שאלה ^_^

tiarandear

New member
שאלה ^_^

אני נורא רוצה להכין לקראת הסילבסטר עוגה שנקראת "עוגת קטיפה אדומה".... וזו פעם ראשונה שאני מתכננת לעבוד עם צבעי מאכל... אבל בכל מקום שאני קוראת, כתוב כמה שצבעי מאכל מסוכנים... רציתי לשאול האם יש צבעי מאכל טבעיים? שלא ישפיעו על הטעם של העוגה? במיוחד הצבע האדום? תודה רבה מראש ^_^

net the jet

New member
לרוב משתמשים במעט מאד צבע מאכל ככה שאין

באמת שינוי בטעם. במקרה הסתכלתי לפני כמה ימים במתכון של העוגה שהזכרת וראיתי שצריך די הרבה צבע מאכל....אז אני לא יודעת להגיד לך. אני מניחה שאין הבדל בטעם ולא שמים לב. גם אם משתמשים בצבע מאכל מסוג ג'ל ולא נוזל אז צריך לשים הרבה פחות ממה שכתוב, אולי אבקה ? בכל מקרה אני יודעת שבארה,ב זו עוגה מאד מקובלת במיוחד בדרום.

tiarandear

New member
אבל קיימים צבעי מאכל טבעים בצבע אדום?

כמו שאנשים שמים כורכום בשביל צהוב.... ואם כן קיימים אז מה הם? ושאלה נוספת....האם צבעי מאכל זה כשר? אני מתגוררת בחו"ל ואני חוששת להשתמש פה בצבעי מאכל....בגלל הסיכון....

net the jet

New member
לא ממש, לא בארץ. בכל מקרה אדום טבעי אפשר

להפיק מסלק, הבעיה היא הטעם ושזה יהיה נוזלי מדי לצבעי מאכל אכן יש כשרות. איפה את בחו"ל ? בארה"ב יש צבעים של וילטון או אמריקולור- יש כשרות. באנגליה שי את sugarcraft גם עם כשרות.

tiarandear

New member
no good :(

אני באיטליה.... ואני כל הבוקר מנסה למצוא מתכונים על סלק לעוגה... אך אנשים פשוט מסרבים להשתמש בסלק ומתעקשים על הצבע מאכל... :(

tiarandear

New member
חזרתי להגיד תודה ^_^

אמנם מצאתי צבע מאכל לא של וילטון אלא של חברה אחרת, איטלקית... בדקתי לפי התוכן של הצבע...ושלושת הכימיקלים שיש נחשבים לכשרים או ל- לא-לא כשרים (כלומר שזה לא כשר אבל בסדר...) בכל מקרה המון המון תודה.... ובגלל שאמרת שראית את העוגה לא מזמן... רציתי לשאול את עצתך אולי, הצבע שקניתי מהול במים (כתוב שזה מכיל מים) והוא הגיע בכמות של 85 מ"ל המתכונים שמצאתי מתייחסים או לאבקת צבע מאכל או לג'ל של צבע מאכל....ולכמות של כף וחצי או שתיים.... את חושבת שאני עדיין צריכה לשים רק שתי כפות של צבע? שוב תודה!

net the jet

New member
אולי תעשי נסיון לפני ותכיני חצי כמות ( מדויקת

ותראי עד כמה אדום יוצא לך. לפעמים יש הבדלים בצבעי מאכל, בעיקר באדום. מכיוון שזה לא משהו "קריטי" במתכון אלא רק צבע אז מקסימום יצא לך אדום מאד בהיר... ופעם הבאה תדעי לשים קצת יותר

למעלה