שאלה

שאלה

לילה/בוקר טוב לכולם. רציתי לשאול מי מבין בזה אם מותר לי לעשן סיגריה ליום? כי לפני המחלה עישנתי קופסא לשבוע, וכששאלתי את הד"ר שלי היא לא דחתה את זה, רק אמרה לי שהבעייה שאני אימשך ליותר מאחת ליום... אז סיגריה ליום מותר? ואחרי הטיפול? נ.ב. תודה - ביי לכולם ורפואה שלימה יוני

אל תעשן...

אלוהים... כמה אני בוכה לאמא שלי שתפסיק לעשן.. אבל היא כמו ילדה קטנה.. הולכת למטבח מוציאה את הראש כמו גנב ומתחילה לעשן.. אז היא לא מסיימת סיגריה שלמה היא מעשנה בשלישים אולי, אבל היא מעשנת. כעיקרון המצב הפיזי שלה טוב, אבל היא לא יוצאת הרבה מהבית. לפעמים היא טוענת שהיא הולכת ל"סיבוב"... הייתה לי הרגשה שהיא הולכת לקנות סיגריות, אך באמת שכחתי מזה. כמה ימים אחרי זה ידיד שלי שהוא הבן של המוכר סיפר לי שהיא באה לקנות סיגריות במכולת. אמרתי לו שלא יימכור לה יותר (זה הכי קרוב לבית) וסיפרתי לה שגיליתי ושזה הורס אותי ובלה בלה בלה... מה היא עשתה? הלכה לקנות בתחנת דלק מהמכונה. ואני שואלת את עצמי... זו אישה שרוצה להיות בריאה? היא מראה נכונות שהיא רוצה לצאת מהחרא הזה? כאילו לא מספיק עישנה 40 שנה כקופסא ליום קיבלה סרטן ריאות בווםם טוענת שזה לא מזה וזה לא קשור סורי שרשמתי פה את כל זה אבל אני לא מבינה... אתה רוצה לחיות?? אל תעשן אחרי הטיפול??? אחרי הטיפול תחליט כבר עכשיו תתרכז בלהחלים!!! תהיה חזקקק תתן מעצמךךך תראההה לסרטן הזבללל הזה שאתה תנצחח אותו!! ואולי תגיד עליי מה את מקשקשקת כולה ילדה את לא יודעת מזה סרטן ומזה להיגמל מעישון, אז סרטן אולי אין לי ושגם לא יהיה לי, אך אמי שהיא האדם הכי חשוב לי בעולם חולה במחלה הנוראה הזו, ואני חווה על בשרי כל יום את ההשלכות של זה. תפסיק לעשן.. תפסיק... מזה נותן לך? רוגע? לא יודעת, תלעס גת.. משו.. תמצא אלטרנטיבה אחרת.. יוני... אני כותבת לך מכל הלב באמת.. ומקווה שאני לא מדברת סתם כמו כל ההרצאות והנאומים שאני דופקת לאמא שלי... תהיה בריא חמוד תשמור על עצמך.. באמת.. מכל הלב שולחת חיבוקים ונשיקות, שירז

יחפנית

New member
שירז יקרה ....

