שאלה - 2 אחים הקאות ושלשולים

shaniti4

New member
שאלה - 2 אחים הקאות ושלשולים

שלום רב ,
יש לי שני ילדים - בן שנה ובן שנתיים .
לפני כחודשיים החל בן השנתיים לשלשל - יותר נכון לומר שיש לו יציאות נוזליות , בדרך כלל כל בוקר הוא קם כולו מלא מלא בצואה מרובה ומסריחה ( סליחה על התיאור ) . ברמה כזו שאני מחליפה לו את כל הבגדים והמצעים .
כך הוא התחיל - כל בוקר עם יציאות כאלו . לאחר מכן החלו יציאות כאלו גם בצהריים ובערב - וכיום הוא משלשל פשוט כל היום ( 7-8 יציאות כאלו ביום )
אציין כי ביצעתי את כל בדיקות הצואה - תרביות וירוסים ופרזיטים - והכל שלילי .
היום הוא החל גם להקיא - 3 פעמים - הקיא ממש את כל מה שאכל - אוכל לא עבר עיכול .
במשך השלושה חודשים אחרונים הוא לא עלה במשקל ( רק 400 גרם ) .
ורמת ההמוגלובין שלו ירדה מ11.6 ל10.8
במקביל, בני בן השנתיים החלו להיות הפרעות בשינה בלילה , הוא קם כל לילה בסביבות 3 -4 ואינו מצליח לישון , הוא פשוט נשאר ער כל הלילה עד הבוקר - ובבוקר מתעייף והולך לישון בסביבות 9-10 .
לפעמים הוא מעיר אותי בטענה שכואב לו באף - ואפילו לוקח לי את היד שלי ומגרד באפו . והוא ממש אומר לי שכואב לו ומגרד חזק .
שבוע שעבר בלילה הוא החל להקיא פעמיים .
ולפני יומיים גם הוא החל בשלשולים הנוזליים האלו שממלאים את כל החיתול - המון המון צואה - עם קווים לבנים מעין חוטים כאלו ( רק בצואה של הבוקר ) ונראה כי האוכל לא עובר עיכול . ושוב כל החיתול מלא בצואה מסריחה ונודפת על בגדיו . היום לדוגמא משעה חמש - כשהתעורר ועד שעה שמונה בבוקר הוא שלשל 5 פעמים . ובצהריים שוב שלשל שלוש פעמים . גם לו ביצעתי בדיקת צואה - שיצאה שלילית

אני ממש אובדת עצות , הייתי אצל 3 רופאים שונים .
לטענתם - אין מדובר בתולעים / טפילים - כי הבדיקות תקינות - ובכלל בתולעי מעיים - אין תסמין של שלשולים והקאות .
מנסים לבדוק צליאק - עשו בדיקות דם שעדיין לא חזרו.
ניסנו חלב ללא לוקטוז כולל מניעת מוצרי חלב למשך שבוע - שגם לא עזר .

אני מאמינה בתוך תוכי שזה תולעי מעיים - כי לפי מה שקראתי באינטרנט - ישנו מצב ( ואף מאוד גדול ) שתולעי מעיים לא ייראו בצואה .
אני לא מאמינה שזה צליאק - כי גם בני השני החל פתאום בהתקפות שלשולים אלו ? מה הסבירות ?

אני אשמח מאוד לקבל את חוות דעתך המהירה . על מנת שאוכל לטפל
ואפילו להפנותי לגסטרולוג ילדים מומלץ ואפילו באופן פרטי . ואולי אפילו את - היכן את נמצאת ? אני מנהריה ..
תודה רבה מראש - אני יודעת שזה ארוך :)
שני

shaniti4

New member
שוב אני..

קודם כל תודה על התשובה ..
במהלך שבוע שעבר - הסתיימו - אצל בני הגדול ( שנתיים ) השלשולים - וכעת הוא חזר לגן -והכל תקין ברוך השם .
אצל בני הקטן ( שנה ) - החלפתי את הפורמולה למטרנה ללא לוקטוז ( למרות שעשיתי ניסיון כזה - ניסתי שוב ) ואכן הפעם באמת חלפו השלשולים לגמרי!! ( אני יודעת שזה מהחלב מכיוון שניסתי פעמיים לחזור לפורמולה רגילה - והוא הקיא ושלשל בשתי הפעמים - שלשולים שומניים, עם הרבה גזים - כ15 פעם בשלוש שעות !)

לאחר המלצת הרופא המשכתי בפורמולה הזו - עד לשלושה שבועות - ואז אנסה לחזור לכלכלה רגילה .
בינתיים ביצעתי מס' בדיקות :
ויטמין B12-
412

חומצה פולית - קטן מ3
ויטמין די 33

IGG 933
IGM 96
IGA 56

קרוטן קטן משלוש MICGR/DL

רציתי את התיעצותך .. האם מדובר במשהו ויראלי ?

ומדוע הקרוטן כ"כ נמוך ? מה דעתך ? מה צריך לעשות ?
IGG - ממש גבוהה - מדוע "?
אילו בדיקות כדאי לעשות ?
על מה זה מצביע . ?

תודה שוב!

למעלה