שאלה

שאלה

אני רוצה לרקום ורד בריקמת איקסים על בד שהוא לא בד לרקמה, אין אני מעבירה את הדוגמא בכדי לעקוב אחריה לבד?
תודה רבה לעונות

רשת לרקמת צלבים

שלום לך נמשים! קיימת רשת שאריגתה די דלילה וצורתה כבד המתאים לרקמת צלבים. מכליבים אותה קלות לבד הנרקם ורוקמים עליה. אחרי סיום העבודה פורמים אותה - פשוט מושכים את החוטים שלה החוצה.
אני לא זוכרת איך קוראים לזה, בנות, מישהי זוכרת?
נדמה לי שאפשר להשיג אותה ב"אבנט"
בהצלחה יקירה! תראי לנו תמונות של התהליך!

05 מיכל

New member
קנווס, לא?

ומישהי כאן (או בקומונה, אני לא זוכרת) סיפרה פעם שקיימת אפילו גרסה שמתמוססת במים - מסיימים לרקום ומרטיבים, וזה נמס!

תודה רבה על התשובות, אני נוסעת היום לרכישות

אחפש, מצא חן בעיני רשמת מתמוססת, מעניין אם זה באמת קיים
.
ועוד שאלה אני רוצה לקחת דוגמא מסויימת(של ורד) ולהגדיל אותה ממש נניח פי 4 או 6 (לגודל של דף A4) אפילו מגודלה האמיתי, כשאני מגדילה במדפסת מן הסתם גדלים גם הריבועים של הדוגמא, אין עלי להתייחס לזה ברקמה? האם לכל ריבוע להכניס 4 איקסים? זה יתן פורפורציות נכונות ומדויקות? יש דרך אחרת???...
שוב תודה

נמשים יקרה... אם את רוכשת היום בד, למה לא

תקני מראש בד המיועד לרקמת צלבים? אאידה או גבינה? זה יחסוך לך כל כך הרבה כאב ראש!...
לגבי הגדלת הדוגמא, זו שאלה מאתגרת! אומנם ניתן לקחת דוגמא קטנה ולהשתמש בצלבים בגודל כפול, אפשר לקחת חומרים יותר גסים ופחות צפופים, הכל מוביל להגדלת הדוגמא המתקבלת. אבל הגדלה בעזרת מכונת צילום אין כאן, כי כל הדוגמא צריכה לעבור עידון והתאמה. אני מציעה לך מראש לקחת דוגמא יותר גדולה ויותר מורכבת המתאימה לגודל הסופי שאת שואפת אליו. יש אינספור דוגמאות חינמיות של ורדים בצלבים ברשת.... בהצלחה!

אתר להמרת תמונה לדוגמת רקמה

באדיבות Miss Moo הנהדרת, ממנהלות פורום טכסטיל וליבוד (תודה ענקית!)
שומרים את התמונה שלך כקובץ, ונכנסים לאתר שמבצע המרה. לא לשכוח לשמור אחר כך את הדוגמא שנוצרה...

תודה רבה, לא את הבד כבר יש לי אני אסביר

אני מתכננת על שיפוץ כורסא ישנה, אני תופרת לה מחדש את כריות הישיבה ויש לי כבר בד לזה, אני רוצה לרקום ורד ענקית על אחת הכריות ולכן צריכה שהדוגמא עצמה תהיה גדולה או לחילופין להגדיל אותה איכשהוא לגודל A4 מעלה לכן את הקובץ שמצאתי והגדלתי הבעיה היא שהריבועים מן הסתם גם גדלים בהתאמה...

maybesure

New member
ברור שגדלים בהתאמה

זו לא בהכרח בעיה
ובגודל כזה, של כרית, לדעתי את יכולה פשוט לשרטט את הריבועים בעזרת סרגל ולהתחיל לעבוד עם התרשים, כמובן שתזדקקי לחוטים עבים - כותנה או צמר (אקרילן) דק לסריגה.
או 2 חוטי רקמה מהסוג שסורגים בהם כיפות - הכל תלוי בגודל הסופי של הורד.

אני רקמתי ורד דומה על רשת פלסטית גדולת חורים, עם חוטים שגזרתי משקיות ניילון. פשוט צריכה מרחב גדול בשביל לסיים את העבודה עם הרקע והכל אז זה קצת תקוע. מחכה שהבית יהיה ריק מתישהו

למעלה