שאלה ״בן כמה אתה״ בפייסבוק

Ramikarmiel22

New member
שאלה ״בן כמה אתה״ בפייסבוק

אני חבר בהרבה קבוצות פריקה ושיתוף בפייסבוק
לפעמים אני מנסה מצידי, או אחרים מנסים, ליצור קשר בפרטי
שאלה ראשונה (כמעט) שדואלים אותי היא ״בן כמה אתה״
אנשים לא חושבים לרגע שמדובר בדרישה למידע מאוד אישי
חושבים שזה לחלוטין לגיטימי לבקש לדעת בן כמה זה שמולך כבר במגע הפייסבוקי הראשון
זה מאוד מעצבן אותי
(אני רוצה לציין, שלא מדובר בנסיון היכרות למטרה רומנטית)
תגובותי הן החל מהתעלמות מהשאלה ועד תשובה שאני לאנרוצה לענות על השאלה
יש שמקבלים את זה ויש שמתווכחים עם זה

מה דעתכם, מה התגובה הכי נכונה לשאלה כזו מבלי שתעורר דחיה או חשדות לא נכונים אצל השואל?
 
אני פשוט הייתי עונה

מה אכפת לך שידעו בן כמה אתה? נראה לי לגיטימי שמישהו שמדבר איתי ירצה לדעת בן כמה אני ולהיפך.
 

אופירA

New member
מנהל
השאלה היא מה המטרה של יצירת הקשר בפרטי

בכל מטרה שנראית לי הגיונית, סביר שהזולת ירצה לדעת את גילי. זה לא מידע כל כך אישי כמו שזה נראה לך. לעניות דעתי זה מידע אישי בדיוק כמו האם אני זכר או נקבה.
לפני שיוצרים איתך איזה קשר, רוצים לדעת אם אתה גברת בת 50 או זקן בן 70 או נער בן 14. יש "קצת" הבדל בין סוגי האנשים האלה. מין וגיל זה must לפני כמעט כל סוגי הקשרים האישיים.
 

Ramikarmiel22

New member
בעינייך לגיטימי לשאול מהמגע הוירטואלי הראשון?

מוזר בעיני שאת לא לוקחת את הצד של הפרטיות של הנשאל, את חוסר הסבלנות של השואל, ששואל מיידית (רגע, מה אתה רץ..... עם הזמן תדע!......)
אז אם אני שולח לך איזה מסר בפרטי, ואת עונה לי ונוצרת איזוד דינמיקה תקשורתית, אז מותר לי לשאול בת כמה את???
 
היי

תיקח בחשבון גם שאנשים הרבה פעמים שואלים את זה בשביל "לגלגל" שיחה ולא בקטע חטטני או משהו.
 

אופירA

New member
מנהל
בעיני לא לגיטימי בכלל ליצור קשר וירטואלי

לכן דבר ראשון הסברתי שזה תלוי מה מטרת הקשר הוירטואלי ובין מי למי הוא מתרחש.
אם ידיעת הגיל (והמין) נחוצה לצורך הקשר, אז אין פה שום חוסר סבלנות של השואל.

אם תשלח לי מסר פרטי ותיווצר איזו דינמיקה תקשורתית (איזו דינמיקה בדיוק?) - אז כן, אתה צריך לשאול מי אני ומה אני ובת כמה אני וכדו'. וירטואליות זה חולי חברתי עקב השתלטות הטכנולוגי על האנושי. אז לפחות לדעת מי מדבר איתי, אם לא לראות ולשמוע אותו.
 
קטע שאת אומרת את זה...

