שאלה...

t i n k

New member
שאלה...../images/Emo12.gif

אומנם אני לא חלק פעיל בפורום הזה אבל אני צמחונית כבר 6 שנים, ובזמן האחרון יש לי בעיה, השיער שלי נושר... (באסה לי), אמא שלי טוענת שזה בגלל חוסר ויטמינים וכ"ו, אבל אני לוקחת כבר בערך חודש ויטמינים (צנטרום, b, אבץ וברזל), ואין שינוי... רציתי לדעת אם זאת תופעת לוואי ידועה ומה אפשר לעשות בקשר לזה... חוץ מזה רציתי לשאול אם למישהו יש מספר או המלצה לתזונאית (לצמחונים) מאזור המרכז. תודה

Neta558

New member
נשירת שיער

* הערה לכולם - אנא ציינו את נושא השאלה שלכם בכותרת כדי שלכולם יהיה נוח יותר להתמצא בפורום * נשירת שיער יכולה לנבוע מסיבות שונות. פעמים רבות הסיבה היא חיצונית-אי טיפול נכון בשיער. סירוק מאסיבי, איסוף השיער יותר מדי וכו´... בנוסף, לעיתים מגדלים שיער ורק נדמה שנושר יותר, כי הוא ארוך יותר. לגבי נשירה שמקורה פנימי, אני חושבת שזה נובע ממחסור באבץ (תקנו אותי אם אני טועה כאן..). ויטמינים ומינרלים, בכל מקרה, מומלץ לקחת רק לאחר בדיקת דם שמראה חסרים, ובכל מקרה עדיף לעשות השלמות ע"י מזונות עשירים ולא כדורים. אם תגיעי לתזונה מאוזנת יותר, אין סיבה שהשיער ימשיך לנשור, אלא אם מקור הבעיה הוא חיצוני. (אם תגלי שהבעיה אינה פנימית, אני ממליצה פשוט לשאול ספר
)

דורון ק

New member
שיער(איך הכותרת?)

את לא טועה-תשובה טובה. ויכולות להיות הרבה סיבות לנשירת שיער ביניהן גם סיבות תזונתיות,אנדוקריניות,פיסיולוגיות,גנטיות וכו´-כך שצריך לברר על ידי בדיקה מה הסיבה על מנת שהטיפול יהיה יעיל. ובנוסף למה שנטע ציינה גם חוסר בחומצות שומן חיוניות יכול לגרום לנשירת שיער-מקורות טובים לחומצות שומן חיוניות-זרעי פשתן טחונים,אגוזי מלך,גרעיני דלעת ועוד.

t i n k

New member
תודה, ו.....

אז אין שום קשר בין הצמחונות לנשירה??? זה לא חוסר של חומרים שאנחנו מקבלים מבשר? (ואם כן איזה תחליפים יש?)

למעלה