שאלה 14 בשיחזור

yanivbash

New member
שאלה 14 בשיחזור

נועם, איך יכול להיות שהמח"מ של האג"ח יעלה טרם המסחר אם מדובר בהצעה לבעלי האג"ח. הצעה דורשת הסכמה של בעלי האג"ח, לא? אם ההצעה תתקבל התשובה היא שהמח"מ יעלה אך לא כך מובן מהשאלה. אני בכל מקרה חושב שהתשובה היא שכל הטענות האחרות שגויות - האם ניתן לבסס זאת על סמך הניתוח שלי? תודה, יניב.

a d e b i z i

New member
אכן-זו הייתה רק הצעה לכן בפועל לא אמור לקרות

כלום. אנחנו לא מומחים בפסיכלוגיית המונים לכן לא ניתן לדעת כיצד התנהג הנייר במסחר בטח לא לפני פתיחת המסחר.

yanivbash

New member
אני שמח לדעת שייש עוד מישהו שחושב כמוני...

אשמח לקבל את דעתו של נועם בנושא האמור.

יריב 241

New member
צודק ב100 אחוז

לעניות דעתי זאת היתה שאלה טריקית שמטרתה היתה להכשיל כיוון שכולם רצו לתשובה של המח"מ יעלה( מה שיקרה בוודאי אם בעלי האג"ח יסכימו להסדר). אולם שימו לב שבשאלה היה רשום במפורש בהתחשב בהצעה כלומר עפ"י ההצעה לא יגרום שום שינוי למח"מ האיגרת אני מאמין שהרשות קיבלה את התשובה של אף תשובה אינה נכונה. יתרה מזאת אין מקום לערער על השאלה מי שרשם בתשובות שהמח"מ יעלה מכיוון שבשאלה היה רשום במפורש "בהתחשב בהצעה" ולא " במידה ובעלי האגח קיבלו את ההצעה"

aabbccdd4

New member
אני גם סימנתי שאף תשובה אינה נכונה

וסימנתני כך אך ורק בגלל שהיה רשום שמדובר בהצעה.. שום דבר מעבר לכך .. לדעתי לבסוף יקבלו את 2 התשובות. מבחינה הגיונית עפ"י המשתמע מהשאלה בנוסח היבש מדובר בהצעה בלבד ללא מימוש.. לכן אף תשובה לא נכונה.

aladsa44

New member
המח"מ נכון כי ההצעה בוצעה ביום שישי

לפי השאלה, החברה הציעה את ההצעה בסוף השבוע - כלומר כשאין מסחר, כך שגם אם בעלי האג"ח לא יסכימו להצעה, מבחינת המשקיעים האחרים החברה תראה אטרקטיביות קצת יותר ומסוכנת קצת פחות - כי מדובר בחדשות טובות (אולי יהיה הסדר,פשיטת הרגל פחות ודאית לעומת לפני ההצעה) ולכן ביום ראשון המח"מ יעלה (תשואה לפדיון יורדת - מחמ עולה)

noam4u

New member
תשובה

על פניו אתם צודקים, אבל מהיכרות עם ה"ראש" של כותבי השאלות, סביר להניח שצריך להתייחס לעובדה שההצעה תתקבל. עם זאת, יש להמתין לתשובות הסופיות של הרשות ורק אז יהיה מקום לערער... כמובן שאעדכן.

t58804420

New member
כנראה שזו לפי הרשות התשובה הנכונה לאלוהים הפת

רונות עובדה!

למעלה