שאלה: Cloud of Stars

ittaih

New member
שאלה: Cloud of Stars

OK, עכשיו, אחרי שנפתרה שאלת האניגמה-קיוב, יש לי עוד שאלת תם שתיראה מגוחכת למבינים: באותו ספר (Paper Crystals של דיוויד מיטשל) הוא כותב על דגם אחר שהוא "דוגמא לאפשרות להפוך צורה תלת-מימדית אחת לצורה אחרת, אחרי שכבר הורכבו החוליות", והיא "Cloud of Stars". באותו משפט הוא מציין עוד דוגמא, מוכרת יותר נראה לי (שאפילו אני מכיר, ושכיכבה כאן לא מעט בחודש האחרון מתישהו) והיא ה-Omega Star. בכל אופן נשאלת השאלה: מה זה ה-Cloud of Stars הזה, איפה רואים דוגמא שלו, והאם הוא שווה מאמץ כמו ששני החברים שלו (לאותו משפט בספר) - האומגה והאניגמה - שווים? מי מכיר מי יודע?

gaharoni

New member
כאן

הדגם מורכב מ-90 יחידות
, מה שאומר שאני בחיים לא אקפל אותו. הישר מהאתר של דייויד מיטשל: הסבר מפורט עם ציור תמונות: יש כאן וגם כאן.

ittaih

New member
תודה

ושוב תודה. האתר של מינקשי מ ד ה י ם ומעורר קנאה (כלומר, אצלי. נכנסתי לפני יומיים ויצאתי מהר כדי לא להתבלבל. ועכשיו שוב ... ) ולחשוב שרובם ככולם של הדגמים זה המצאות בתוך ה-10 שנים האחרונות, ושהעסק בעצם רק מתחיל! אותי זה קצת מבהיל וקצת מתסכל (למשל: "איך זה שרק עכשיו הגעתי לזה" ; ו"כמה דגמים כבר אפשר להמציא בכלל", וכאלה), ובכל זאת גם קצת מאתגר ומעורר, כי זאת באמת רק ההתחלה, ואולי בדרך אפילו נצליח להוסיף קצת לעולם המדהים הזה.

למעלה