אני יודעת שמאד קשה לך , אני שומעת את זה בינות כל המילים של ההודעה שלך , אבל הקושי שלך , והצורה בה את מבטאת זאת , לצערי , בלקסיקון שלי , ומהניסיון שלי בסרטן , לא רק עוזר למצב , כי אם מחמיר אותו . גם לך וגם לסובבים אותך . אני לא כותבת לך כאן כדי לשנות את דרכך , אלא רק מציינת כמה דברים כנקודות מחשבה , אז קחי זאת ברוח טובה . 1. לגבי הסיפור עם העישון של אימך בגניבה כמעט , אמרת שאמא שלך , עישנה כבר הרבה שנים , והיתה מעשנת כבדה . כיום , החיים שלה בסכנה , והיא מודעת לכך , ועוברת די הרבה דברים עם עצמה , הדרך בה היא רגילה להרגע , או לחשוב , או להרגיש , היא דרך הסיגריות שלה . נכון או לא נכון , בריא או לא בריא , ככה היא יודעת . גם ללא סרטן , קשה פתאם בגלל שמישהוא אחר ממני החליט , להפסיק התמכרות מסויימת . מי שאומר שכן ניתן , מבין מעט מאד בהתמכרויות . אמא שלך כרגע זקוקה להתמקד בתחושות המבריאות אותה , ולא להרגיש , שמשהוא שהיא עושה , 1 - הורס אותך , 2- הוא כל כך לא בסדר שהיא צריכה להתגנב לעשות זאת . אמך אישה מבוגרת בעלת זכות בחירה , חורה לי לשמוע שהיא צריכה להתחמק ולעשות בגניבה דבר כרגע . אני יכולה לומר לך שירז , שאחד השיעורים הגדולים מהסרטן , היה - לקבל . קבלה . אמא שלך זקוקה כרגע לאהבה , להכרה במי שהיא בבאמת , מעבר לסיגריות או להתנהגויות חיצוניות , קבלי אותה כמו שהיא . זו יכולה להיות מתנה גדולה הרבה יותר מללחוץ אותה לפעול איך שאת היית רוצה לראות אותה . תחשבי על זה . בנוסף , יש לי בקשה מאד גדולה . כתבת שני משפטים שאותי הרעימו בבפנים .... להלן " תראההה לסרטן הזבללל הזה שאתה תנצחח אותו!! " ו..."חולה במחלה הנוראה הזו" . סליחה שירז , אבל ראשית , סרטן זה לא מחלה נוראה , וממש לא זבל . הסרטן זה איתות של הגוף , שאומר שעד כה משהוא לא חי באופן הנכון לנפש . זה הכל , במילים אחרות אפשר לומר שזה הגיע כדי לעזור לאותו אדם לשוב חזרה לחיים מעצימים יותר . ומזמין אותו למסע פנימי . אני יודעת שכאחת שמלווה מתמודדת סרטן , זה המקום הכי קשה , לראות את מה שאני אומרת . אז בואי ואתן לך עוד סיבות לנסות להמנע מלדבר באופן כזה לפני אנשים המתמודדים עם סרטן פה בפורום. 1. כשאנו מגנים את הסרטן , אנו למעשה מביעים את הפחד ממנו . הסרטן מזמין אותנו למסע פנימי , ועדיף למסור מסרים חיוביים ולא שליליים , מסרים שיגרו את האדם לחקור ולגעת ולהבין את הסרטן . את כותבת כאן במקום שאנשים מנסים להבריא , אנא , תני להם כוח להקטין את הפחדים מהסרטן, ולא להעצים אותם . חישבי על כך . תת המודע משחק תפקיד מאד חשוב בכל חיינו , על אחת כמה וכמה כשאנו חולים , ועל כן כדאי לנקות את הדיבור . 2. הסרטן הוא לא מבקר חיצוני , זה תא של הגוף שלנו שהתחרפן לו . והוא גם שומע מה שאומרים וחושבים . סרטן נורא אוהב ששונאים אותו . זה גיליתי במסע ההבראה שלי , שירז את יודעת מה הסרטן הכי שונא ? הסרטן הכי שונא שאוהבים אותו ........... ואז הוא מתפוגג ונעלם . לפעמים אני חושבת , שכל מסע ההבראה , הוא בעצם כמו להכנס למאורת הדרקון יורק האש . בהתחלה אנו רואים להבות ושומעים קולות מוזרים ומרוב פחד , אנו מקללים אותו וזורקים עליו אבנים , אבל ככל שאנו מעיזים להפסיק לפחד וללכת לפגוש בבאמת את הדרקון שמתחבא לנו בפנים , אנו מגלים שבעצם , כל הדרקון הזה , הוא מאד קטן ותמים ואז אפילו מגלים שהוא חמוד . כשזה קורה , אז הדרקון הסרטני הזה , מתפוגג ונעלם . זה היה רק דרקון שדרש תשומת לב , ענקית . כשאנו פוחדים , או חושבים שהוא זבל , אז קשה לרצות לגשת אליו ולראות אותו מקרוב . שירז תחשבי על זה . קחי חיבוק גדול , על התקופה הממש לא קלה שאת עוברת , ולכי תיבדקי עם עצמך , ועם אמא , מה הדרך הכי טובה להנעים את זמנה . ואז גם אצלך יהיה יותר שקט , כשתיראי אותה מחייכת , אפילו אם זה מאחורי ענן סיגריה . אז תאמיני לי ששתי נשים בחדר יהיו מעושנות אולי , אבל נוגעות באהבה . ולמען אהבה , כבר הרבה יותר כדאי לחיות לא באנו לכאן לחיים להמון זמן , בואי נהנה ממה שכרגע קורה . קחי חיבוק אני

מיליתו

New member
הי יחפנית...

