבוע בהוראה מתקנת, האם תתקדם מהר יותר?
2. האם לא מגיע לה מבית הספר הוראה מתקנת? (כי לי יש הרגשה שכיון שהיא מתקדמת, גם אם לאט, ועם ריטלין לא מפריעה.. שוכחים אותה...)
3. תרגילים בחשבון - למשל 80-20 היא עונה בעל פ 60 אבל כותבת 16... האם ג דיסלקציה? או סתם בלבול?
4 צפי לעתיד... הוראה מתקנת ע מתי? (מנסה להתארגן כלכלית)
5. בעתדיד - לימודי שפות?..ערבית למשל. תקבל פטור? אין לה שום סיכוי.ואיך אני מכינ אותה עכשיו שיהיה לה קל יותר לרכוש אנגלית?
המון תודה!
&nbsp

lolly87

New member
אני אנסה לענות לך

1. אני חושבת שכדאי להתייעץ עם המורה להוראה מתקנת על תדירות המפגשים, והאם יש משהו שאפשר לעשות עם הבת שלך בבית מחוץ לשיעורים עם המורה על מנת לקדם אותה.
2. השאלה אם בדו"ח האבחון רשמו המלצה לבית הספר להוראה מתקנת, וגם אם כן אני חושבת שזה תלוי בשעות שיש לבית הספר להוראה מתקנת, ומספר הילדים שצריכים.
3. האם בדקו באבחון הפסיכודידקטי גם חשבון? אם לא, כדאי לפנות לאבחון דידקטי בחשבון ולבדוק האם יש לה לקות בחשבון (דיסקלקוליה), כי דיסלקסיה היא לקות בקריאה. כמו כן, יכול להיות שיש מנגנונים אחרים שנבחנו באבחון ויכולים להסביר זאת. וכדאי לעבוד איתה על איך לתרגם את התוצאה הנכונה בעל פה לכתב.
4. אני לא חושבת שיכול להיות צפי לעד מתי הוראה מתקנת, הכל תלוי בילדה שלך בהתקדמות שלה ובקשיים שלה. יש ילדים שהוראה מתקנת קצרת טווח מסייעת להם, ויש כאלה שזקוקים להוראה מתקנת במשך שנים.
5. אבחון תקף לשבע שנים, כאשר הבת שלך תגיע לחטיבה היא תצטרך אבחון נוסף, ואז ייתכן שימליצו לה על פטור מערבית, תלוי ברמת הקושי שלה בעברית. ולגבי אנגלית, אני ממליצה להתייעץ עם מורה להוראה מתקנת באנגלית, אולי היא תוכל לתת לבת שלך כלים לרכישת אנגלית.
מקווה שעזרתי, בהצלחה!

לגבי החלק השני של תשובתך...

עד כמה לחץ מצדי יעזור? כלומר, זה הזוי בעיני שלילדה שלי יש בעיה ובית ספר לא עוזר לי...
כי המורה רמזה לי שיש ילדים שמצבם גרוע יותר...
וזה יישמע נורא... אבל אני צריכה לדאוג לבת שלי...
&nbsp
תודה על תשובתך!

lolly87

New member
בבקשה

אני לא יודעת אם לחץ מצידך יעזור או לא, אבל את יכולה לדבר עם המחנכת של הילדה ועם יועצת בית הספר, ולראות אם ומה הם יכולים לעשות על מנת לעזור לבת שלך ולך.
זה לא נשמע נורא בכלל, זה נשמע שאת אמא שאכפת לה מהבת שלה, וככה צריך להיות.
בהצלחה!

למעלה