שאלה

HaMsTeR

New member
שאלה../images/Emo118.gif

מישהו\מישהי פה מכיר\ה ספרים בסגנון "יומני הנסיכה", "נערת החלום האמריקני", "ברידג'ט ג'ונס" וכו'? אני לא מדברת רק על ספרי-יומן (למרות שאני מאוד אוהבת אותם), אבל פשוט ספרים לא עמוקים במיוחד שמדברים על דברים נורמליים- לפחות ברוב הפעמים- ובדרך כלל קיטשיים. אני ממש מחפשת ספרים כאלה ולא מוצאת
ועוד כמה ספרים שאהבתי, אם זה יעזור לכם להבין מה הטעם שלי בערך: שני ירחים, כל הסדרה של אן שרלי- האסופית מאבונלי. תודה רבה!

Rivendell

New member
גם לך אני ממליצה בחום על

"אבא ארך רגליים" של ג'ין וובסטר. מאוד רומנטי ומאוד זורם
. ואולי גם "נשים קטנות" של ל.מ אלקוט.

ספרים~ ספרים! ../images/Emo57.gif

טוב, יש את "השטן לובשת פראדה" שזה ספר מאוד נחמד על מישהי שהולכת לעבוד במערכת עיתון עם עורכת רודנית שמטילה עליה משימות מפוקפקות. ספר מצחיק וחמוד
. המפף, ובכן, יש את הספר Ella enchanted, אם לא קראת עדיין. אמנם קשה להשיג אותו (אחרי הכל, ספר לא מוכר במיוחד ובאנגלית. אבל לא אנגלית מסובכת במיוחד) שזה כאילו הגרסה ה"אמיתית" לסיפור סינדרלה, שמתחילה הרבה לפני הנשף של הנסיך וסנדל הזכוכית
. ספר חמוד וקיטשי שכזה... *חושבת* אר, כרגע אני קוראת ספר בשם Secrets. זה גם ספר לא-מוכר, אז אולי יהיו בעיות-מציאה אבל זה חביב. זה בעיקרון על שתי בנות כשכל פרק בספר הוא מנקודת המבט של אחת מהן. הן מרקעים מאוד שונים, ולמרות זאת הן נהיות חברות.... מצד שני, לכל אחת יש את הבעיות שלה וכו' וכו' וכו'. עוד לא סיימתי אבל בינתיים זה סביר למדי. זה פשוט בסגנון של יומן אז חשבתי שזה עשוי לענין אותך
. וכמובן, אם עוד לא קראת את הגרסה המאוד-מורחבת של נשים קטנות (הוצאת כתר, שני כרכים בצבע אדום), עכשיו זה הזמן
.

john1987

New member
תוספת על Ella Enchanted

דווקא הוא רב מכר גדול בארה"ב הסעודית ובבריטניה (הסרט יגיע לארץ בחודשים הקרובים). התרגום היה אמור לצאת אבל לא ראיתי אותו - אלה המכושפת, אאל"ט כל דבר שהסופרת, Gail Carson Levine, כותרת הוא טוב. תקנו במיוחד את The Two Princesses of Bamarre.

Rivendell

New member
ברוך הבא ../images/Emo24.gif

תספר קצת על הסופרת - מה היא כותבת? מה אתה אוהב בכתיבה שלה?

john1987

New member
חח אני לא חדש

אני קורא ותיק של הפורום הזה וכתבתי בו עד לא מזמן. גייל בדרך כלל לוקחת את העלילה הכללית של איזושהי אגדה, מוסיפה טוויסט רציני וכותבת על זה סיפור מקסים. לדוגמה, היא לקחה את סיפור הסינדרלה (למרות שאלמנט הסינדרלה רק נרמז במהלך רוב הספר ומתגלה בסוף) והוסיפה לו טוויסט שאפשר לכתוב עליו מאות סיפורים: אלה חייבת לעשות כל מה שאומרים לה. הסיפור שהמלצתי עליו, The Two Princesses of Bamarre גם התחיל כשכתוב של אגדה על 13 נסיכות - אבל עם הזמן היא מספרת שנעלמו לה נסיכות עד שנשארו 2 ואז הסיפור בכלל השתנה. היא כותבת בדר"כ מגוף ראשון ונותנת כל פעם מבט עשיר לעולמה הפנימית של הגיבורה (תמיד גיבורה!) - והן בדר"כ מצחיקות. היא כותבת סדרת סיפורי אגדות באורך בינוני (ספר של שתיים כאלה הוא 150 עמודים עם איורים פה ושם) וגם כתבה כמה סיפורי Young Adult מאוד מומלצים - אבל הם לא פנטזיה...

ואני ממש ממליצה

(הו, שלום.. האפרוח ממליץ..) על יומני האומנת, וג'ונו וג'ולייט (האחרון מומלץ בחום!) וכמובן- הנסיכה הקסומה.. לפרטים- רק תשאלי..

orlandoB

New member
אני!

אני שואלת על פרטים על הספר "ג'ונו וג'ולייט"! אחרי ההמלצה שלך הלכתי לחפש בספרייה האזורית, בספריית בצפר ובשלוש חנויות ספרים. אף אחד לא ידע על מה אני מדברת.(!) אז... מי כתב ואיפה אפשר למצוא?

טוב, אז ככה..

זה ספר דיי חדש, של ג'וליאן גוף. מסופר על שתי תאומות. ג'ונו וג'ולייט. הספר מספר מנק' המבט של ג'ולייט, על איך שבהתחלה היא מקנאה בג'ונו (למרות שהן נראות אותו הדבר, היא חושבת שג'ונו יותר יפה), ואיך שהן מתמודדות עם המעבר לקולג'.. אני מקווה שלא הרסתי.. ממליצה מאוד, סליפ.

orlandoB

New member
יש את

"אנגוס, חוטיני, ונשיקות חזיתיות", שהוא ספר יומן מתוק על החיים של אחת בת 14 נדמה לי, עם חתול מתוסבך, הורים מחורפנים ואחות פריקית בדרך מתוקה (יש דבר כזה!), חברים... מופרעים, וכל מיני שטויות אחרות. אגב- יש לו שני ספרי המשך- "זה בסדר, אני לובשת תחתונים ממש גדולים!", ו- "נונגה נונגה" .(לא תנחשי בחיים למה הכוונה...) אהה... כתבה את זה לואיז רניסון, מומלץ בחום. קראתי בערך 5-6 פעמים כל ספר...

למעלה