שאלה תמימה

עפטוב

New member
שאלה תמימה

התחלתי להתאמן לפני כחודש. אולי חשוב להגיד שאני עושה רק פילאטיס ולא חוג בתוך חדר כושר. ועוד חשוב להגיד שאני מתאמנת פעמיים בשבוע שיעור של שעה כל פעם. אני לא רואה שום תוצאות, לא מבחינת שרירים, לא מבחינת גמישות, לא מבחינת חיטוב - לא מבחינת כלום! הגיוני? האם אני סתם לחוצה לתוצאות? או שמשהו פה באמת לא הגיוני.... תודה.

מאוד מאוד

תלוי מי המדריך/ה וכיצב השיעור מועבר אלייך ובאיזו רמה! כי אצלי למשל התלמידות ממש מרגישת שינוי בגוף וירידה במשקל.

אורb

New member
עפטוב

בשביל לראות תוצאות צריך לעשות לא רק פילאטיס אלא גם אירובי שזה לא חייב להיות בשיעורי סטודיו אלא הליכה, אופניים, שחייה, גם במכון כושר את יכולה לעשות הליכון או אליפטי כל סוג ספורט ששורף שומנים ומחזק ומאמן את שריר הלב והריאה, עוד דבר שחשוב לשלב זה אימוני כח או בחדר כושר או בשיעורי סטודיו הנקראים שיעורי חיזוק, שם את מחזקת את השרירים בהתנגדות ע"י משקולות גומיות כדורים בודי בר וכו.. וכמובן פילאטיס שבמסגרת האימון השירירם מתחזקים ומתארכים, הגוף מתאזן היציבה משתפרת האנרגיה עולה ואנו מרגישים פעילים יותר ומחוטבים יותר. אם את משלבת הכל ביחד כמובן בתזונה נכונה, אז את כן יכולה להגיע לתוצאות. מיותר לציין שגם גנטיקה לוקחת פה תפקיד חשוב, בכל אופן המשיכי לעשות פעילות גופנית לא רק פילאטיס פעמיים בשבוע.. ההנאה מובטחת- בהצלחה

עפטוב

New member
תודה על התגובה והמשך שאלה

אני מתאמנת בסטודיו די אנד אי ברמת חן, המאמנות משתנות ויש לרוב 4 בנות בכל אימון. מבחינת אימון נוסף אני בעייתית, אני אסטמתית קשה מאוד (כולל תרופות באופן קבוע) ולכן שום רופא ריאות לא מוכן לחתום לי על אישור להתאמן בשום חדר כושר. הרופא ריאות שלי שלח אותי לפילאטיס ונתן לי תרגילי יוגה ונשימה שאני יכולה לעשות בנוסף. אם אתם מכירים שיטה נוספת שאני אוכל להביא לרופא שלי על מנת לקבל את אישורו אני הכי אשמח בעולם כי פעם (היה היה לפני 11 שנים) הייתי ספורטאית מקצועית ואני ממש מתגעגעת לזה. בתודה עפרה.

אני חושבת

שיוגה מאוד יכול לעזור לך למרות שגם ביוגה מאוד תלוי איך מלמדים ובאיזה עוצמה ו/או סגנון. חדר כושר באמת רצוי שלא תלכי ולגבי פילאטיס אפשר רק לנסות.

CillDara

New member
אני מאמינה שיש סיכוי לא רע

שהרופא יאשר לך גם להתאמן בשיטת אלכסנדר, וגם פלדנקרייז אולם גם אלו לא יהיו תחליף עבורך לפעילות ספורטיבית אינטנסיבית... העיקר הבריאות

CillDara

New member
תלוי לאיזה תוצאות מצפים ../images/Emo13.gif

פילאטיס אינו תרופת פלא והתמדה היא המפתח. גם אני ממליצה לתלמידים להוסיף פעילות אירובית כל שהיא בנוסף לפילאטיס (שהיא פעילות אנארובית) אבל יש לזכור שגוף שלא עשה פ"ג במשך תקופה ארוכה, יציבה לא טובה וחוסר גמישות הם דברים שנוצרו לאורך זמן, ולכן להחזיר יציבה נכונה, גמישות לשרירים ולהגדיל את טווח תנועת המפרקים לוקח זמן - אם לקח לגוף X שנים כדי להגיע למצבו הנוכחי אין לצפות שאחרי חודש פתאום יהיה לך גוף חדש (שלא לדבר על פציעות....).
"Rome was not built in a day" and patience and persistance are vital qualities in the ultimate success of any endeavor. When all your muscles are properly developed, you will perform your work with minmum effort and maximum pleasure. As small bricks are used to build large buildings, so will the development of small muscles help to develop large ones. Pilates is "the attainment and maintainence of a uniformly developed body with a sound mind, fully capable of naturally performing our many daily tasks with spontaneous zest and pleasure."" - Joe Pilates​
אמרו פה גם שתוצאות תלויות במדריך וברמת השיעור - לא פחות מיזה תוצאות תלויות במתאמן עצמו ובצורה והדרך שהוא מתרגל! גם המדריך המנוסה ביותר לא יכול לעשות את העבודה עבור המתעמל - הוא יכול לכוון, לתת verbal cues, לתקן אבל את העבודה עצמה המתעמל חייב |בדגש|לבצע בעצמו בריכוז ותשומת לב!!
"A few well-designed movements, properly performed in a balanced sequence, are worth hours of doing sloppy callisthenics or forced contortion." - Joe Pilates​

סבלנות../images/Emo24.gif

אני מסכימה עם cilldara כדי שהיו תוצאות צריך להתמיד וצריך סבלנות !!! אך גם חשוב לזכור תוצאות הן גם תהליך שנעשה בשיעור עצמו. את לא מרגישה שיפור ביכולת שלך משיעור לשיעור באופן ביצוע התרגילים? הזרימה של התרגילים? הבנה של הגוף? כל הדברים האלו ורבים אחרים הם בהחלט תוצאות ואסור לזלזל בהם. הם אלו שיובילו אותך לתוצאות שאת מדברת עליהם! בכל אופן אני מציעה לך לדבר עם המדריך ולספר לו על התחושות שלך- מדריך טוב ומקצועי יכול לעזור לך בשיעור עצמו וגם מעבר לשיעור. בהצלחה ולא לוותר!

טלי93

New member
הי עפטוב

שאלה מצוינת- את אמורה לחוש תוצאות באימון- אבל שימי לב האם יש תנועות שהיום יותר קל לך לבצע? האם אחרי האימון את מרגישה זקופה? ארוכה? נינוחה? החיזוק והחיטוב השרירי מגיעים בשלב מאוחר יותר. אורלי

למעלה