שאלה.............תענו חחחח

• פותח הנושא zoe5
  • פורסם בתאריך

zoe5

New member
שאלה.............תענו חחחח

אתמול התכוננתי למבחן והחלטתי "להתנתק" לאיזה כמה דקות וניסיתי לעשות מדיטציה...... אמרתי לעצמי מנטרה שחזרתי עליה מספר פעמים בלב בליווי מוזיקה מתאימה בחדר..... עכשיו....בשבלב מסויים הרגשתי התנגדות מגנטית באזור הנקודה שבין הגבות(הצ'אקרה השביעית)... עכשיו השאלה שלי היא אם זה מעיד שהגעתי לשלב מסויים במדיטציה ואם יש דרך לשפר?

לקשמי

New member
האם התרכזת בנקודה הזאת?

אם כן אז זה טבעי, שכאשר מתרכזים באחת הנקודות (בין הגבות או איזור מפתח הלב) מרגישים אותן באיזושהי צורה. התחושה של "התנגדות מגנטית" די מוכרת כשמדובר בריכוז בנקודה שבין הגבות.

zoe5

New member
התרכזתי

אבל השאלה היא האם זה באמת היה חלק מהמדיטציה? כי אני לא יודעת מה אני אמורה להרגיש....ואם בכלל זה נחשב מדיטציה וזה גם הגיע אחרי איזה רבע שעה של ריכוז במנטרה והנקודה.

לקשמי

New member
זה סוג של טכניקה

התחושה שהרגשת, היא בסך הכל תוצאה שבאה מעצם הריכוז. זה לא ממש משנה כמה זמן אחרי הריכוז הרגשת את התחושה הזאת, זה יכול לבוא אחרי מספר דקות או אחרי מספר שניות או אחרי תקופה מסוימת של תרגול... לחוויות ולתחושות אין משמעות מיוחדת, אלה הן רק תחושות. המשמעותי יותר כאן הוא עצם התירגול.

zoe5

New member
תסלח לי אם לא הבנתי נכון

אבל במדיטציה-מה כן צריך "להרגיש" מה אמור לקרות...מה המאפיינים שאני צריכה למצוא כדי להבדיל מישיבה ארוכה חסרת תועלת לבין שלב אחד קדימה למדיטציה מושלמת?

לקשמי

New member
הטכניקה היא עצם הריכוז

אם את מתרכזת בין גבות העיניים, חוזרת על מנטרה (או אפילו לא חוזרת על מנטרה אלא רק מתרכזת בנקודה) זה כבר תירגול של מדיטציה. אל תצפי לחוויות או תחושות למיניהן. אין להן חשיבות במהלך התירגול. החשיבות היא בעצם המיקוד שהולכת ומתעצמת עם התירגול.

zoe5

New member
אז בעצם מה אתה אומר זה

שמדיטציה זה תרגול של ריכוז?

לקשמי

New member
אני אומרת את ההיפך :)

ריכוז הוא תירגול של מדיטציה. למדיטציה, בטכניקה הזאת לפחות מגיעים דרך תירגול של ריכוז. אם התודעה נחה על אובייקט ריכוז אחד במשך 2 וחצי דקות מלאות (ללא שום מחשבות אחרות) זוהי מדיטציה.

למעלה