שאלה תעבורתית .

red cars

New member
שאלה תעבורתית .

לפני כשנה חברה שלי חצתה מעבר חציה והרמזור היה ירוק במעבר לקניון לב המפרץ. למי שמכיר את הכניסה הצדדית באזור החניה שמתחת לבניין. יש רשתות לבנות ושלטי פרסום עליהם. בין שניים מהם יש מרווח שניתן לראות דרכו את החוצים התמימים ולעצור אותם גם אם הם חפים לגמרי מפשע,הם השוטרים נמצאו ביתרון של"רואה ואינו נראה" וכך היה ,חברה שלי אדם מאוד מאוד אמין ואני אומר זאת לא בגלל שהיא חברה שלי,חצתה בירוק והרמזור התחלף לאדום תוך כדי המעבר והיא המשיכה לחצות והם עצרו אותה כאילו היא עברה באדום. *האם היא צריכה לחזור אחורה או לסיים את החציה על פי חוק. * ואני אשאל את השופט את השאלה הבאה:" האם שהתחלתי לחצות והתחלף תוך כדי לאדום ,אני אמור לעמוד באמצע ולהמצא בדילמה לחזור אחורה ולא להגיע לאן שהייתי צריך או להמשיך ולהגיע למקום אליו רציתי להגיע או פשוט לעמוד באמצע לחכות שידרסו אותי. לאחר שנודע לי על כך והייתי בקרבת מקום הגעתי אם מצלמה וצילמתי אותם ואת המקום מהם הם ראו את הרמזור והחוצים את המעבר ,בעוד שצלמתי גם אותם ממעבר רמזור בקושי היה ניתן להבחין בניידת . *כאשר ניסיתי להתקרב לצלם את הפרצופים ומספר הרכב מקרוב,השוטרים שהיו בחוץ נכנסו לניידת כאילו רוח רודפת אחריהם ונסעו ללא סירנה או אורות בתוך הכביש הפנימי של לב המפרץ במהירות ,ובשום סיכוי שניסיתי לחשוב לא האמנתי או מאמין שהם קיבלו קריאה בדיוק בשניה שבאתי לצלם והם ברחו ניסיתי לרדוף אחיהם אבל הם נסעו מהר. *עכשיו אם הם קיבלו קריאה ואני רוצה לערער על הדו"ח ואני אומר את הדבר הבא אם הם קיבלו קריאה למה הם לא הפעילו סירנה ואורות ונוסף על אני רוצה לראות הוכחה שנרשמה במרכזיה על קריאה באותה שניה שבאתי לצלם אותם מקרוב. *ואם הם לא קיבלו קריאה למה הם נסעו כל כך מהר ממש ברחו? *עכשיו משוואה:שוטר הוא בן אדם גם אני בן אדם יש לו מילה וגם לי יש מילה ,אבל זה שהוא לובש מדים לא מוכיח שום דבר על מה שקרה נכון או לא. מה ניתן לעשות כדי לערער ואולי לזכות המשפט אם הראיות ושאלות ותהיות הרשומות לעיל. בתודה אלון

אטני לא משפטן, אך נ ראה לי, שאלתך

מתחלקת ל-2 חלקים, אשר אין כל קשר ביניהם: 1. האם בהגיעך למרכז מעבר חציה ( נניח נכנסת בירוק ) בהתחלף האור לאדום, עליך להמשיך או לחזור. 2. האם מותר לך לצלם כל מי שבא לך ברחוב, גם ללא רשות ( אפילו אלה שוטרים ) או עליך לבקש זאת מראש. -------------------- 1. אם ירדת אפילו צעד אחד לתוך מעבר חציה בירוק, עליך להמשיך עד הסוף, לא משנה אם האור התחלף בינתיים או לא, כל זמן שהליכתך רגילה ולא איטית במתכוון. האור האדום עבור הרכב החוצה לא מתחלף באותו זמן שהוא מתחלף עבור הולכי הרגל, זמן ההפרש די גדול ומאפשר המשך חציה בטוחה. לא רושמים דו"ח לחוצה, אם התחיל לחצות בירוק, לא משנה מה היה מצב האור תוך כדי חצייתו. 2. לצלם ברחוב עוברי אורח פירושו חדירה לפרטיותם, וזכותם לסרב או להתחמק מלהופיע אצלך על תמונה. וזה לא רק ברחוטב, אלא בכל מקום ציבורי. אם צילמת אותם בהיחבא, והתמונה תופץ, זכותם לתבוע על חדירה לפרטיות, במיוחד אם בתמונה הם לא מופיעים במיטב. צילום אנשי כוחות הבטחון במדים בכלל לא מקובלת, וניתן במקרה זה לעכב אותך לחקירה, כדי לבדוק מה המניעים שלך, ואם לא מדובר באיסוף חומר מודיעיני לקראת מעשה פלילי או בטחוני. 3. במקרה של משפט תעבורתי תועמד מילתך מול מילתו של השוטר כותב הדו"ח, כשאתה מופיע כמעוניין להכחיש בשעה שהשוטר רק מילא תפקידו, לא כצעד מעוניין בנושא. כך שללא ראיות נוספות (הכרה קודמת עם השוטר, עדי ראיה למקרה, עדות מומחה בנושא זמני החלפת עורות לא מקובלים וכו´, סיכוייך רק להפסיד במשפט. השוטר אינו חייב לעמוד במקום בולט, כדי שכולם יראו אותו, במיוחד במקומות קריטיים, כשכוונתו לתפוס דווקא עברייני תנויה בשעת מעשה ולא הרתעתם.

red cars

New member
אבל אם זה מוסתר בכוונה לתפוס כל .

אחד שחוצה במעבר החצייה ולשוטרים שרוצים לעשות יומית טובה או להראות לממונה עליהם שהם רציניים ועוצרים כל אחד דרך אגב באותו מקרה היו שותפים קבוצות של אנשים בכל פעם כך שזה לא צדיק דבר כזה כל מי שעבר שם באותו רגע קיבל דו"ח. זה מוגזם . או שהם שוטרים או גנבים ובכל מקרה חובה היה עלי לצלם זאת כי זה בזיון למשטרה שמתחבאת לתפוס אזרחים תמימים. ועצם העובדה שנגרמה לי בעקיפין עוגמת נפש זה אומר הכל.וגם זאת הוכחה לכמה שהם היו מוסתרים.

יא

New member
מעבר חציה

שלום רב, אכן, קיים קושי כאשר גרסת השוטרים שונה מגרסת האזרח (אשר נטען כלפיו כי עבר על החוק). אם וככל שקיים עד אשר יכול לתמוך בטענותיה של חברתך, הרי שמצבה בבית המשפט טוב יותר. לחילופין, בדיון ניתן לחקור את השוטר המתלונן ולבדוק עד כמה היה עירני ו/או האם מיקומו אכן איפשר לו לראות אם הולכי הרגל ירדו מהמדרכה אל שפת הכביש טרם התחלף הרמזור לאדום. עם זאת, בדרך כלל גישת בית המשפט הינה לקבל את גרסת השוטרים, שכן על פניו להם אין אינטרס בהצגת גירסה שאינה תואמת את המציאות (להבדיל מהאזרח נגדו הוגש כתב האישום). בברכה, יהודה

למעלה