שאלה

In Another Time

New member
שאלה

אני לא סופרטאית. אף פעם לא הייתי. אף פעם לא אהיה.
ב3 החודשים האחרונים החלטתי להכנס קצת לכושר. עושה הליכות אינטנסיביות.
מאז, כל פעם במהלך ההליכה או בסוף ההליכה יש לי בחילה מטורפת, וקצת טעם של קיא, אני מרגישה את האוכל מהצהריים עולה (אני עושה את ההליכה 3 שעות אחרי ארוחת הצהריים).
למה זה קורה ואיך מפסיקים את זה?

נשמע מאד לא נעים

לא מוכר לי. אולי זה סוג של ריפלוקס?
ניסית לאכול משהו קטן וקל לפני ההליכה? ואולי להוריד הילוך קצת?

In Another Time

New member
להוריד הילוך לא בא בחשבון

ואם אני אוכלת פחות, הרעב חוזר כעבור שעתיים.

אמרו לי שזה יכול להיות בגלל שהגוף שלי לא רגיל לזה שאני עושה ספורט.
מודה, קפצתי לזה קצת לא בהדרגתיות.
מה דעתך?

אין דבר כזה שאין דבר כזה

אם מה שהגוף שלך דורש זה להוריד הילוך, מורידים הילוך.
אבכל זאת הייתי מנסה לאכול משהו ממש קל לפני - פרוסת לחם, או 2 תמרים, משהו שמתישב לך טוב בבטן.

meedas

New member
הגיוני, אם אכלת הרבה בצהרים

הייתי מגדילה את הזמן בין האוכל לפעילות, או מקטינה את הכמות של האוכל (או אוכלת דברים קלים יותר לעיכול)

אני למשל רוכבת הביתה מהעבודה לעיתים קרובות. ארוחת הצהרים באחת ובשעה ארבע אני צריכה לרכב, אז התרגלתי לאכול ארוחת צהרים קלה יחסית (יחסית למה שאני רואה בצלחות של אחרים). זה גם עוזר למנוע את נמנמת הצהרים המצויה וגם הופך את הרכיבה לנעימה בהרבה.
אם במקרה ארוחת הצהרים מתאחרת, כמעט תמיד יעלה לי האוכל ברכיבה, ואז אני מקפידה לרכב לאט יותר ולא להעלות דופק

פעילות אינטנסיבית באמת אני יכולה לבצע רק על בטן ריקה לחלוטין. למשל, לרכיבות כביש ארוכות אני מעדיפה לצאת בלי לאכול כלום (וכמעט בלי לשתות, אבל זה כבר סיפור אחר)

הקצב שלוקח לנו לפנות את האוכל מהקיבה זה עניין אינדיבידואלי. אם את, כמוני, מאלו שזה לוקח להן יחסית הרבה זמן, תצטרכי לסדר את הלו"ז שלך בהתאם וללמוד לאט לאט איפה נמצא גבול הנוחות שלך

In Another Time

New member
כנראה שאני כמוך,

אם את אוכלת יחסית מעט בצהריים, את לא נשארת רעבה?

אני גם כן עושה את ההליכות אחרי העבודה. ארוחת הצהריים שלי היא בשעה 14:00 ואני יוצאת להליכה בשעה 17:00.
קשה לי להקדים את זמן הארוחה, כי לפני כן אני פשוט לא רעבה!
אני אוכלת לרוב אורז עם חתיכת עוף, אם אני ממעיטה באוכל, אני שמה לב שב-16:00 אני גוועת ברעב...

meedas

New member
לפעמים אני מרגישה רעב

לפני שעת הארוחה הבאה.
זה לא מטריד אותי. זה לא שהרעב מבוסס על משהו אמיתי ומסמן שבאמת הגוף זקוק לאוכל. אם לא נוח לי לאכול בשעה מסויימת כי זה מתנגש לי עם פעילות מתוכננת, אני לא אוכל עד אחרי הפעילות. גם במחיר של כמה קרקורי בטן מזוייפים (הם הרי נעלמים ברגע שתשומת הלב עוברת למשהו אחר)

אם לא נוח לך להקדים את ארוחת הצהרים, למה לא לאחר קצת את שעת הפעילות? ממילא עכשיו כל כך חם בחמש שזה די בלתי נסבל לעשות משהו.

susieada

New member
תזמון וכמות אוכל.

באמת תחושה קשה של בחילה, אפילו 3 שעות אחרי ארוחה.
אני לא תזונאית, אך בכל מפגש או התייעצות שלי עם תזונאים שונים, דרך הרצאות, אירוח כאן בפורום, הדרכה אישית, ממליצים לאכול 5-6 אורחות קטנות ביום, עם אורחה אחת ביניהן קצת יותר גדולה, תזמון ותאם לפעילות הספורט (בד"כ אחרי).
אני יודעת שקשה לתמרן יותר הפסקות לאוכל בשעות העבודה, אך אולי זה פתרון...

תמיד תוכלי להתייעץ עם תזונאי כדי לשאול. (אני פונה לתזונאי שמתמחה בספורט).

בהצלחה.

tom696

New member
עוד רעיון

מה את שותה?

בעבר הייתי שותה דיאט קולה, זה היה גורם לי לחומציות בקיבה והקאות תדירות במיוחד אחרי ריצה. מעבר לאוכל יכול להיות שגם השתיה משפיעה.

הערת אגב בנושא הקאות - מעבר להקאה עצמה זה משפיע על כל ההתאוששות - התייבשות, מחסור במלחים וכו'.

omaopa

New member
המלצה

קודם כל להתייעץ עם דיאטנית.

שנית, היתה לי מתאמנת שזה היה קורה לה והצעתי לה לשתות משקה איזוטוני לפני וגם במהלך האימון.
זה פתר לחלוטין את הבעיה ומאז לכל אימון היא באה עם איזוטוני.

אין לי הסבר או הבנה רפואית אבל שווה לדעתי ניסיון.

למעלה