שאלה...

pirtza

New member
שאלה...../images/Emo101.gif

שלום אני מאוד רוצה להיות להיות פארמדיקית..ורציתי לדעת מה התנאים כדי להתקבל... ז"א כמה יחידות אני צריכה לקחת בביולוגיה וכימיה וכל זה...(אני משארת שצריך את זה כדי להתקבל...) ורק לידע כללי אני מע"רית... נעמה

paradan

New member
לאיזה מסלול?

ישנן שלוש דרכים עיקריות לפאראמדיק: מד"א צבא אוניברסיטה. באיזה את מעונינת?

pirtza

New member
...

למה אתה מתכוון?? אםהבנתיאותך נכון אז אני רוצה את זה כדי לעבוד במד"א...אבלאני לא בטוחה שזאת הכוונה.. שלך נעמה

paradan

New member
אני מתכוון למה שאמרתי בהודעה

כן כן, אין שום משמעות נסתרת. את תעודת הפאראמדיק אפשר לקבל בשלוש דרכים: סיום קורס של מד"א סיום קורס צבאי או מסלול אקדמי לפאראמדיק עם תואר ראשון. הכל תלוי בך. מה רצונותיך, תוכניותיך לעתיד, יכולתך האישית, יכולות כלכליות, גיל, מקום מגורים ועוד כהנה וכהנה. באיזה מהם את מעוניינת? *אחרי קבלת תעודה בכל שלושת המסלולים את יכולה לעבוד במד"א...

pirtza

New member
אתה יכול להסביר של כל הדרכים..בבקשה

אני אשמח אם תסביר לי על שלושת הדרכים... די קשה לי להחליט עכשיו... ואין לי מושג מה בידיוק יהיה בעתיד....אבל זה עדיין יעזור לי להחליט.. נעמה

paradan

New member
ביקשת קיבלת

על רגל אחת אומנם. בצבא: קיים קורס פאראמדיקים במסגרת קדם צבאית ולאחריה שירות במקצוע. הקורס הוא כשנה ובסופו מקבלים תעודת פאראמדיק. נכון להיום המיונים לא מביישים את היחידות המיוחדות וכוללים עמידה בתנאי קב"א (54 - כמו לקורס טיס) ומבחנים (אין גיבוש אומנם אבל בעבר היו מבחני קואורדינציה). במד"א: קיים כמובן הקורס הותיק ביותר של מד"א אשר אורך גם כשנה. לדעתי קורס זה מוציא את הפאראמדיקים הטובים ביותר בזמן הקצר ביותר. עלותו לאזרח כעשר עד עשרים אלף שקל (כמו שנת לימודים באוניברסיטה עם מחשיבים מגורים נסיעות...) וניתן להשתמש במענק שחרור מהצבא. המיונים הם מבחן התאמה של משרד העבודה (כולל פסיכוטכני, דינמיקה קבוצתית, וראיון עם פסיכולוג - לדעתי יותר קשה מהצבא כי נעשה ע"י אנשי מקצוע ולא חיילת חובה...) וראיון במד"א. תנאי קדם זה נסיון בתחום, בגרות מלאה... מסלול אקדמי: שם אני לומד. אורכו שלוש שנים ובסופו מקבלים תואר ראשון. דרישות קדפ הם פסיכומטרי > 550 (העלו את הרף השנה אומרים), בגרות מלאה ואותם מבחנים כמו של מד"א+ראיון בפקולטה. הלימודים בקורסים הם כ-5 חודשים (ברוטו גס) לימודים עיוניים וכל השאר השתלמויות. באוניברסיטה שנתיים לימודים עיוניים ועוד שנה שרובה השתלמויות שונות עם מעט לימודים עיוניים. לגבי תכלעס עם מה יוצאים בסוף מכל מסלול - עם תעודת פאראמדיק של מד"א ובאוניברסיטה בנוסף גם תואר ראשון. מה ההבדל בין מה לומדים באוניברסיטה לבין קורס של מד"א - תפתחי ספר של קורס פאראמדיקים (כרגע אין בעברית, רק באנגלית) ותראי שמה שמופיע בספר על שנים שלושה עמודים באונ´ לומדים חודשים שלושה (לא אותו הדבר כמובן, הרבה יותר לעומק). מה המשמעות של זה בשטח? יותר סמכויות? לא! לכל הפאראמדיקים אותם סמכויות. רק זה מהאוניברסיטה ידע גם את התגובה הכימית שלה הוא גורם כשהוא נותן תרופה (אם יצליח לזכור כמובן). אז מה ההבדל את שואלת? בסביבות ה50 אלף שקל
סתאאאאאם. ההבדל הוא לאן הלאה. לפאראמדיק תכלעס(בערך) הקידום היחיד במתחום הוא לתפקיד ניהולי כלשהו במד"א. לעומת זאת לאקדמאי "כל" הדרכים פתוחות: אפשרויות קידום מגוונות יותר וגם מחוץ למד"א. אפשרות להמשיך לימודים לתואר שני ושלישי (סיעוד, מנהל מערכות בריאות, אפדימילוגיה, ביולוגיה, ביוטכנולוגיה...). מחוץ למד"א לאקדמאים משכורת יותר גבוה. והאמת גם כל הידע מעבר גם יתן את שלו - אומנם אין יותר סמכויות אך הבנה יותר מעמיקה שיקול מקצועי יותר רחב בשילוב עם הניסיון המספק יתנו את אותותיהם על איכות הטיפול... טוב זהו התעייפתי רק שימי לב אני לא כל כך אובייקטיבי ומצטער על כל ה... שלכם דני

למעלה