קטע שאת אומרת את זה כי את בעצמך מנהלת פורום שהוא וירטואלי.
לא מבין כל כך למה את קוראת לעולם הוירטואלי חולי. גם לא הייתי קורא לזה כל כך "עולם". זה לא איזה עולם נפרד משלנו. זה לא עולם בכלל זה פשוט דרך תקשורת. זה גרם לעולם שלנו להיות נגיש יותר ולאפשר לנו תקשורת עם יותר אנשים.
זה כמו מה שהטלפון עשה לעולם לפני עשרות שנים וכמו מה שהמכתבים עשו לעולם לפני מאות שנים. הם פשוט הפכו את העולם להיות נגיש יותר.
להתכתב בפורום עם אנשים שלא הכרנו זה כמו שהיה פעם pen pals שאנשים היו כותבים מכתבים לאנשים אחרים בעולם כדי להיחשף לדעות ותרבויות חדשות ולהכיר את העולם שלהם. פשוט שהיום זה הרבה יותר קל ונגיש ובהיקפים הרבה הרבה יותר גדולים.
קיצור טכנולוגיה זה לא דבר רע או משהו, נראה לי את פשוט לא רגילה לזה...
|בואנה _חפרתי_אחושילינג|
 

אופירA

New member
מנהל
כשאני מנהלת פורום, אני יוצרת קשר אישי?

איזה קשר אישי יצרתי איתך או עם מישהו אחר בפורום?
כאן דיברנו על קשרים אישיים (ובאמת, כל הזמן ניסיתי לדייק ולברר איזה קשר אישי זה, ומה מטרתו).
בקשר אישי, וירטואליות היא חולי של האנושיות, בעיני. לדעתי, נגישות יתירה ליותר אנשים שפוגעת ובאה על חשבון איכות הקשר המתהווה פנים אל פנים וקול אל אוזן - היא חולי של האנושי עקב הטכנולוגי.
בטכנולוגיה צריך להשתמש נכון. ליצור קשרים אישיים (שוב, איזה בדיוק?) בלי היכולת לסנן מראש אנשים שלא מתאימים לך - לא מתאימה לאנושי, בעיני.

דייק בדברי ותבין על מה אני מדברת. למשל, שים לב שאת המילה עולם לא אני הזכרתי. לא דיברתי בכלל על שום עולם וירטואלי.
 
לא יודע, אני מניח שזה תלוי...

אם יצא לי לפתח שיחה עם מישהו בפורום, והבנאדם הזה נראה לי מעניין ואנחנו מפתחים את הקשר מחוץ לפורום אז מה רע? זו פשוט עוד פלטפורמה להכיר אנשים. באותה מידה יכולתי להכיר את אותו אדם במסיבה... פשוט באינטרנט לפעמים קל יותר להיפתח ולהכיר כי יש איזשהו מסך הגנה.
 
קשר וירטואלי

זה תחליף עלוב לקשר אמיתי היתה לי תקופה של קשרים כאילו אבל היום אני לא טורחת .אין לי סבלנות לטפח קשר וירטואלי בלבד לא בשבילי
 

בילי79

New member
אני מסכימה איתך אופירה והייתי מחדדת יותר.

כמנהלת פורום את לא יוצרת קשר אישי עם אף אחד מלבד אלו שאת מעוניינת בכך
וגם אם את עונה - כחלק מהמחויבות שלך אגב במסרים לשאלות ובקשות
אין כאן בהכרח שאיפה מצידך לקשר.
את לא חייבת למסור פרטים אישיים על גבי הפורום או במסרים וגם אם את מעוניינת בקשר וירטואלי, אינך חייבת לרצות קשר עם כל אחד.
מדובר בהעדפה אישית והעדפה אישית בכלל לא מחייבת הסבר. לכל אחד יש אנשים שהוא מרגיש איתם יותר בנוח וזה נכון גם לגבייך.
ומותר לך לחשוב אחרת - ולנהוג אחרת.
לא כל אחד יכול להבין את המורכבות של ההבדלים הדקים.
זה מאוד יפה שאת מציעה להסביר אבל את גם לא חייבת ואני מקווה שאנשים כאן מעריכים כשאת משקיעה מאמץ בלהסביר ולהבהיר את דעותייך ברמה האישית, דבר שהוא אינו אחד מחובותיך כמנהלת ובכלל.
 

אופירA

New member
מנהל
לא הגבתי בשרשור הזה בגלל שאני מנהלת את הפורום

אלא בגלל שעניין אותי להביע את דעותיי בנושא קשרים וירטואליים.
 
למעלה