טוב שמצאת תשובות בספר של לואיס היי, גם אני קראתי אותו, ואני חושבת שהוא נותן המון. יש, דרך אגב עוד ספרים שמציגים גישות דומות יותר או פחות. הגישה שלך היתה מה שהרגשתי כשחליתי בסרטן בפעם הראשונה. הייתי בריאה 10 שנים, ואז זה חזר. אני חושבת שיש דברים שצריך להילחם בהם. נכון, שצריך לקבל את עצמנו ואת הגוף שלנו, ונכון שהסרטן הוא חלק מאיתנו - אבל אפשר ורצוי להילחם בחלק הזה - למגר ולהוציא אותו, להכניס במקומו אור והשלמה - אבל להילחם, זה חלק מהחיים.

מיליתו

New member
הי יוני

האמת היא שאני מבינה את הצורך שלך בעישון. אישית אני לא מעשנת, מעולם לא עישנתי ואני די סולדת מריח סיגריות ועשן. לא מפריע לי שאנשים מעשנים, כל עוד הם עושים את זה מספיק רחוק ממני. לגביך ספציפית - אין לך מספיק רעלים בגוף עכשיו? לא חבל? נכון שאנחנו נושמים אוויר מזוהם ממילא, שותים מים עם כימיכלים ואוכלים אוכל מעובד עם דברים שרק אלוהים יודע למה הם גורמים, ובכל זאת - בשביל מה זה טוב? סבא שלי, שיזכה לחיים ארוכים, עישן המון מגיל 13, ולפני כמה שנים, בגיל 80 הוא החליט שכדאי להפסיק כדי לשמור על הבריאות... אתה יכול להבין למה אני מתכוונת. אני לא עישנתי אף פעם (רק פאסיבית, מחוסר ברירה) - חילתית בסרטן... תחשוב מה שתחשוב - ותחליט מה שתחליט, אבל סביר להניח שחוסר עישון רק יגרום לך להרגיש יותר טוב.

שאלתי על סיגריה ליום..מבחינה רפואית

מהד"ר שלי הבנתי כי מסיגריה אחת ליום אין סכנה... זה יכול להיות?

מעשנת

יוני, אני אחרי הטיפולים או יותר הם נפסקו באמצע משום שקיבלתי אירוע מוחי ,לפני המחלה עישנתי כשתי קופסאות ולאחר גילוי המחלה הפסקתי לשבוע או שבועיים בסוף לקחתי סיגריה והיום אני מעשנת כחצי קופסא , הרופאים בפירוש לא אמרו לי להפסיק אלא רק המליצו על כך,ואם אתה מדבר על סיגריה אחת ביום אולי תוכל להסביר מה זה יתן לך, האם לא כדאי לדלג על " הכיף " הזה.

יחפנית

New member
יוני , הכי חשוב להרגיש חי

הכי גרוע , זה לחשוב שמה שאתה עושה מזיק לך . כשיש סרטן , זה בעצם צורה של הגוף לומר , משהוא באנרגיית החיים שלי השתבש , משהוא בנשמה שלי לא חי על פי איך שאני באמת רוצה או מאמין . כדי לעזור לגוף להבריא , צריך להתחיל לתת לו בתחלס מסרים של חיות . לא הסיגריה או הסיגריות , הם הגורם לסרטן , ולא העישון או לא לעשן , זה מה שיגרום להחלמה . מה שיותר חשוב מעישון הסיגריה , זה הנינוחות והרגיעה הפנימית שלך . אם להפסיק לעשן לחלוטין יגרום לך לחץ או תחושת אי נוחות , אז התחושה הזו תהה הרבה יותר מסוכנת לך מאשר הסיגריה עצמה . אתה אמור בזמן הסרטן ללמוד את עצמך ולבחור את סידרי העדיפויות , בזמן סרטן עדיף לא להאבק , בשום דבר , אם הפסקה תיגרום למאבק פנימי , אז עדיף שתעשן , כי מה שיותר חשוב מכן סיגריה או לא סיגריה , זה מסע ההבראה שלך . כימו תראפיה , זה רעלים . הרבה יותר חמורים מסיגריה . או אפילו שניים . מה שחשוב זה לא להכריח את עצמך לדברים שהחלטתם אינה מגיעה ממך . עצום עיניים , תתחיל להרגיש את הצרכים והרצונות שלך , ואז תדע את התשובה . כל אדם הוא אינדיוודואל , ומה שטוב לאחד לא טוב לאחר , חשוב שתדע מה חשוב ועדיף לך , שיתן לך נינוחות פנימית . כי ככל שתהה נינוח יותר , ככה הגוף יצליח לשקם ולרפא את עצמו , עם או בלי סיגריה . בהצלחה יוני ושמסע ההבראה שלך יהיה מענג . שלך בברכות החלמה אני אגב , עיברית שפה יפה ומלאת סודות , במילה החלמה יש את ההתכוונות למילה חלום , ככל שתחלום את חייך טוב יותר , ככה ההחלמה תהה מהירה יותר . נקודה לחשיבה .

