שאלה

שאלה../images/Emo12.gif

תומר בן שנה ו-10 , התחיל להגיד "קקי" ואז הולך הצידה עושה את הפרצוף המתאמץ הכי מצחיק בעולם
ואכן עושה קקי. האם זה אומר שצריך להתחיל לחשוב על גמילה מחיתול או שעדיין מוקדם?

or3

New member
חחחחחח הצחקת אותי איזה בונבון ../images/Emo6.gif

לדעתי כן!!! אבל מצד שני כ"כ קר עכשיו אז לא נראה לי שכדאי לך להתחיל עכשיו
אם הבית מחומם תתחילי איתו קצת בבית,, ז"א תשאירי אותו בלי טיטול בבית כשחם שם,, ותראי לאן זה מוביל,, ככה אולי עד האביב הוא ייגמל או לפחות בכיוון הנכון,,, שיהיה לך בהצלחה

תופסת טרמפ על השאלה

גם עידן (שנה ו - 4 חוד´) התחיל לא מזמן לומר "קקי" ומייד גם לעשות, אם כי הוא לא הולך לשום מקום לצורך כך. האמת - בגיל הזה לא עלתה על דעתי המחשבה לגמול אותו, אבל בעקבות שאלתך, אני אשאל גם - האם זה סימן למשהו בכיוון?

מה קרה../images/Emo124.gif||../images/Emo35.gif|

כולם הלכו לנמנם שנת צהריים .... טוב אז גם אני אלך לנמנם....

mom&shaked

New member
הי ענת

שקד התחיל את הגמילה בערך בגיל שנה ועשרה חודשים, הוא גם היה מצהיר על קקי ומתבודד על מנת לעשות אותו. היום הוא בן שנתיים וחודש וגמול ביום ובלילה (טפו טפו טפו בלי תקלות). אני חושבת שההצהרה של קקי וההתבודדות אינה סימן יחיד למוכנות לגמילה וצריך לבדוק סימנים נוספים. אני מאוד ממליצה לך לקנות את הספר "סיר הסירים" של אלונה פרנקל ולהקריא לו. אני בדעה שאת יכולה להתחיל בתהליך הגמילה ובמידה ולא ילך לחזור לטיטולים. לפני שהתחלנו עם שקד והגמילה הקצבתי מראש שבועים ואמרתי לעצמי שאם תוך שבועים לא ילך אנחנו חוזרים לטיטולים. יש לי חברה עם בן בגיל של שקד שהתחילה לגמול אותו באותה תקופה ומכיוון שזה לא הלך (הילד נשאר עם פיפי וקקי ולא הפריע לו בכלל) היא החזירה לו את הטיטול ולא קרה שום אסון. אני מציעה לך לקנות גם סיר וגם ישבנון כי יתכן ותומר יעדיף אחד על פני השני (שקד מעדיף ישבנון) לשים את הסיר בסלון או בחדר שלו ואת הישבנון על האסלה כמובן, את יכולה להתחיל להקריא לו את הספר כשהוא יושב על הסיר/ישבנון (אפילו עם בגדים במידה והוא מסרב להוריד) ולראות איך זה מתקדם. בשבוע הראשון היו לנו פספוסים בלי סוף, שקד ישב על הישבנון ולאחר מכן קם ועשה על הרצפה או בתחתונים. אם את מתכוונת ללכת על זה הכי חשוב זה הרבה סבלנות לא לכעוס אם יש פספוסים, חשוב לעודד, מספיקה מילה טובה, אני לא השתמשתי בשיטת הפרסים, אם את רוצה להשתמש בשיטת הפרסים חשוב לא להגזים בפרסים גדולים. אני לא כל כך מסכימה לגבי חורף או קיץ כי אם ילד מוכן אז הוא מוכן ללא קשר לעונת השנה... שיהיה בהצלחה

למעלה