שאלה

dream2

New member
שאלה../images/Emo13.gif

יובל היקר יש איזה שהו קשר בין זן לקבלה? יעל

darmha

New member
יעל היקרה../images/Emo6.gif

שתי דרכים שונות מצביעות לאותו ירח. אם את קשורה לאצבעות הן שונות זו מזו אולם הירח יסתתר מאחורי העננים. אם את לא קשורה אליהן הדרכים נעלמות והירח שלך. איתך בדרך יובל

אינקה

New member
../images/Emo20.gif יש קשר בל ינתק בין כל הדברים

במציאות/אשליה הזו. הקשר הזה הוא המיינד המכיל את כולם...
ולעניין הקשר ה"מעשי": הזן חותך דרך האשלייה, הקבלה מפרקת אותה למרכיביה
ועוד: מסתבר יש בסיס משותף רחב בין זן ליהדות, אני מצרף לך מאמר שמצאתי בעניין

darmha

New member
הבדל חשוב אחד../images/Emo39.gif

קיים מכנה משותף רחב בין זן, קבלה, סופיזם, ודרכים איזוטריות של הנצרות. בכולם- אלוהים, בודהה, אני אמיתי, ישו, אללה, הם ביטויים שונים למצב הכרה מסויים. מצב הכרה רחב ופתוח, מלא אהבה וחמלה. מצב הכרה הזה חופשי מהמיינד "היודע". חופשי מזן, בודהיזם, סופיזם,(וכל שאר ה-איזמים) קבלה, יהדות, אלוהים, אהבה - חופשי מכל, כל המושגים הללו. במצב הכרה פתוח זה אין זה משנה מה גילך, מוצאך, צבע עורך (צהוב, לבן, שחור)כי כולם רוצים להרגיש מוגנים, לכולם הרעב מנקר באותה דרך, כולם בני אדם. מצב ההכרה הזה הוא אהבה אמיתית, חמלה אמיתית. שילוב של "הכרת התינוק" ואינטלקט חריף. אז מה בכל זאת. הבכל זאת הוא שבני אדם לוקחים את המיינד הרחב הזה ומקטינים אותו. להקטין אותו פירושו ליצור נכון ולא נכון. טהור ולא טהור. אני ואתה. יהודי ומי שאינו יהודי. נוצרי ומי שאינו נוצרי. תלמיד זן ומי שאיננו תלמיד זן. התפישה הזאת יוצרת אלימות ומלחמה. הקבלה, (ואגב המאמר המצורף של אינקה דן בחסידות) כמו כל שאר זרמי היהדות יוצרת tribe mind, השבט היהודי המובדל משאר האדם. זן מתייחס לכל היצורים החיים (לא רק לבני אדם). הנדר הפשוט שלנו כל בוקר מכוון לנקודה הזאת: "הברואים רבים מספור אנו נודרים לסייע לכולם" מכאן נובע - שאין כל קונפליקט בין זן ליהדות. הקונפליקט נוצר כשבני אדם לוקחים רעיון מאוד רחב ומקטינים אותו. אין שום בעייה אמיתית בלתרגל זן ולהיות יהודי. יהודי חילוני, מסורתי, דתי ואדוק. אין שום בעייה בלהיות נוצרי ולתרגל זן. אין שום בעייה בלהיות מוסלמי ולתרגל זן. אם רק שומרים על מיינד רחב ולא נאחזים ברעיון כלשהו - כבר זן. אולם בני אדם מקטינים את המיינד שלהם ויוצרים אני ואתה. צודר ולא צודק. לא רק זה הם גם מאמינים בזה, ברעיונות שלהם באלוהימים שלהם. כל כך מאמינים שאין להם שום בעיה להרוג, לפצוע, לאלמן. אמר זן מאסטר וו בונג: הטרוריסטים האמיתיים אינם בחוץ איפשהו.הטרוריסטים האמיתיים נמצאים במיינד שלנו" תראי כמה דתות יש במקום הזה וכמה מלחמה וסבל אנושי - וכל זה נובע מחוסר ההבנה של הרעיון האמיתי של אלוהים. כך שאם תבדקי היטב, תראי שמאחורי הדיבור היפה של כל הדרכים תמצאי אנשים שנאחזים ברעיונות, נדיר מאוד למצוא מורה ברמה גבוהה שלא אוחז בכלום. לא אוחז בכלום אומר שידיו פנויות לקבל ולתת באופן חופשי. נדיר מאוד שתמצאי מורה שכל מטרתו היא להעצים אותך שתשתחררי ותוכלי לעזור לעצמך ולכל העולם הזה ללא הבדל של גזע, מין, צבע עור או שפה. אז אל תאמיני למורים, אל תאמיני לדרכים, אל תאמיני במושגים. פשוט מרגע לרגע תשמרי על השאלה הגדולה, על הכרה פתוחה, תחלימי ב- 100% ותעזרי לכל העולם הזה. איתך בדרך יובל

אינקה

New member
../images/Emo20.gif../images/Emo45.gif מסכים מאוד

נראה לי כי האפשרות של "הכרה שיבטית" בנוסח היהדות נובע מתחושת הייחוד של הצופה ביחס לניצפה, תוך נסיון להרחיב גבולות ה"אני"...

nissimhania

New member
בלי קשר לדיון- תודה!

בזמן שאני נאבק בפורום ´נטעים ומסורת חז"ל´ לקבל איזה מאמר או ספר המציג את הבודהיזם בראי היהדות, אתה פה שולף את זה בשקט... הייתי צריך לדעת את מי לשאול.

למעלה