יחפנית

New member
חחחחחחחחחח היי ציפורית

חברה שלך קראה לי , והיא תמיד גורמת לי לעשות דברים משונים .......... חחחחחחחחחחחחחחחחחח חיבוק ענק אני

אהבתי כל מילה-ובאמת זה עושה לי טוב

עושה לי טוב הגישה שלך. זו גם הגישה שלי לחיים כרגע... ולכולם- כן! סיגריה חת ליום עושה לי את זה! אני די מכיר את עצמי בזמן האחרון... וגיליתי- שמה שמונעים ממני לגמרי מלחיץ אותי, וסיגריה אחת ליום זה כמו שיחרור מהלחץ ואפילו שזה רק אחת ליום, זה כן מספק אותי (כי לחזור ממש לעשן מפחיד אותי!! זה מה שחסר לי-חלילה עוד מחלה...) אבל אחת ליום (או שנים לא יותר) זה מחזיק אצלי כבר חודש מעמד! ולכן שאלתי אם זה בסדר... תודה לעונים פה שמעתי מיכם כמה גישות לזה, וזה בסדר. יום טוב ושכולנו נירפא בגוף-ובנפש
יוני

אחשל

New member
../images/Emo120.gif ליום ../images/Emo9.gif

היי יוני, לא כ"כ הבנתי אם אתה בתקופת הטיפולים או אחריה. אני מעשן מעט מאוד - מדי פעם, כשמתחשק לי. לעיתים סיגריה ליום, לעיתים נדירות אפילו 2-3 ביום, אבל יש גם ימים ואפילו שבועות שאני לא נוגע בסיגריה... אני לא עישנתי בתקופת הטיפולים וקצת אחריה, בעיקר כי לא הרגשתי את הצורך ולעיתים ריח העשן גרם לי להרגיש רע. כשחזרתי לעשן, שאלתי את הרופאה שלי, והיא אמרה חד-משמעית שכמות הסיגריות שאני מעשן, לא נחשבת בעיניה כעישון
. חשוב לי להדגיש שאני מאמין ומודע לכך,שכל עישון מזיק לבריאות, כך או אחרת, אבל בכמויות הקטנות האלה, הנזק הוא מן הסתם פחוּת. אז - אם הסיגריה ביום גורמת לך הנאה, ומקלה עליך את היום, לך עם זה
. ניר

night mistress

New member
אני הבנתי מהרופאה שלי ש...

רצוי שהגוף יהיה הכי חזק שיש לפני הטיפול.. אני הפסקתי לגמריי, לא חצי ולא סיגריה ליום...כלום, נדה.. אני חושבת על זה ככה: מה אני רוצה יותר? לחיות או לעשן? אני חושבת שהתשובה ברורה..

דגנילי

New member
ואני..

בתקופת המחלה וההריונות של הילדים שלי לא עישנתי אפילו סיגריה אחת.. אבל עכשיו סיגריה או שתיים ביום.. זה טוב לי ואני חיה רק פעם אחת.. ועושה מה שטוב לי... למרות שההורים שלי מתפוצצים שהם רואים שאני מעשנת, במיוחד אחרי מה שעברתי. אבל אני עושה מה שטוב לי. ואגב גם הרופאת משפחה שלי אמרה לי שלעשן סיגריה אחת ביום זה לא נקרא לעשן.. אבל גם עישון פסיבי זה עישון..

למעלה